Немска бира и вурстове в Германия!

Екскурзия до Германия
31.03.2018-09.04.2018
Маршрут:  Будапеща – Дрезден – Потсдам – Берлин – Хамбург – Бремен – Хановер – Бон – Кобленц - Ваймар – Лайпциг – Бърно – Сегед

Продължителност:   10 дни / 9 нощувки

Транспорт:  Автобус

Хранене:  BB

Цена от: 1185 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

1 ден: София – Будапеща                                                                      
Тръгване от София рано сутринта.  Пристигане в Унгария вечерта. Възможност срещу допълнително заплащане на разходка с нощно корабче по река Дунав. Нощувка в гр.Будапеща.

2 ден: Будапеща - Дрезден 
Закуска. Отпътуване за Германия. Там откриваме вибриращи мегаполиси с монументална архитектура, очарователни средновековни градчета и традиционни винарски селца, известни с фестивалите си и с регионалните си специалитети. Пристигаме в града, който наричат „Северната Флоренция“. Туристическа програма в Дрезден – столицата на Саксонското кралство, град - сринат през Втората световна война и отново издигнал се от пепелищата. Обиколката ни ще започне от централната част на града. Цвингера - това е бароков архитектурен комплекс, построен  за съхраняване и излагане на невероятните художествени колекции на владетелите на тези земи. Излизайки от комплекса , ние ще попаднем на площада пред Операта, построена от архитект Готфрид Земпер и открита през 1841 г. До нея е и дворцовата църква Хофкирхе. Част от Стария дворец е съхранен и в него се помещават няколко музея. На стените на двореца през 1907 г е направено Паното на шестващите князе. Изработено от порцеланови плочки, то ни представя хилядолетната история на дома на Ветините. Изобразени са 94 фигури -  35 Марктграфа, курфюрсти и крале на Саксония. Ще се изкачим на известната тераса Брюл, за да видим панорамата на река Елба,а след това ще се разходим по нея.  Настаняване в хотел в Дрезден.  Нощувка

3 ден: Дрезден – Берлин            
Закуска. Възможност за посещение на Галерията на старите майстори в Цвингера / Цена 10 евро, намаление 7,50 евро/  и Грюнес Гевелбе /Цена 12 евро, без намаления/– музей на изящното изкуство, където е съкровищницата на саксонските крале. Отпътуване за Берлин с преход от 200 км. Започва нашата  автобусно-пешеходна програма: Потсдамер плац, Бранденбургската врата, Парламента, Ундер ден Линден, Острова на музеите, Александър плац с часовника, Кметството, Телевизионната кула / вход 20 евро/. Нощувка в  столицата на Федералната Република Берлин – най-големият град в страната и вторият по големина град в Европа.

 4 ден: Берлин – Потсдам            
Закуска. Възможност за посещение на музеи по интереси: Катедралата /7 евро/,  Пергамон Музеум / вход 12 евро/, Старата Национална галерия /10 евро/ , едночасова разходка по река Шпрее /14 евро/ . В следобедните часове възможност за посещение на Потсдам /20 евро/. Градът е столица на  провинция Бранденберг и  дворцовия комплекс Сан Суси. Построен в стил рококо той наистина заслужава името си „ Без грижи“ / Цена на входен билет 12 евро/ . Нощувка в Берлин.

5 ден: Хамбург – Бремен  
                   
Закуска. Отпътуване за Хамбург с преход от 300 км. Автобусно – пешеходна програма. Ще започнем със символа на града главният храм „Свети Михаил“. Ще се отправим пеш, за да видим оцелелия след бомбандировките стар квартал със сградата Чилехауз. Ще отидем до пристанището, за да се снимаме с река Елба. От там автобусът ще ни остави до Кметството и езерото Алстер. Кратко свободно време. Отпътуване за Бремен с преход 130 км. Пешеходна туристическа програма : Катедралата Свети Петър, Бременския рицар Роланд, Кметството, Градския парламент, паметника на Бременските музиканти и река Везер. Крепостните стени на града са превърнати в прекрасни паркове, станали любимо място за разходки на жителите и гостите на града.  Нощувка в района на Бремен.

6 ден: Хановер – Бон                
Закуска. Отпътуване за Хановер – столицата на Долна Саксония с преход от 110 км. Туристическа програма: Новото Кметство с неговото езерце Маштайх, Лайнешлос – днешната областна управа, Операта, Старото кметство, запазените стари къщи на търговци и занаятчии . Време за обед и отпътуване за Бон с преход от 320 км. Късния следобед разглеждане на Бон – Къщата на Бетовен, Кметството и Катедралата. Нощувка в района на Бон.

7 ден: Кобленц – Ваймар      
Закуска. Продължаваме към Кобленц с преход от 90 км. Градът е разположен на бреговете на Рейн и Мозел, разкриващ две хилядна история, скрита в замъците и църквите. Разглеждане на Кобленц – най-известно е тук мястото “Немски ъгъл”- където Мозел се влива в Рейн; Базиликата Свети Кастор, Двореца на Корфюрстите, Площада на йезуитите, закачливия фонтан – Schangelbrunnen, Gorresplatz с Колоната на историята. Възможност за изкачване с кабелния лифт до крепостта и замъка Еренбрайнщайн / Цена   12 евро/. Свободно време за обед във Виненото село.  Отпътуване за Ваймар - градът на Гьоте и Шилер, съхранил и техния архив. Преход от 330 км. Пешеходна обиколка: Националния театър, Университета Баухаус, паметника на Гьоте и Шилер, Градския замък, Кметството на централния площад, Къщата музей на Гьоте / вход 12 евро/ ,  Домът на Лист и парка на река Илм, малката къща на Гьоте, Библиотеката на херцогиня Ана Амалия. Нощувка в района.

8 ден:  Лайпциг – Бърно  
  
Закуска. Програмата продължава с посещението на последният ни немски град – Лайпциг. Преход от 115 км. При пристигането в града: посещение на църквата „Св. Тома” ,където Йохан Себастиан Бах е бил органист, разглеждане на Операта , паметника на Феликс Менделсон, Старото Кметство. След това ще посетим паметника „Битката на народите” от известната битка при Лайпциг от 16-19 октомври 1813г., най-голямото сражение по време на Наполеоновите войни и най-голямата битка в световната история до началото на Първата световна война. Следобед  продължаване за Бърно с преход от 450 км. Нощувка в Бърно.

9 ден: Бърно – Сегед           
Закуска. Пешеходна обиколка : Катедралата Петър и Павел, Старото кметство, фонтана Парнас, църквата Сент Джеймс, вила Тугендхат . По желание пешеходно изкачване на крепостта Шпилберг.  Свободно време за обед. Отпътуване за Сегед. Нощувка.

10 ден: Сегед –София       
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 9 нощувки със закуски – две в Берлин, 1 в Будапеща, 1 в Сегед, 1 в Дрезден,  по една в  района на Хановер, Бон, Ваймар, Лайпциг;
  • Екскурзовод на български език;
  • Транспорт с комфортен автобус;


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • Настаняване в единична стая - 225 евро;
  • Медицинска застраховка за 10 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г - 10 лв,; за лица на възраст от 65 г до 70 г - 14лв; за лица на възраст от 70 г до 75 г – 19лв,; за лица на възраст от 75 г до 80 г –28 лв;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти и билети за обществен транспорт, където е необходимо;
  • Екскурзия до Потсдам (10 € за транспорт при минимум 25 туристи)


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
валидна лична карта или международен паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

* Екскурзията се провежда при минимум 30 туристи
* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
* Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчниИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА: