Полета на ангела - топ събитието на Карнавала във Венеция!

Карнавал във Венеция
ПОЛЕТА НА АНГЕЛА
17.02.2017
Маршрут:  Загреб – Tриест – Венеция - Бурано - Мурано

Продължителност:   5 дни / 4 нощувки

Транспорт:  Автобус

Хранене:  BB

Цена от: 460 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

Венецианският карнавал е един от най­-колоритните и поетични фестивали в света. Бели маски и черни пелерини, домина и шапки с пера, костюми на Арлекино, Пиеро, Панталоне, Коломбина и останалите герои от Комедия дел'Арте ще шестват из улиците на романтичния италиански град. Проведен за първи път през ХV век пред двореца на Дожите с височайшето разрешение на папата, карнавалът се е превърнал в институция. А страстите се развихрят най­силно на площад Сан Марко. Венецианският карнавал, един от най­пищните и живописни празници в Европа, е роден през Ренесанса… Във всички части на града и по всички площади цари всенародно забавление, а в дворците и домовете се организират балове с маски. Някога тръпката на карнавала била в това, че по време на траенето му всичко е било позволено. Социалните класи се смесвали свободно; строгите правила, управляващи ежедневния живот, не важали; маскираните участници се надсмивали над всичко свято и забранено. Днес карнавалът във Венеция е загубил крайната си дързост и е станал поредния забавен повод за посещение и забавление на лагуната.
1 ден: София – Загреб

Отпътуване от гр.Пловдив и  гр.София. Преминаване през Сърбия. Пристигане в Хърватска, настаняване и нощувка в хотел 3*** гр.Загреб.

2 ден: Загреб – Триест – Лидо ди Йезоло
Закуска. Разходка в центъра на град Загреб: Площад Тито, Площад Йосип Йелачич, пазара, църквата Свети Марко, Катедралния храм.  Отпътуване за Италия. Разходка в град Триест – Площад Унита д'Италия, двореца Мирамаре . Отпътуване за курорта Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3***. Възможност за вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден: Лидо ди Йезоло – Венеция – Лидо ди Йезоло
След закуска денят ни ще започне с трансфер до Пунта Сабиони, откъдето ще вземем  лодка за разходка по венецианската лагуна.
    Ще се отправим към Венеция и квартала Сан Стефано, Моста на Академията ще ви очарова с неповторимите гледки към Канале Гранде, Санта Мария дел Салуте  и дворците на Контаржини, Фоскари и останалите заможни венециански семейства, а за да е пълно удоволствието ще ни помогне чаша кафе с истинско тирамису на вторият по големина площад на града Сан Стефано.
    По карнавалната програма това е денят на Полета на ангела – вековна традиция, един от най-важните моменти на Карнавала. Мнозинството очаква да бъде поздравено от избраната Мария в 12 00 ч. Важно !!!!! Трябва да се установим на площада около 11 ч., защото по-късно няма да може да се намерят места.
     Около 13 ч на площада ще бъде вече спокойно и ще може да направим нашата втора пешеходна програма в Квартала Сан  Марко с неповторимите Базилика Сан Марко, Двореца на дожите, Камбанарията, Моста на въздишките и Сансовиновата библиотека.  След това ще се отправим към моста Реалто - търговското сърце на града. Да похапнем пица неаполитана или да пием спремуто сред дворците на Канале Гранде - образци на венецианска архитектура от XIV до XVIII век. Ще се потопим в непознатото на квартала Свети Павел.
    Възможност за наемане на гондола и разходка по Канале Гранде.
     Отпътуване от историческия център в 18ч. Трансфер до хотела.  Възможност за вечеря. Нощувка.

4 ден: Лидо ди Йезоло – Бурано - Мурано – Загреб
След закуска ще се отправим към Пунта Сабиони, откъдето ще имате възможност да вземем корабче и да посетим островите Бурано и Мурано.
    Очарованието на малките улички със занаятчийски работилници и ателиета не оставят никого безучастен. Дали ще купим прекрасни дантели или ще купим украшения от венецианско стъкло няма значение. Тук е истински рай за откриватели и пътешественици.
    После ще отплаваме за Стара Венеция и туристическата ни програма  ще продължи с възможност за посещение на Двореца на дожите и свободно време.
    Отпътуване от историческия център в 16 ч. за Загреб.
     Възможност за вечеря. Нощувка.

5 ден: Словения – София
След закуска ранно отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Цена на човек в двойна / тройна стая: до 15.02.2017 - 460лв.  / след 15.02.2017 - 480лв.

Цената включва:

 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в / района на Загреб;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в / района Лидо ди Йезоло ;
 • Транспорт с автобус 3*;
 • Туристическа програма в Загреб, Триест и Венеция;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзовод на български език;

Цената не включва:

 • доплащане за единична стая – 130 лв.;
 • доплащане за вечери при група от 25 човека  - 80 лв. /препоръчително/;
 • билет за корабче по Венецианската лагуна с посещение на островите Мурано и Бурано на 20.02- 30 € /задължително доплащане/;
 • Двупосочен билет за корабче във Венеция на 19.02- 18 € /задължително доплащане/;
 • Дворецът в Триест - Castello Miramare - 6 €;
 • Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – 19 € (9:00-19:00 ч., неделя 8:30-17:00 ч.);
 • Базиликата Сан Марко + Иконостаса + Венецианските коне – 4,50 €;
 • Кулата Сан Марко – 8 €;
 • Разходка с Гондола по канале Гранде – 20 € ( при 6 човека)
 • Разходи от личен характер

Забележки:
* Екскурзията се провежда при мин. 35 човека
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да корегира цените:
при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите
при място на тръгване, различно от обявеното в програмата
при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото
при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
*Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

*Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
*Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
*Всички упоменати часове са приблизителни.
*Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).