Два велики руски града - Москва и Санкт Петербург!

МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ
14.06., 05.07., 02.08.2019
Маршрут:  София - Москва - Санкт Петербург

Продължителност:   9 дни / 8 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  BB

Цена от: 2360 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

Ден 1

Отпътуване за Москва с директен полет от София. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Делта“ 4*. Възможност за нощна разходка с обществен транспорт по историческата улица Арбат и вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 2

След закуска в 10.00 ч. се отправяме за обзорна екскурзия на Москва с автобус и местен екскурзовод на български език. Във фоайето на хотела ще получим слушалките за нашата екскурзия. Москва – история и съвременност откриваме във всяка уличка във всеки момент. Първата ни обиколка ще включва Ломоносовия университет в Поклонная гора – един от седемте небостъргача на Сталин, парк Победы, Новодевичий манастир /отвън/ Московското Сити, Храм Христос Спасител и паметника на Петър Велики на Москва река...

След кратка почивка за обед в района на площад Европа ще направим разходка по река Москва с екскурзовод на български език.

Нашето предложение за допълнителна разходка е в метро станциите на Москва, където има невероятни архитектурни решения и разказите ще оживеят – за щастливото куче, за любовта на войника, за църковните мраморни пейки и може да посетим най-дълбоката спирка на метрото Парк Победы.

Ден 3

След закуска в 09.00 ч. ще отпътуваме с метрото към музея-резерват "Царицино", построен по нареждане на великата руска императрица Екатерина II. Посещение на основния дворец и парка – спокойствие и тишина, която въздейства и до наши дни. Отпътуваме с метро за центъра на града в квартал Замоскворечие. Време за обяд в „Грабли“. Следва посещение на църквата Свети Климент и Третяковска галерия с местен екскурзовод. Това е един от най-богатите музеи, съхраняващ колекции на руското изобразително изкуство.
Свободно време или предложение за разходка Вечерен Китай-город с Паметника на загиналите в обсадата на Плевен през 1877 г., улица Никольская, Кремъл.
Нощувка в хотел „Делта“ 4* в Москва.

Ден 4

След закуска ще се отправим с метро за нашата екскурзия на Червения площад . Ще се разходим в историческия център. Ще видим Болшой Театър, Руската Дума, паметника на маршал Жуков, Мавзолея на Ленин/отвън/, Храм Василий Блажен, изграден в чест на превземането на Казан от Иван Грозни/отвън/, ГУМ и парк Зарядийе. Свободно време за обед. Програмата продължава с Александровската градина. Ще се поклоним пред огъня на Незнайния войн и символите на градовете-герои от Втората световна война. Резервация за влизане в Кремъл. Зад стените му ще посетим трите храма „Успение Богородично“, Храма на благовещение и Храма „Св. Архангел“. Ще направим фото-пауза край Цар Пушка и Цар Колокол. Нашата обиколка ще включва посещение на Оръжейната палата, където ще видим царски и императорски подаръци за руското царско семейство: бижута; златни, сребърни и порцеланови сервизи; дрехи, карети и царски тронове; безценни обкови на библии; предмети на изящното изкуство и яйца Фаберже

Свободно време в Москва. Възможност за посещение на Измайловския Кремъл – място за забавление и закупуване на сувенири.

Нощувка в хотел „Делта“ 4* в Москва.

Ден 5

Ранно отпътуване с влака САПСАН за Санкт Петербург.

След пристигане се отправяме към нашия първи обиколен тур в града. Ще започнем със Смолни институт, Александър Невската лавра, улица Милионна, по мостовете над Мойка, Фонтанка, канала Грибоедов и река Нева. Ще си направим спирка край Мариинския дворец, Исакевския събор и ще разходим по Площада на декабристите. Няма да пропуснем Василевския остров с двореца на Меншиков, както и Петропавловската крепост с гробницата на руските императори. Една от нашите задължителни спирки е църквата Спас на крови, Михайловския дворец, Марсово поле с огъня на Незнайния воин и Летний сад с двореца на Петър Велики. С преминаването по целия Невски проспект ще се запознаем с грандиозните осъществени планове на руското императорско семейство от Петър I и след Екатерина Велика - манастира Св. Екатерина и Св. Петър, Апраскин двор, двореца на Наришкин, Адмиралтейството,  Зимния дворец, Александрийската колона, Казанската църква.

Настаняване и нощувка в хотел 3* в Санкт Петербург.

