Приключение в Италия!

ЕКСКУРЗИЯ КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ
28.04.2017
Маршрут:  Загреб, Сан Марино, Римини, Рим, Ватикана, Тиволи, Сиена, Пиза, Флоренция, Болоня, Падуа, Венеция

Продължителност:   10 дни / 9 нощувки

Транспорт:  Автобус

Хранене:  BB

Цена от: 990 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

28.04 - петък
Отпътуване от паркинга на бензиностанция ОМВ Санкт Петербург гр.Пловдив в 05 00 ч и от гр.София в 7 00 ч.  от паркинга на Ал.Невски. Транзитно преминаване през Сърбия  и Хърватска. Кратка вечерна автобусно – пешеходна разходка в центъра на хърватската столица Загреб - Долни град и Горни град: Площад Тито и Площад Бан Йосип Йелачич , Хърватския Народен театър, Катедралата. Настаняване в хотел 3*** в град Загреб. Нощувка .
29.04 - събота
    След закуска отпътуваме за Италия – най-романтичната и най-търсена европейска дестинация. По пътя ще чуем екскурзовода да ни разкаже за древното минало на италийци, илири, етруси, сабиняни и римляни, за битки и сражения, за славни консули, за велики императори. Пътят ни ще премине през няколко административни региона на съвременна Република Италия и ще ни отведе до самостоятелната и независима Република Сан Марино.
    Пешеходният ни тур в Република Сан Марино ще ни даде възможност да видим най-интересните паметници в „Най-древната земя на свободата“. Обиколката ще започне от Порта Сан Франческо, бюст паметника на Гарибалди, Палацо Публико и Статуята на свободата, Катедралата Сан Марино, Кулата Честа и Гуаита. Можем да отнесем със себе си бутилка бутиково местно вино и красивите гледки от върха на планината Титано.
    Настаняване в хотел 3*** в района Римини / Ричоне. Нощувка.
30.04. - неделя
    След закуска се отправяме към провинция Лацио, към Вечния град Рим. Каквото и да сте чули, каквото и да сте гледали това никога не достатъчно за Вечния град. Всеки ден е различен и всяка минута е невероятна.
    Обиколката ни ще започне с първата резиденция на папите, една от четирите катедрали на Рим: Сен Джовани ин Латерано. Именно там се съхраняват множество реликви като главите на Св.Петър и Св.Павел. От там ще се отправим кам едно от най-българските места в Рим : базилика Сан Клементе, където се намира гроба на Св.Кирил.
    Величието на имперски Рим : Колизеума, Форо империале и Форо Романо, Форума на император Траян с колоната, Арката на император Тит и император Септим Северий.
    Настаняване в хотел 3*** в Рим.
01.05 - понеделник
    След закуска се оправяме за нашата обиколка на Ватикана. Посещение на Ватикански музеи – едни от най-красивите и богати музейни експозиции в света ще отворят врати за Вас. Ще разгледаме  представителни папски приемни апартаменти, залите с древногръцко и древноримско изкуство, Капела Сикстина. Предварителната резервация с екскурзовод на български език. След това ще влезем в Базилика Сан Пиетро: една от четирите папски катедрали на Рим.
    След кратка почивка ще се отправим да разгледаме най-красивите площади на Рим, за да разберем и защо водата е негова визитна картичка: Площада Венеция, Площада Ди Треви,  Площад Испания и  Площада Дей Пополо.
    Свободно време. Нощувка в хотел  3*** в Рим.
02.05 - вторник
След закуска ще се отправим  към  градчето Тиволи, където ще разгледаме две невероятни вили: Вила Адрияна и Вила Д Есте.
    Вила Адриана е архиологически комплекс от построената през II век вила на император Адриан. Той решава да построи „идеалния град“  и прави комбинации от всичко познато досега в Стария свят. Тя е представите на императора за хармония между вода, езера, фонтани и библиотеки, бани, храмове и градини. Именно този комплекс ще стане образец на архитекти и строители през времената на ренесанса и класицизма. От 1999 година е част от списъка на Юнеско за световно и културно наследство.
    Вила Д Есте е сбъднатата мечта на кардинал Иполито Д Есте. Изключително богатият и образован кардинал поставил тежка задача на архитектите: да направят феерия от вода и естествено  да построят  вила с неповторим ренесансов парк. Обиколката на комплекса и до ден днешен възхищава туристите, а това е нещо, което не бива да бъде пропуснато.
    Връщане в Рим. Свободно време или посещение на музеи по желание.
Настаняване в хотел  3*** в Рим. Нощувка.
03.05 - сряда
    След ранна закуска се отправяме към провинция Тоскана. Една от най-туристическите области на страната. Гледки на подредени лозя, обработени и засети полета, редици с кипариси, отвеждащи до красиви вили на върха на полегатите хълмове. Тоскана...една мечта.
