Бира с пържени картофи - по белгийски!

КРАЛСКАТА ПРИКАЗКА БЕНЕЛЮКС
17.08.2017
Маршрут:  Любляна–Регенсбург–Люксембург-Брюксел–Гент–Брюж-Антверпен–Ротердам–Делфт–Хага–Амстердам–Нюрнберг–Бърно-Будапеща

Продължителност:   11 дни / 10 нощувки

Транспорт:  Автобус

Хранене:  BB

Цена от: 1150 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

1 ден     Пловдив - София – Любляна
    Отпътуване от Пловдив, бензиностанция ОМВ х-л Санкт Петербург , в 07 00 ч. от  София от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3*** в околностите на Любляна. Нощувка.
2 ден      Регенсбург
    След закуска отпътуваме за Германия. По пътя ще чуем разкази за древни времена и кръстоносни походи, които са довели до възникването на много европейски държави. Ще научим за традициите и обичаите на баварци.
    Регенсбург е разположен на река Дунав. Град, посетен от римския император Марк Арелий, станал част от пътя на кръстоносците, известен като град на църквите. Графовете на Регенсбург са построили впечатляваща Катедрала, посветена на  Св.Петър, изградена от рядък зелен варовик, Старото Кметство, Стария мост, благородническите къщи в италиански стил - Златната кула и Кулата Баумбург.
    Настаняване в хотел 2**/3*** в /или в района на Регенсбург. Нощувка.
3 ден      Люксембург
    След закуска отпътуване за Велико херцогство Люксембург. То е наследствена конституционна монархия, страна членка на Европейския съюз, управлявано от Великия херцог Анри Люксембургски.
    Автобусът ще ни остави на Площада на конституцията. Нашият пешеходен тур ще започне от Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Дворецът на Великия Херцог, площада на Армията. Старият град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Свободно време.     Настаняване в хотел 3*** в Люксембург . Нощувка.
4 ден     Брюксел
    След закуска отпътуване за Кралство Белгия, което е федерална държава и конституционна монархия. Пристигаме в столицата Брюксел, която е и сърцето на Европейския съюз и НАТО. В Брюксел се намират официалните седалища на Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз и второто седалище на Европейския парламент. Град, в който царства аромата на шоколад и горещи вафли.
    Нашата програма ще започне с фото пауза  пред Кралския дворец, който е работната резиденция на Негово величество крал Филип. Спираме за посещение  на Катедралата „Свети Михаил“.  Програмата ни продължава с пешеходна разходка на центъра на града: Гран Плас – централният площад с елегантната сграда на Кметството и сградите на гилдиите, статуята на Манекена Пис. Свободно време или възможност за посещение на Кралския музей на изящните изкуства .
    Настаняване в хотел 3*** в Брюксел. Нощувка.
5 ден     Гент – Брюж
    След закуска имате възможност да останете в Брюксел или да се включите в нашата еднодневна екскурзия до Гент и Брюж.
    Първа спирка ще бъде град Брюж, който е административен център на Западна Фландрия и част от списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Пешеходната ни обиколка ще започне с пресичането на един от средновековните защитни валове на града. Средновековните улици ще ни отведат до двата централни площада Бург и Марк. Ще посетим Катедралата Светия Спасител и параклиса на Христовата кръв. Ще имате възможност да опитате местната бира, да опитате местния шоколад и да си купите от местните ароматни лавандули. Свободно време или възможност за разходка с лодка по каналите на града. Едно наистина живописно изживяване, което не трябва да се пропуска.
    Втората спирка по нашия път ще бъде  Гент - един от средновековни градове, главен център на Източна Фландрия. Лимбург е късата уличка в центъра на града, върху която са наредени безценни средновековни паметници, между които замъкът на Жерар Дявола и Катедралата, в която е изложено произведението – шедьовър, върхът в творчеството на Ван Ейк – „Поклонение пред Мистичния агнец”.
     Отпътуване за Брюксел. По пътя спирка за фото пауза край Атомиумът, модел на атома построен за ЕКСПО в града, който вече е станал символ на белгийската столица.
    Нощувка в същия хотел в  Брюксел.
 6 ден      Антверпен – Ротердам – Делфт - Хага
    След закуска  първа спирка ще бъде Антверпен. Неговата история започва от малко гало-римско селище, но през Средновековието ще се оформи като важен център в херцогство Брабант. Ще направим фото пауза край замъка Стен, издигнат между 1200 и 1225 година. Той се счита за най-старата сграда в този белгийски град. По това време дворецът е известен просто като замъка Антверпен. След един основен ремонт и разширяване на средновековната крепост през 1520 година по време на управлението на Карл V, тя започва да се нарича Хет Стен, което в буквален превод означава „Скалата”. Ще видим Кметството и ще посетим Катедралата, известна с творбите на Рубенс.
    Отправяме се за Кралство Нидерландия, наричано по-често Холандия. Нидерландия е също конституционна монархия, управлявана от Негово величество крал Вилем Александър.
    След кратко пътуване пристигаме в Ротердам. Автобусната  ни програма включва: мостът Еразъм, Евромачтата, пристанището. Пешеходно ще се разходим от Кметството до кубичните къщи /без свободно време/.
    С кратък автобусен преход ще пристигнем в Делфт  и ще се разходим из старата част. Често рисуван от фламандските живописци това градче е успяло да съхрани традицията на бяло синия порцелан, с който той става световно известен през XVIII век. Именно тук в Старата църква е погребан и художника Вермеер. 
    Нашата обиколка ще продължи с разходка в холандската столица Хага. Ще направим фото пауза край Международния съд и край Хофвийвер, където се намира комплекса Биненхоф. В него се помещават двете камери на Нидерландския парламент, Министерството на общите въпроси и министър-председателя на страната. Изграден е през 13 век в готически стил и функционирал като резиденция на графовете на Холандия
    Настаняване в хотел 3*** в Хага/Амстердам. Нощувка.
7 ден     Амстердам
    След закуска отпътуваме за Амстердам - градът на диамантите или "Северната Венеция" с 460 моста, прорязан от десетки канали.
    Туристическата ни  обиколка е разделена на две части. Пешеходен тур в центъра: Кралският дворец , площад Дам, Новата Катедрала, Пазарът на цветята, Кварталът на червените фенери. По желание разходка с корабче по каналите на града. Свободно време.
    С автобуса се отправяме към музеите  на Рембранд, Райксмузеум и Музея на Ван Гог .  Предварителна заявка за резервация. Свободно време за посещение на музеите.
     Нощувка в същия хотел в Хага/Амстердам.
8 ден      Нюрнберг
    След закуска се отправяме към Германия и град Нюрнберг. От XI в. до XVI в. градът е важен център в Свещената римска империя, а от XIII и свободен имперски град. Това предопределя неговото важно икономическо и административно положение през вековете.
    Нашата пешеходна обиколка е в Стария град. Ще видим крепостните стени, река Пегниц, църквата Света богородица, Красивия фонтан, църквата Св.Собалдий ,съхраняваща Свещеното копие. Кратко свободно време за вечеря.
     Настаняване в хотел 2**/3*** в района на Нюрнберг. Нощувка.
 9 ден     Бърно
    След закуска се отправяме към град Бърно – историческа столица на Моравия, а днес е вторият по големина град на Република Чехия, най-немският чешки град.
    Нашата пешеходна обиколка ще включва : Катедралата Петър и Павел, Старото кметство, фонтана Парнас, църквата Сент Джеймс, вила Тугендхат. По желание пешеходно изкачване на крепостта Шпилберг.  Свободно време за вечеря.
    Настаняване в 3*** хотел в Бърно. Нощувка.
10 ден     Будапеща
    След закуска се отправяме към Будапеща. Настаняване в хотел 3***. Нощувка.
11 ден     Будапеща – София - Пловдив
    След закуска отпътуване за България.

