Разходка в Белгия и Холандия!

КРАЛСКАТА ПРИКАЗКА БЕЛГИЯ И ХОЛАНДИЯ
19.08.17
Маршрут:  Брюксел – Гент – Брюж - Антверпен – Ротердам – Делфт – Хага - Амстердам

Продължителност:   6 дни / 5 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  BB

Цена от: 1380 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

1 ден  София - Брюксел
    Отпътуване от летище София за Брюксел, Белгия. Трансфер и настаняване в хотел 3***. Нощувка.
2 ден Брюксел
    След закуска - свободно време в столицата Брюксел, която е и сърцето на Европейския съюз и НАТО. В Брюксел се намират официалните седалища на Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз и второто седалище на Европейския парламент. Град, в който царства аромата на шоколад и горещи вафли.
    Нашата програма ще започне с фото пауза  пред Кралския дворец, който е работната резиденция на Негово величество крал Филип. Спираме за посещение  на Катедралата „Свети Михаил“.  Програмата ни продължава с пешеходна разходка на центъра на града: Гран Плас – централният площад с елегантната сграда на Кметството и сградите на гилдиите, статуята на Манекена Пис. Свободно време или възможност за посещение на Кралския музей на изящните изкуства .
    Настаняване в хотел 3*** в Брюксел. Нощувка.
3 ден Гент – Брюж
    След закуска имате възможност да останете в Брюксел или да се включите в нашата еднодневна екскурзия до Гент и Брюж.
    Първа спирка ще бъде град Брюж, който е административен център на Западна Фландрия и част от списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Пешеходната ни обиколка ще започне с пресичането на един от средновековните защитни валове на града. Средновековните улици ще ни отведат до двата централни площада Бург и Марк. Ще посетим Катедралата Светия Спасител и параклиса на Христовата кръв. Ще имате възможност да опитате местната бира, да опитате местния шоколад и да си купите от местните ароматни лавандули. Свободно време или възможност за разходка с лодка по каналите на града. Едно наистина живописно изживяване, което не трябва да се пропуска.
    Втората спирка по нашия път ще бъде  Гент - един от средновековни градове, главен център на Източна Фландрия. Лимбург е късата уличка в центъра на града, върху която са наредени безценни средновековни паметници, между които замъкът на Жерар Дявола и Катедралата, в която е изложено произведението – шедьовър, върхът в творчеството на Ван Ейк – „Поклонение пред Мистичния агнец”.
     Отпътуване за Брюксел. По пътя спирка за фото пауза край Атомиумът, модел на атома построен за ЕКСПО в града, който вече е станал символ на белгийската столица.
    Нощувка в същия хотел в  Брюксел.
4 ден  Антверпен – Ротердам – Делфт - Хага
    След закуска  първа спирка ще бъде Антверпен. Неговата история започва от малко гало-римско селище, но през Средновековието ще се оформи като важен център в херцогство Брабант. Ще направим фото пауза край замъка Стен, издигнат между 1200 и 1225 година. Той се счита за най-старата сграда в този белгийски град. По това време дворецът е известен просто като замъка Антверпен. След един основен ремонт и разширяване на средновековната крепост през 1520 година по време на управлението на Карл V, тя започва да се нарича Хет Стен, което в буквален превод означава „Скалата”. Ще видим Кметството и ще посетим Катедралата, известна с творбите на Рубенс.
    Отправяме се за Кралство Нидерландия, наричано по-често Холандия. Нидерландия е също конституционна монархия, управлявана от Негово величество крал Вилем Александър.
    След кратко пътуване пристигаме в Ротердам. Автобусната  ни програма включва: мостът Еразъм, Евромачтата, пристанището. Пешеходно ще се разходим от Кметството до кубичните къщи /без свободно време/.
    С кратък автобусен преход ще пристигнем в Делфт  и ще се разходим из старата част. Често рисуван от фламандските живописци това градче е успяло да съхрани традицията на бяло синия порцелан, с който той става световно известен през XVIII век. Именно тук в Старата църква е погребан и художника Вермеер. 
    Нашата обиколка ще продължи с разходка в холандската столица Хага. Ще направим фото пауза край Международния съд и край Хофвийвер, където се намира комплекса Биненхоф. В него се помещават двете камери на Нидерландския парламент, Министерството на общите въпроси и министър-председателя на страната. Изграден е през 13 век в готически стил и функционирал като резиденция на графовете на Холандия
    Настаняване в хотел 3*** в Хага/Амстердам. Нощувка.
5 ден Амстердам
    След закуска отпътуваме за Амстердам - градът на диамантите или "Северната Венеция" с 460 моста, прорязан от десетки канали.
    Туристическата ни  обиколка е разделена на две части. Пешеходен тур в центъра: Кралският дворец , площад Дам, Новата Катедрала, Пазарът на цветята, Кварталът на червените фенери. По желание разходка с корабче по каналите на града. Свободно време.
    С автобуса се отправяме към музеите  на Рембранд, Райксмузеум и Музея на Ван Гог.  Предварителна заявка за резервация. Свободно време за посещение на музеите.
     Нощувка в същия хотел в Хага/Амстердам.
6 ден  Амстердам – София
    След закуска, трансфер до летище Амстердам за полет до София.

Цена за ранни записвания до 30.06.2017: 1380лв., настаняване в стая с две легла
Цена след 01.07.2017: 1480лв., настаняване в стая с две легла

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
самолетен билет София – Брюксел, Амстердам – София /цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет/ ;
транспорт с комфортен автобус***;
всички  пътни, транспортни такси и паркинги по маршрута;
5 нощувки със закуски в хотели 3 *** - 3 в Брюксел, 2 в Хага/Амстердам;
туристически обиколки съгласно програмата;
екскурзоводско обслужване;
Медицинска застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
доплащане за настаняване в единична стая: 2500лв.;
Доплащане за чекиран багаж до 23 кг за полета София - Брюксел с Wizz air - 75 лв;
трансфер летище Брюксел  - хотел Брюксел - 50 лв;
Доплащане за екскурзия Гент и Брюж – 25 евро;
доплащане градски такси - 15 евро
лични разходи;
застраховка за лица над 65 години по таблицата на Застрахователната компания!
Необходими документи за пътуване:
лична карта или Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане

Условия за записване:
Подписване на договор за организирано пътуване;
50 % капаро при резервация, доплащане 30 дни преди датата на заминаване;

Начин на плащане:
в брой в лева или в евро, с кредитна карта или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД,
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, гр. Пловдив,
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26    BIC: UNCRBGSF

Забележка:

  • Офертата важи при минимум 35 туристи по автобусна програма;
  • Срок за уведомление за несъбран минимум – 7 дни, преди заминаване;
  • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване;
  • Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата;

Евро Топ Тур  ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача;
Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блок V, ет.3




ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА:
Ibis Brussels Centre St Catherine
1380 лв.
Брюксел, Белгия