    Обиколката ни ще започне с град Сиена, който просъществува като самостоятелна република до завладяването й от флорентинци. Ще посетим Доминиканския манастир , издигащ се на един от Сиенските хълмове, където се намират мощите на Св.Катерина Сиенска: небесна покровителка на Европа. Не пропускайте невероятните подови мозайки на Катедралата, шумотевицата на Пиаца дел Кампо и вкусните тоскански десерти. С чаша вино или аперол шприц в ръка ще гледаме гордо издигащата се сграда на Палацо Публико.
    Пътят ще ни отведе до Пиза. Ще посетим Площада на чудесата, за да направим своята фото сесия, а за любителите на изкачванията ще предоставим възможността да се покатерят на Наклонената кула.
    Настаняване в хотел 3*** в Монтекатини Терме  .Нощувка.
04.05 - четвъртък
    След закуска се оправяме към гарата и с обществен транспорт се отправяме към нашия ден, посветен на тосканската столица Флоренция.
    Обиколката ще започне с местен екскурзовод на български език: Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Баптистериумът със златната врата, Кулата на Джото, Площада на Републиката, Площада на Синьорията, францисканския манастир Санта Кроче, къщата на Дантер   
    След кратка почивка за обед ще имате възможност да посетите  градините Боболи  на двореца Пити или Капела дей Медичи.
    Отпътуване за  провинция Венето, за курорта на Адриатика Лидо ди Йезоло
    Вечеря. Нощувка в 3*** хотел .
05.05 - петък
    След закуска се оправяме към столицата на провинция Емилия Романия – Болоня. Най-старият университетски град ще ви спечели със спокойствието си и красотата на своите аркади и колонади. Пешеходната ни обиколка включва: вратите на средновековния град, Фонтана на Нептун, Площад Маджоре, кулите Асинели и Гаризенда, Катедралата Свети Петър, Базиликата Свети Петронио. Защо да не обядваме нещо „ ала болонезе“ ?
    Следобед продължаваме своята обиколка в градът на светеца без име – град Падуа. Университетски град, в който е преподавал Галилео Галилей и, където е назначена първата жена преподавател. Ще видим площада Прато делла Вале, Францисканския манастир, където се намират мощите на  Свети Антоний Падуански – небесен покровител на Европа. Ще видим провинциалната управа и кметството на града.
    Отпътуване за Лидо Ди Йезоло. Настаняване в хотел 3***. Нощувка.
06.05 - събота
    След закуска се оправяме към Пунта Сабиони, където ще отплаваме за Стара Венеция: Кралицата на Адриатика. Над 100  острова и около 400 моста формират историческия център. Град изтъкан от „въздух, вода и небе“, ,,град, в който трябва да завърши всяко едно пътешествие във Италия“ - както са казали великите пътешественици.   
    Пешеходната обиколка ще започне с Площада Сан Марко и базилика Сан Марко. Ще се снимаме пред Сансовиновата библиотека, ще преброим часовете пред Часовниковата кула с двата мавъра. След посещението на базиликата ще продължим нашата разходка към търговското сърце на града – моста Реалто. Тук ще имате възможност да се разходите с гондла, да напазарувате сувенири, да изпиете чаша „ спремуто“ или да опитате  невероятния италиански сладолед.
    Свободно време за посещение на музеите на града или разходка в квартала Сан Стефано. Отпътуваме от Венеция в късния следобед.
    Нощувка в хотел 3*** в Загреб.
07.05. - неделя
    След закуска отпътуваме за България.

Цена на човек в двойна стая за ранни записвания до 28.02.2017 :        
990лв., при настаняване в района на Рим
1110лв., при настаняване в Рим

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с туристически автобус 3*;
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3*, от кото 3 в Рим, 2 в Загреб, 2 в Монтекатини, 1 в Римини и 1 в Лидо ди Йезоло;
 • пътни и магистрални такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 Евро;
 • Туристическа програма по маршрута;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 Евро за лица над 65г.;
 • входни такси за посещаваните обекти;
 • екскурзия до Тиволи – 25 евро на човек, без вкл. входни такси / при минимум 10 човека/;
 • посещение на Ватикански музеи – 35 евро на човек, при група минимум 20 човека/вкл. входен билет, екскурзовод и слушалки/;
 • двупосочен трансфер Пунта Сабиони – стара Венеция – 18 евро на човек;
 • Доплащане за единична стая: 350 лв.

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядака на 4-5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетната цена
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 35 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валидна лична карта или международен паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30%, доплащане – 30 дни преди отпътуване
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността на посещенията и промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.