Дания

Миниатюрна Дания неслучайно e наричана "Перлата на Скандинавия": в действителност на нейната малка площ са концентрирани истинските съкровища на културата и историята, които могат да бъдат посещавани през цялата година: и през зимата и през лятото.
В снежните месеци тази гостоприемна страна предлага незабравими изживявания в приказната столица Копенхаген или богатия на забележителности Орхус. Може да отидете до Одензе - града, където е роден най-известният разказвач на приказки в света - Ханс Кристиан Андерсен. В допълнение, Дания привлича любителите на круизи с посещение на няколко страни от Скандинавия, което разбира се носи истинско удоволствие както за възрастни, така и за деца.
През лятото в кралството се подготвят специални изненади, които по принцип са високо ценени от туристите с деца. На първо място, това е невероятните тематични паркове – Леголенд и Тиволи. Второ, приказните плажове по Датската ривиера, където уморени от зимата майка могат да се насладят на високо качествени спа процедури които предлагат в местните хотели. На трето място е невероятната природа - красиви езера с пясъчни плажове, буквално като детски играчки накичени ферми, където можете да опитате вкусни национални ястия и местни сирена. И накрая, старинни романтични замъци, някои от които функционират понастящем като очарователни хотели. Бащите ще бъдат щастливи да прекарат нощта в такъв замък, посветена на богата вечеря в каменната зала. След такива приключения Дания остава в съзнанието на туристите по нов начин: като страна, в която все още не е изпарил съблазнителния дух на Средновековието.
Столица на Дания е Копенхаген , а по-големите градове са Олборг (Alborg), Орхус (Aarhus) и Одензе (Odense).
Кухня и ресторанти
Датчаните са любители на обилната и вкусна храна. Качеството на храната в Датската кухня се предопределя на първо място от качеството на подправките. На Коледа, тук се подготвя специален подправено вино Bisschopswijn - датски вариант на немското греяно вино.
Датските тестени произведения са толкова добри, че около тях се е образувала един вид субкултура. Почти всеки Датчанин ще ви разкажа за любимите си бисквити, кексове и откъде можете да ги купите.