Викинги и крале!

ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ И ЗЬОГНЕФИОРД - самолет
Маршрут:  Малмьо – Стокхолм – Осло – Копенхаген

Продължителност:   8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  BB

ПРОГРАМА:

Ден 1 –

Полет София – Копенхаген. Добре дошли в Скандинавия! Трансфер и настаняване в хотел  в Малмьо, Швеция.  Нощувка.

Ден 2 –

След закуска ще направим нашата обиколка из центъра на третия по големина град на Швеция. Ще отидем да се докоснем до една от най-удивителните жилищни сгради в Европа - Турнинг Торсо, проектирана от испанския архитект Калатрава. Ще продължим с посещение на мястото, където е основан градът от датчаните - Малмьо хюс. Ще видим и трите централни площада – Густав Адолф торг, Лила торг и Сторторгет. При възможност ще посетим Катедралата Св. Петър. Кратко свободно време и се отправяме покрай езерото Ветерн към Стокхолм – северната кралица на скандинавските народи..

Настаняване в хотел в Стокхолм. Нощувка.

Ден 3 –

След закуска се отправяме с автобуса за целодневна програма. Ще започнем с посещение на Кметството. Един от символите на града е именно нейната висока кула с трите златни корони. Ще видим мястото, където се провежда тържествената вечеря за награждаването на Нобеловите лауреати в присъствието на кралското семейство и видни гости. Ще видим Златната зала и една от най-желаните зали за бракосъчетания.

Втората част на нашата програма е на остров Юргорден, където любителите на морето и морските кораби ще могат да посетят музея Васа. В него се съхранява единственият оцелял голям военен кораб от XVII век. В музея има и богати експозиции на предмети, вещи и макети. За любителите на етнографията ще бъде интересен Северният музей, който се намира до него.

Отправяме се към острова, на който основан градът – Гамла стан. Там се намират Старият град с неговите улички, сувенирни магазинчета и ресторанти. На отделен остров е разположен и Парламентът. Една от атракциите на града е смяната на караула пред Кралския дворец. А след това ще имаме възможност да го посетите с екскурзовод на български език.

За да опознаем града добре, ви препоръчваме да направи двучасов тур „Под мостовете на Стокхолм“. Ще опознаете не само кварталите по островите в Балтийско море, но и кварталите по бреговете на езерото Мелерен. На корабчето има слушалки на 14 езика.

След тази богата програма ще имате свободно време да поскитате, преди да се отправим към хотела в Стокхолм за нощувка.

Ден 4 –

След закуска се отправяме покрай езерото Венерн към Норвегия и  Осло.

С пристигането ще започнем нашата обиколка със световно известния Фрогнер парк, оформен от творбите на Густав Вигеланд. Невероятно съчетание между скулптурно и парково изкуство. Минавайки по Алеята на чувствата, разбираме, че като опознаваме фигурите, опознаваме човека изобщо – дълбоко философско прозрение, показано по разбираем за всички начин! Впечатляващи са белокаменните скулптурни композиции и около Монолита! Над 200 композиции от бронз, гранит и ковано желязо!

Разходката продължава с Кралския дворец, Университета, Националния театър, Парламента, Кметството и старото пристанище.

Настаняване в хотел. Нощувка в Осло.

Ден 5 –

След закуска се отправяме към полуостров Бигдьо, на който са разположени най-известните музеи на града. Първата ни спирка са: музеят Фрам, в който е изложен корабът Фрам на Фритьоф Нансен, с който Руал Амундсен достига Антарктида; музеят Кон-Тики, в който са изложени дървените салове на Тур Хейердал. Втората ни спирка е Националният фолклорен музей, където наистина ще попаднем в атмосферата на норвежките села и традиции.

Следващото ни посещение за деня е крепостта Акершус, построена след пожара, унищожил града. Тук Кристиан IV издига отново града от пепелищата и му дава своето име – Кристиания. Гледките от хълма са впечатляващи.