Ден 6

След закуска с обществен транспорт се отправяме към посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език. Предвидили сме тур, който ще ви запознае с парадните апартаменти на семейство Романови, с част от картинните галерии и с предмети на изящното изкуство.

След кратка почивка ще имаме възможност да се разходим с лодка и беседа на български език по реките и каналите на Санкт Петербург – дворци на известните аристократични семейства - Юсупови, Наришкини, Белосерски - Белозерски, Романови; университети, библиотеки и институти, мостовете на река Нева....това не трябва да бъде пропуснато!

Пешеходен тур по Невски проспект.

След изпълнения с впечатления ден какво по-хубаво от посещение на балетна постановка в един от театрите на града?

Нощувка в хотел 3* в Санкт Петербург.

Ден 7

След закуска се отправяме на полудневна екскурзия с екскурзовод на български език към лятната резиденция на руското императорско семейство Петерхоф.

След посещение на Горните градини на лятната резиденция ще посетим самия дворец. Изящните позлатени салони, кристални полилеи и огледала, паркетите, картините на европейски майстори на четката за пореден път ще ни убедят в добрия им вкус и стремеж към показен живот. Ще се отправим към долните градини, за да видим феерията на фонтаните – Голямата каскада, фонтана на Самсон, Римските фонтани, фонтаните на Адам и Ева, фонтана Шахматната гора, фонтана Слънце.

Семейство Юсупови по знатност си съперничи с Романови, а по богатство винаги ги е задминавало. В залите на двореца им в Санкт Петербург са се уреждали както международни търговски връзки, така и стратегически доставки за руската индустрия. В салоните им са се провеждали едни от най-пищните тържества – говорело се е за култура, изкуство и подкрепа на родните таланти. Политическият елит на страната се е съобразявал с тяхното становище. Не случайно именно тук е убит и Разпутин – съветник на руския император. Ще имате възможност да посетите техния дворец и да усетите духа на времето.

Нощувка в хотел 3* в Санкт Петербург.

Ден 8

След закуска се отправяме към Царское село – величествената резиденция на Романови. Години усилен труд на архитекти, проектанти, орнаменталисти, декоратори, майстори занаятчии, за да издигнат отново това прекрасно творение на бароковото изкуство. Само споменаването на Кехлибарената стая ни кара да правим асоциации за изящество и разкош.

Следобед ще имате възможност да посетите Руския музей и неговите колекции от шедьоври на руското изкуство, етнографска изложба и народно творчество. Ако Ви вълнуват дворците на руската аристокрация, бихте могли да посетите двореца на един от най-приближените и най- близки приятели на Петър Велики, първият губернатор на новата столица - княз Александър Данилович Меншиков. Оттук той е управлявал града и държавата. Макар и не в пълния си блясък той ще Ви впечатли.

Нощувка в хотел 3* в Санкт Петербург.

Ден 9

Ранно ставане и трансфер за отпътуване за България с полет Санкт Петербург – Москва – София.

 

Тази програма е продукт на Евро Топ Тур,
която може да закупите от нас или от нашите агенти при същите условия и цени.

ЗА ДАТА 14.06 - 22.06.2019 - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

ЗА ДАТА 05.07 - 13.07.2019 - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

ЗА ДАТА 02.08 - 10.08.2019 - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!


 

Дата на заминаване

Цена на човек в двойна стая

Доплащане за единична стая

  14/06 - 22/06/2019

             2 360 лв.

            420 лв.

  05/07 - 13/07/2019

            2 360 лв.

            420 лв.

  02/08 - 10/08/2019

            2 360 лв.     

            420 лв


* цената подлежи на препотвърждение в зависимост от цената на самолетния билет.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • сам. билет на авиокомпания AEROFLOT София – Москва и Санкт Петербург – София;

 • летищни такси около 160 евро* към 13.11.2018;

 • 8 нощувки със закуски в: хотел „Делта“ 4* в Москва и хотел 3* в Санкт Петербург;

 • билет за влак САПСАН Москва - Санкт Петербург.

