Да открием заедно Карнавала във Венеция!

Карнавал във Венеция
ОТКРИВАНЕ
10.02.2017
Маршрут:  София - Загреб - Триест - Венеция - Бурано - Мурано

Продължителност:   5 дни / 4 нощувки

Транспорт:  Автобус

Хранене:  BB

Цена от: 460 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

Когато Венеция е била в зенита на славата и богатството си, ежедневието често било разнообразявано от религиозни празници, тържествени граждански церемонии и грандиозни забавления за височайши посетители. Управителите ясно разбирали колко полезни са тези тържества за подхранване на гордостта на хората от тяхната принадлежност към града ­държава. Годишнините от победите и даже от пораженията били отбелязвани с приказно великолепие. Основаването на Венеция, завоюването на Фриули, падането на Константинопол... всичко било повод за веселие. Карнавалът е най­-туристическият празник в годишния календар.Той се провежда в последните десет дни преди Великите пости, обикновено през Февруари. Историята на карнавала във Венеция започва през 18 век. Във всички части на града и по всички площади цари всенародно забавление, а в дворците и домовете се организират балове с маски. Някога тръпката на карнавала била в това, че по време на траенето му всичко е било позволено. Социалните класи се смесвали свободно; строгите правила, управляващи ежедневния живот, не важали; маскираните участници се надсмивали над всичко свято и забранено. Днес карнавалът е загубил крайната си дързост и е станал поредния забавен повод за посещение и забавление във Венеция

1 ден: Пловдив - София – Загреб

Отпътуване от гр. Пловдив и гр. София. Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта пристигане в Хърватска. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

2 ден: Лидо ди Йезоло - Венеция – Лидо ди Йезоло
Закуска. Отпътуване за Италия. Разходка в центъра на град Триест – Площад Унита д'Италия. Отпътуване за курорта Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3***.
    По програма на този ден е Първа част на откриването на Карнавала на Венеция. Шоу програмата започва в 18 ч / с повторение от 20 ч/ и се провежда на Канала Канареджо. Тогава водата става сцена на многобройни  водни и огнени представления. Плаващи инсталации ще Ви подскажат темата на Карнавала     Възможност за вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден: Лидо ди Йезоло – Венеция – Лидо ди Йезоло
След закуска денят ни ще започне с трансфер до Пунта Сабиони, откъдето ще вземем  лодка за разходка по венецианската лагуна.
    Ще стигнем до Венеция и квартала Сан Марко с неповторимите Базилика Сан Марко, Двореца на дожите, Камбанарията, Моста на въздишките и Сансовиновата библиотека.  След това ще се отправим към моста Реалто - търговското сърце на града. Да похапнем пица неаполитана или да пием спремуто сред дворците на Канале Гранде - образци на венецианска архитектура от XIV до XVIII век.
    В 10 ч трябва да сме заели места по Канале Гранде . От Митницата ще започне водния парад на гилдиите.
    След приключването на парада ще се отправим към квартала Сан Стефано и Моста на Академията ще ви очарова с неповторимите гледки към Канале Гранде, Санта Мария дел Салуте  и дворците на Контаржини, Фоскари и останалите заможни венециански семейства, а за да е пълно удоволствието ще ни помогне чаша кафе с истинско тирамису на вторият по големина площад на града Сан Стефано.
         Отпътуване от историческия център в 18ч. Трансфер до хотела.  Възможност за вечеря. Нощувка.

4 ден: Лидо ди Йезоло – Бурано - Мурано – Загреб
След закуска ще се отправим към Пунта Сабиони, откъдето ще имате възможност да вземем корабче и да посетим островите Бурано и Мурано.
    Очарованието на малките улички със занаятчийски работилници и ателиета не оставят никого безучастен. Дали ще купим прекрасни дантели или ще купим украшения от венецианско стъкло няма значение. Тук е истински рай за откриватели и пътешественици.
    После ще отплаваме за Стара Венеция и туристическата ни програма  ще продължи с възможност за посещение на Двореца на дожите и свободно време.
    Отпътуване от историческия център в 16 ч. за Загреб.
     Възможност за вечеря. Нощувка.

5 ден: Загреб - София
След закуска ранно отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Цена на човек в двойна / тройна стая: до 31.01.2017 - 460лв.  / след 01.02.2017 - 480лв.

Цената включва:

 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* - 2 в Загреб и 2 в / или района Лидо ди Йезоло ;
 • Транспорт с автобус 3*;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия;

Цената не включва:

 • доплащане за единична стая – 130 лв.;
 • доплащане за вечери при група от 25 човека  - 80 лв. /препоръчително/;
 • билет за корабче по Венецианската лагуна с посещение на островите Мурано и Бурано на 13.02- 30 € /задължително доплащане/;
 • Двупосочен билет за корабче във Венеция на 12.02 - 18 € /задължително доплащане/;
 • Доплащане за транспорт с корабче на дата 11.02 за Откриването на фестивала – Първа Част - 25 €  При група под 20 човека цената ще се преизчисли според броя на записалите се.
 • Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека – 19 € (9:00-19:00 ч., неделя 8:30-17:00 ч.);
 • Базиликата Сан Марко + Иконостаса + Венецианските коне – 4,50 €;
 • Кулата Сан Марко – 8 €;
 • Разходка с Гондола по канале Гранде – 20 € ( при 6 човека)
 • Разходи от личен характер

Забележки:
* Екскурзията се провежда при мин. 35 човека
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да корегира цените:
при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите
при място на тръгване, различно от обявеното в програмата
при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото
при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
*Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

* Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
*Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
*Всички упоменати часове са приблизителни.
*Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).