Не може да пропуснем и възможността да направим двучасова разходка с екскурзовод по Осло фиорд. Ще преминем покрай малки острови с летни вили. Ще видим Операта откъм водата – този бял айсберг, по чийто покрив се разхождат туристите.

Ще се разходим в новия квартал Акершус бридж, модерния и богат квартал на града.

Нощувка в хотела в Осло.

Ден 6 –

След ранна закуска се отправяме към Зьогнефиорд. Ще имаме възможност да се повозим на двучасов ферибот от Гудванген до Флам. Думите понякога са недостатъчни, за да опишат величието на природата, необятното спокойствие и безкрайната й красота…

Нощувка в хотел в Осло.

Ден 7 –

След закуска се отправяме към Дания. Преминаваме с ферибот при Хелзингьор- Хелзинборг. С пристигането ни в Дания се отправяме към Кралския замък Елсинор или „Замъка на Хамлет”, както го нарекли пътешествениците. С посещението му ще се докоснем до легендите и до живота на датските крале.

По пътя ни за датската столица ще спрем за кратка фото-пауза край двореца Фредериксборг и неговите барокови градини.

Настаняване и нощувка в хотел в Копенхаген.

Ден 8 –

След закуска се отправяме към целодневен тур в града. Наша първа спирка ще бъде Паметника на малката русалка и паметника на Майка Дания. Ще се разходим до Кралския дворец Амелиенборг, откъдето ще видим новата Опера и Мемориалната църква.

Нашата обиколка ще продължи с посещението на градините на бившия кралски дворец Фредериксборг, сегашния Парламент на страната. Ще можете да видите и Старата митница.

Едно от най-красивите места в града е кралският дворец Розенборг, където ще посетим с екскурзовод както трите етажа на двореца, така и съкровищницата, където се намират короните, регалите и бижутата на датското кралско семейство.

Следващата ни спирка са градините Тиволи, Кметството и дългата пешеходна централна улица. В свободното време ще можете да посетите Националния музей или да се разходите с кораб из каналите на града.

Трансфер до летище за полет Копенхаген – София.

 

* цената подлежи на препотвърждение в зависимост от цената на самолетния билет.

 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет с включени летищни такси София – Копенхаген – София;

 • чекиран багаж 20 кг в двете посоки;

 • Транспорт с автобус 3*;

 • 7 нощувки със закуски в хотел 2*/3*;

 • Фериботни такси Швеция – Дания;

 • Магистрални и пътни такси;

 • Туристическа програма по маршрута;

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро;

 • Екскурзоводско обслужване на български език;

 • летищните такси се фиксират към датата на доплащане

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. с покритие 5000 Евро;

 • Доплащане при настаняване в единична стая: 400 лв.;

 • Екскурзия до Зьогнефиорд: 50 евро за транспорт + 320 норвежки крони билет за ферибот;

 • Обществен транспорт при необходимост;

 • Входни такси за обектите:

- Кметството в Стокхолм / с превод на български език/ - 110 SEK

- Входна такса музей Ваза – 130 SEK

- Кралски дворец в Стокхолм и Катедрала / с екскурзовод на български език/ - 180 SEK

- Двучасова разходка с лодка в Стокхолм с аудиогид – 290 SEK

- Посещение на Фрам музей с екскурзовод на български език – 120 NOK

- Посещение на Националния фолклорен музей с екскурзовод на български език – 130 NOK

- Двучасова разходка по Осло фиорд с екскурзовод на български език – 320 NOK

- Посещение на Кралския замък Елсинор с екскурзовод на български език – 100 DKK

- Посещение на Кралски дворец Розенборг с екскурзовод на български език – 110 DKK

 

ВАЖНО: Цените на входните такси на туристическите обекти са към дата 30.11.2018 г. и е възможна тяхна промяна.

 

* Екскурзията се провежда при минимум 30 човека.

* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите

 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата

 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото

 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора, с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.