Цена за ранни записвания до 30.06.2017: 1150лв., настаняване в стая с две легла
Цена след 01.07.2017: 1250лв., настаняване в стая с две легла

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • транспорт с комфортен автобус***;
 • всички трансфери, пътни, транспортни такси и паркинги по маршрута;
 • 10 нощувки със закуски в хотели 2**/3 *** - 2 в Брюксел, 2 в Хага/Амстердам, по 1 в Любляна, в или района на Регенсбург, Люксембург,  в или района на Нюрнберг, Бърно и Будапеща;
 • туристически обиколки съгласно програмата;
 • екскурзоводско обслужване;
 • Медицинска застраховка;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • доплащане за настаняване в единична стая: 440 лв.;
 • доплащане за екскурзия Гент и Брюж – 25 евро;
 • доплащане за градски такси - 15 евро;
 • лични разходи;
 • застраховка за лица над 65 години по таблицата на Застрахователната компания!

Необходими документи за пътуване:
лична карта или Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане
Условия за записване:
Подписване на договор за организирано пътуване;
50 % капаро при резервация, доплащане 30 дни преди датата на заминаване;
Начин на плащане:
в брой в лева или в евро, с кредитна карта или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД,
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, гр. Пловдив,
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26    BIC: UNCRBGSF
Забележка:

 • Офертата важи при минимум 35 туристи;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 7 дни, преди заминаване;
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване;
 • Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата;

Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блок V, ет.3ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА:
Hotel Marinšek
1150 лв.
Любляна, Словения