Полша - малко позната и загадъчна!!

ПОЛСКИ ВОАЯЖ
Всяка събота
на руски език
Маршрут:  София – Краков – Величка – Вроцлав – Варшава – София

Продължителност:   8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  BB

Цена от: 1164 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА: ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ за 2017!
Дати: всяка събота
Полша разположена в сърцето на Европа, е мостът, свързващ Изтока и Запада!

1 ден / събота,  София – Краков
Отпътуване за Полша. Пристигане в Краков,  средневековната столица на Полша  и трети по големина град в страната разположен на река Висла и в подножието на хълма Вавел. Посрещане и индивидуален трансфер до избрания от Вас хотел 3* или 4*. Настаняване и нощувка.
2 ден/ неделя,   Краков
Закуска. Обзорна пешеходна екскурзия в Краков: Разглеждане на стария кралски замък на хълма Вавел - сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI-XVII век. През 14 век на мястото е построена резиденцията на крал Казимир Трети Велики, от която полските крале управлявали своите владения. През 16 век замъкът е преустроен в ренесансов стил от италиански майстори и представлява най-голямата кралска резиденция в Централна Европа, която днес съхранява многобройни произведения на изкуството, включително картината на Леонардо да Винчи "Дамата с хермелина"; Вавелската катедрала, в чиято крипта са погребани най – великите личности в полската история и трагично загиналия 2010 г. в самолетна катастрофа Лех Качински със съпругата си; Ягелонския университет - един от най-старите в Европа; посещение на катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта.
Разходка в стария еврейско-християнски  квартал  Казимиеж - някогашен самостоятелен еврейски град, улица Йозеф - Улицата на изкуството, Широката улица - Улицата на древни Синагоги, Готическата катедрала, в която са погребвани полските крале.      Следобед свободно време. Вечерта по желание  вечеря в национален ресторант в „Стария град”.
3 ден/ понеделник,  Краков  - Величка - Краков
Закуска. Посещение на една от най-известните солни мини в света  „Величка”, една от най-дълго действалите в човешката история солни мини, на повече от 900 години. Подземен свят  от солни кристали, оформян от човешки ръце още от 13 век превърната в музей, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Мината разполага с 300-километрови тунели на 9 нива, със скулптури, изцяло направени от сол, подземното езеро, а най-впечатляващ е параклисът на кралица Кинга, за която се смята, че е основала мината. Връщане в хотела. Нощувка.   Вечерта по желание вечеря в ресторант в  квартал  Казимиеж. Концерт на традиционно еврейска музика.
4ден/ вторник,   Краков 
След закуска свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за автобусно- пешеходна екскурзия в Силезия, в императорска ловна резиденция в Пщина и Промница. Разкошен  замък в Пщина  от 15 век  заедно с ландшафтен парк в английски стил създава неповторим дворцово парков ансамбъл, който  наричат  още „Източен Лувър”. Тука са провеждаха празненства в най-добри традиции на полска аристокрация.
Дворецът оцелял до днес в идеално състояние и днес могат да се видят автентични интериори, колекция от оръжия, ловни трофеи, исторически мебели и прочута огледална зала с огромни огледала с размер около 14 кв. м. 
Вечерта по желание  вечеря в национален ресторант с фолклорна програма.
5 ден / сряда,  Краков - Вроцлав