 • всички трансфери летище – хотел – летище;

 • трансфер от хотела до жп гарата и съответно от жп гарата до хотела;

 • обиколка на Санкт Петербург с автобус и екскурзовод на български език;

 • обиколка на Москва с автобус и екскурзовод на български език;

 • пешеходна обиколка на Кремъл и посещение на Оръжейна палата-входен билет и екскурзоводско обслужване на български език;

 • посещение на двореца и парка Царицино - входен билет и екскурзоводско обслужване на български език

 • посещение на Третяковската галерия- входен билет и екскурзовод на бълг. език;

 • посещение на Ермитажа с предварителна резервация, входна такса за основното крило и беседа на екскурзовод на български език;

 • екскурзия до Екатеринински дворец в Царско село с включен трансфер, предварителна резервация, включена входна такса и беседа на екскурзовод на български език;

 • кораб по р. Москва, в цената е вкл. билет за кораб и екскурзоводско обслужване на български език;

 • кораб по реките и каналите на Санкт Петербург, в цената е вкл. билет за кораб и екскурзоводско обслужване на български език;

 • посещение на Петерхоф с включен трансфер, предварителна резервация, включена входна такса и беседа на екскурзовод на български език;

 • местни екскурзоводи на български език за обиколката на Санкт Петербург и Москва;

 • слушалки по време на цялото пътуване;

 • водач - преводач от агенцията;

 • медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30 000 евро.

* летищните такси се фиксират към датата на доплащане.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • туристическа входна виза за Русия за групови пътувания, издава се задължително от Руски визов център без лично явяване. Виза за Русия – 120 лв. /консулска такса + визова поддръжка/ за срок от 10 дни; 190 лв. за срок от 3 дни; (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване, 1 цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);

 • входен билет за Петропавловска крепост в Санкт Петербург - 450 рубли - входен билет и екскурзоводско обслужване;

 • входен билет за Исакиевски събор - 250 рубли;

 • входен билет Храм Василий Блажени – 1000 рубли;

 • входен билет за църквата Спас на крови – 250 рубли;

 • входен билет дворец Меншиков - 300 рубли;

 • входен билет дворец Юсупови - 750 рубли

 • посещение на балетно представление – цена на билет от 75 € (подлежи на допълнително потвърждение)

 • билети за метро

 • вход в Руский музей - 450 рубли

 • медицинска застраховка на лица над 65 г.

* Екскурзията се провежда при минимум 25 туристи

(при група от 20 до 24 туриста се доплаща - по 100 лв на човек)
В случай че този брой не бъде набран, най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

* Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

* Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
* В програмата на екскурзията е заложен курс на рублата към лева 1000 рубли= 27 лв. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът запазва правото да промени цената па пакета.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите. Няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута. За деца под 18 г., пътуващи без един или двамата родители, се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 1000 лв. при сключване на договор; доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване.

Плащане в брой в лева /евро или по банков път:

Банкова сметка за депозит:

БАНКА : УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26
BIC CODE: UNCRBGSF
ТИТУЛЯР: ЕВРО ТОП ТУР ЕООД

Застраховка „Отказ от пътуване“: Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, невъзможност за пътуване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Анулационни условия:

- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

- При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;

- При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;

- При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;

- При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.

- Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електронна поща с задължително уведомяване по телефона.

 

 

 

 

 

 

Санкт Петербург,
известен още като Градът на белите нощи и Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност. Дивата, бързо течаща река Нева, прехвърлена от украсените мостове, минава през града на най-зрелищната архитектура. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани. Сътвореният от Петър I Велики „Прозорец към Европа”, който е свидетел на революцията, променила света, си възвръща имперския блясък. В историческото му сърце се разкриват грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са в неговата душа. Санкт Петербург пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Пет километровата главна улица Невски проспект е пълна с кафенета и магазини, вместени между дворците по брега на Нева. Зимният дворец, със своите 1057 стаи и 117 стълбища, е само една от шестте великолепни сгради, които оформят Националния музей Ермитаж.
Москва
Без колебания може да бъде наречена една от най-красивите столици и център на духовната култура на света. Архитектурният й облик се е градил с векове. Прекрасната руска столица расте в крачка с модерния свят, като съумява да запази уникалността си, базирана на дълга история. Забележителностите на Москва са доказателство за политическата, културна и религиозна власт, която притежава Русия от миналото до днешни дни. Преди много столетия той е бил построен върху седем хълма, които днес трудно могат да бъдат различени. Единствен, който се вижда днес, е Боровицкият, където се издигат кулите на Кремъл и Червеният площад, станали най-важните забележителности и символи на цяла Русия. Но едва ли някой от гостите би пропуснал изживяването да се повози и в метрото. Залите на Метрополитена, както всички с любов наричат подземната железница, са едни от най-красивите и импозантни в света. Истинско бижу са мостовете, преметнали своите снаги през Москва река и нейните притоци. Особено вечер със своите ефектни светлини те карат да спира дъха от възхита.

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА: