Гърция - въздух, вода и земя напоени със спомени !

ДРЕВНА ЕЛАДА-Класическа Гърция
13.11.2017
Маршрут:  София - Кулата – Солун – Вергина – Делфи – Патра – Олимпия – Микена – Коринт – Атина – Катерини Паралия - София

Продължителност:   7 дни / 6 нощувки

Транспорт:  Автобус

Хранене:  BB

Цена от: 570 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

Класическа Гърция, Античните светилища и Олимпийските Богове. Духът на сиртакито и бузукито!

1 Ден Пловдив - София - Кулата – Солун – 640 км
Отпътуване по маршрут Пловдив - София – Кулата – Солун.
Пристигане в Република Гърция. Панорамна обиколка на Солун– Митницата, Бялата кула, площад Аристотелис, Арката на император Галериус. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 Ден Солун – Вергина – Делфи - 450 км
Закуска.
Посещение на митрополитския храм „Свети Димитър“, пазара, крайбрежния булевард. Свободно време. Отпътуване за Вергина. Посещение на гроба на Филип Македонски / вход 8 евро/. Отпътуване за Делфи.
Нощувка в Делфи.

3 Ден Делфи – Патра – Олимпия – 250 км
Закуска.
Туристическа програма в Делфи /вход 9 евро/ – разглеждане на археологическия комплекс, светилището на Делфийския оракул и археологическия музей, в който се съхранява и “пъпът на света”. "Познай себе си " - това е надпис , който е посрещал хората на входа на храма на бог Аполон. Според митологията тук се намира центърът на света. Мистика и легенди се свързват в древните легенди за пророчествата на Пития. Отпътуване за полуостров Пелопонес.
Спирка в Патра – оживено пристанище на Йонийско море и трети по големина град в Гърция. Разглеждане на Патра и отпътуване за древна Олимпия. Нощувка в града.

4 Ден Олимпия – Микена – Коринт – Атина – 300 км
Закуска.
Разглеждане на археологическия комплекс в Олимпия /комбиниран билет архиологическия комплекс и музея вход 9 евро/ – руините на древните храмове. Тук е изработена и е поставена в храма внушителната статуя на Зевс Олимпийски – едно от Седемте чудеса на Стария свят. Ще видите първия Олимпийски стадион и ще посетите Музея на Олимпия.
Отпътуване за Микена. Туристическа програма в древна Микена /вход 8 евро / – центърът на Микенската цивилизация, свързан с историята на цар Агамемнон и Троянската война. Тук ще видите Лъвската порта, Двореца, Царските гробници. Кратка спирка на Коринтския канал. Отпътуване към Атина.
Възможност за вечеря в типична тръцка таверна. Цена 35 евро.
Нощувка в Атина.

5 Ден Атина
Закуска.
Денят е посветен на Атина –“метрополията на Елините”, изпълнена с романтичност история и митология, Атина носи името на древногръцката богиня Атина Палада, любимата дъщеря на Зевс. Кое я прави неповторима? Разноцветието на архитектурни стилове, звученето – някъде на границата между ориенталско и средиземноморско, звънливото сиртаки и заледеното узо… Панорамна обиколка на Атина - Арката на Адриан, Храмът на Зевс Олимпийски и Старият Олимпийски стадион, Националната библиотека, Университета, Академията на науките, Площад Синтагма с Парламента и Паметника на Незнайния воин, Президенсткия дворец, площад Омония. Посещение на Атинския Акропол, съхранил величието на древните елини- Партенона, Ерехтейона, Пропилеите, Античният театър, Храма на Атина Нике. /комбиниран билет за Акропола, за Агората, библиотеката на Адриян, Музея на Керамиката - 12 евро; Вход за Музея на Акропола - 5 евро/
Разходка из квартал Плака - малките романтични улички, киприте таверни и историческите забелижителности са една малка част от красотите на тази местност.
Нощувка в Атина.

6 Ден Атина – Катерини Паралия - 440 км
Закуска.
Разходка из квартал Монастираки, където можете да напазарувате сувенири, да откриете духа на старите квартали.
Свободно време за обед. Отпътуване за курорта на Олимпийската Ривиера - Катерини Паралия. Нощувка.

7 Ден Катерини Паралия – София– 700 км
Закуска.
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта

ЦЕНА за ранни записвания до 30.06.2017: 570лв., при група от минимум 30 туристи

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • 6 нощувки със закуски в хотели 3* – по една в Солун, Делфи, Олимпия и Катерини Паралия и две в Атина
  • транспорт с луксозен автобус 3-4 звезди
  • пътни и магистрални такси, паркинги
  • екскурзовод на български език

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

  • входни такси за посещаваните обекти по програмата, които са ориентировъчни;
  • наемането на местни екскурзоводи за обектите;
  • вечеря в традиционна гръцка таверна Цена 35 евро