Закуска.   Трансфер до автогара и отпътуване за Вроцлав  с автобус. Пристигане, посрещане и настаняване в избрания от Вас хотел 3* или 4*. 
Панорамна пешеходна обиколка на Вроцлав, разположен на река Одра, основан през 12 век – един от най-посещаваните градове в Полша предлага възможност за допир с историята, както и кокетни кафенета, ресторанти и хотели.  Градът е изключително красив с неповторимата си архитектура, допълнена от лабиринта от острови и романтични мостове разполага с много музеи, галерии и паметници. По улиците на стария град (Старе место) има занаятчийски работилници и антикварни магазини. Други забележителности са сградата на кметството в бароков стил, Централния площад (Ринек), църквата "Св. Елисавета", Солния площад, Университета с кулата на Леополдин.
Свободно време след обяд за самостоятелно разглеждане на града.
Вечерта по желание вечеря с дегустация на  бира в ресторант  „Mini  -Browar Spiz”.
6 ден/ четвъртък,  Вроцлав – Варшава
Закуска. Свободно време или  по желание  автобусна екскурзия до Храма на Мира в Свиднице и Замъкът Ксенж. Храмът на Мира в Свиднице е една от уникалните дървени евангелийски църкви с ригелна конструкция - един от двата паметника в света от този тип. Църквата е била построена от силезски протестанти в средата на XVII век, а днес е в списъка на ЮНЕСКО. Екскурзията продължава до замъка Ксенж - заобиколен от букови гори, близо до полското градче Валбжих. Построен през XIII век от представители на силезски управленци Пясти. Замъка Ксенж притежава уникални интериори и галерии в разни архитектурни стилове от готика до барок, най-голям замък в Долна Силезия и трети по големина в Полша. Връщане във  Вроцлав и трансфер до жп гара и отпътуване в късен следобяд  за Варшава с влак. Нощувка във влака/ спален вагон. (продължителност  7-8 ч)
7 ден/ петък, Варшава
Пристигане сутринта във Варшава, Трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел 3* или 4*.  След закуска започва обзорна-пешеходна  екскурзия на Варшава - полската столица, разположена  на бреговете на река Висла. Варшава често е наричана Градът - феникс, понеже многократно е била разрушавана по време на войни  и винаги е успявала да се бъде възстановена. Старата част на града е в Списъка  на ЮНЕСКО и включва Кралския дворец, Замковия площад , катедралата Св. Йоан Кръстител- най-голямата и най-стара готическа катедрала в града, пазар на Стария град, Барбикана – фортификационно съоръжение за защита на града, статуя на Сирена, морска русалка - символа на Варшава.
В града можете да видите бившата кралска резиденция Виланув, Дворецът на културата и науката, църквата Св. Кръст, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, Дворцов комплекс „Кралски Бани”- един от най-красивите в Европа, основан през XVII в., средище на множество културни мероприятия и концерти, Президентството,  катедрала Вавел, Националният музей, дворците Виланов и Чапски, Варшавският театър и множеството паметници и монументи.
По желание посещение на спектакъл в театър ”SABAT”с вечеря. Един от най-прочутите театри на Варшава. Репертоар на театъра – това са мюзикъл, вариете, кабаре и комедия. Актьори на театъра- известни певци, музиканти и танцьори.
8 ден/ събота,  Варшава – София
Закуска. Свободно време за последен шопинг в търговски центрове „Златна тераса” или  „Аркадия”.  Трансфер за летище във Варшава за  директен полет на полски авиолинии в 14:20ч. Кацане в София в 17:15ч. Край на програмата.
Цени:

Хотели Период Цена на човек
 в  двойна стая
Доплащане за
единична стая
Хотели 3 * 02.04 - 22.10.2016 595 евро/ 1164 лв 130 евро/ 255 лв
Хотели 4 * 02.04 - 22.10.2016 630 евро/ 1232 лв 200 евро/ 391 лв

ВАЖНО! Папа Франциск ще посети Полша в периода 27-31 юли. Във връзка с това на 23.07 и 30.07 няма да бъдат осъществени турове!
Цената включва:
• Трансфери летище – хотел – летище;
• Групови трансфери по време на маршрута и транспорт с туристически автобус;
• Туристически обиколки на  Краков (3ч ), Вроцлав (4ч), Варшава (3ч) ;
• Автобусно-пешеходна екскурзия в солни мини във Величка с включена входна такса (14:35ч – 18:35ч);
• Екскурзоводско обслужване на руски език;
• 6 нощувки със закуски -  4 нощувки  в Краков, 1 нощувка във Вроцлав, 1 нощувка във Варшава в стая категория Standard хотели 3* или 4*:

ХОТЕЛИ 3* ХОТЕЛИ 4*
Краков в хотел „Wyspianski” 3*
Вроцлав в хотел  „Europejski” 3*
Варшава  в хотел „Gromada Warsaw Centrum” 3*
Краков в хотел „Galaxy” 4 *
Вроцлав в хотел   „Park Plaza” 4*
Варшава  в хотел   „Polonia Palace” 4*

• Билет с влак Вроцлав - Варшава   спален вагон/ 3 местно купе, втора класа;
• Билет на автобус Краков - Вроцлав;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро.

Цената не включвa:
• Самолетен билет с включени летищни такси  София – Краков - Варшава - София с полети на LOT, Lufthansa или  Austrian Airlines.
(конкретни цени и разписания при всяко конкретно запитване);
• Входна такса за катедралата  „Мариацки костьол“ в Краков - около 3,5 евро;
• Автобусно - пешеходна екскурзия в Силезия, в императорска ловна резиденция в Пщина и Промница с включена входна такса (09:00ч – 18:00ч) - 90 евро на човек / при мин 6 туриста/;
• Автобусна екскурзия до Храма на Мира в Свиднице и Замъкът Ксенж във Вроцлав
(08:00ч – 17:00ч) с включена входна такса - 65 евро на човек / при мин 6 туриста/;
• Вечеря в 20:00ч в национален ресторант в „Стария град” в Краков – 25 евро на човек;
• Вечеря в 20:00ч  в ресторант в квартал  Казимиеж в Краков. Концерт на традиционно еврейска музика - 35 евро на човек;
• Вечеря в 19:00ч национален ресторант с фолклорна програма в Краков - 25 евро на човек;
• Вечеря с дегустация на  бира в ресторант  „Mini - Browar Spiz” във Вроцлав – 28 евро на човек;
• Посещение на спектакъл в театър ”SABAT”с вечеря  "шведска маса" 19:00ч , представянето от 20:00ч до 22:30ч   Репертоар на сайта на  театър:  www.teatr-sabat.pl ;
• Доплащане на застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лева на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини - по желание.
     Важно!
• Съобразно правилата за жп превоз на територията на Полша от 2013г., продажбата на билети за спални вагони се извършва задължително в женско или мъжко купе.
На клиентите (семейни двойки), заинтересувани в гарантираното запазване на 2 места в 1 спално купе, дадената услуга може да бъде предложена (при запитване) срещу допълнително заплащане. 
• Всички хотели се намират в централната част на градове. Сборните пунктове за туристическите мероприятия се намират на пешеходно разстояние от тях или на 1-2 спирки.
• 1 седмица  преди отпътуване всеки турист получава окончателна програма с часове на провеждане на мероприятията и сборните пунктове. Фирмата-партньор си запазва правото на разместване в дните на изпълнение на мероприятията по програмата.    
• Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
Краен срок за записване – до изчерпване на местата!
Данни за паспортен и визов режим:
-  За посещение на Полша не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
-  За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето;
Условия за записване:
- Копие от задграничен паспорт или лична карта с валидност най-малко 6 месеца от датата на пътуването, попълнен договор и депозит в размер на цената на самолетния билет на човек.
- Начин на плащане: в брой, в лева или в евро, с кредитна карта или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД,
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, гр. Пловдив,
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26    BIC: UNCRBGSF.

Евро Топ Тур  ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блокV, ет.3


За резервации и информация:
        ОФИС: София, ул Пиротска 45, ет 1                ОФИС: Пловдив, ул Четвърти януари, 28
        тел.:  089 20 50 324089 20 50 324                                                     тел.: 032 262 264    0898 741 801
        sofia@evrotoptour.com                                                 office@evrotoptour.com