ЛАОС – КАМБОДЖА – ВИЕТНАМ - МИАНМАР

ЛАОС – КАМБОДЖА – ВИЕТНАМ - МИАНМАР 13.11.16
Маршрут:  Луанг Прабанг – Сием Рип – Пном Пен - Хо Ши Мин/Сайгон/ - Хюе – Хой Ан - Янгон

Продължителност:   20 дни / 17 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  HB

Цена от: 8250 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

06.03 - неделя
Отпътуване от София за Лаос.
07.03- понеделник
Пристигане на летището в Луанг Прабанг. Градът е един от най-добре съхранените в Югоизточна Азия, град в списъка на ЮНЕСКО. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
08.03 - вторник
Възможност при ранно ставане да участвувате  в ежедневния сутрешен ритуал на будистките монасите, загърнати  в шафранови роби, които събират дарения от вярващите жители на града. Тази процесия е уникална за Лаос – тук живее единствената будистка нация, която спазва тази традиция.
След закуска ще направим обиколка с екскурзовод, за да видим най-стария храм на града и прекрасния Ват Ксиентонг, прекрасен образец на лаоска архитектура. Продължаваме с круиз срещу течението на река Меконг, който ще ни отведе до спиращи дъха гледки на спокойните околности преди да достигнем мистериозните пещери Пак Оу. Това са две свързани пещери, пълни с хиляди лакирани със злато скулптури на Буда оставени от поклонниците. Обед в местен ресторант. По пътя ще спрем в селището Бан Ксангай, за да опитаме местното оризово вино. На връщане ще спрем, за да посетим лаоски  селища, известни със своите занаятчийски производства и традиции:  Бан Оуаи, селото Хмонг , Бан Оу и Бан Тапене. Тази разходка ще ни отведе до красивите водопади Куанг Си, където може да поплувате, да се разходите по пътеките наоколо и да видите „ слънчеви мечки“ и пеперуди.
Дневната програма ще приключи с посещение на известния Нощен пазар, където можете да откриете разнообразни колекции от текстилни изделия,  изработени от занаятчийските селищата около Луанг Прабанг. Вечеря. Нощувка.
09.03 - сряда
След закуска ще посетим Музея на Кралския дворец, в който са изложени редица артефакти. Продължаваме с изкачване на хълма Пуси, откъдето се открива панорамна гледка към града и река Меконг. Посещение на чудесния Ок Поп Ток, център за коприна и тъкачество, където ще научите как се обработва коприната и как се изработват изделия от нея.
Трансфер до летище за полет до Сием Рип. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря.  Нощувка.
10.03 - четвъртък
След закуска започва целодневната ни програма в Анкор Том /Великият град/ и Храмовете. Ще започнем с Южната врата на Анкор Том. Ще видим  известният храм Байон, храма с 54 готически кули, чиито останки са декорирани с 216 усмихнати лица на Авалокитесвара; Храма Бафуон – пирамидалната интерпретация на планината Меру; Терасата на слоновете – използвана за царски приемен салон и за публични религиозни церемонии; Терасата на Крал Лепер – платформа на височина 7 м със статуи.
Следобеда е прекрасно време за разглеждане на Храмовете Анкор Ват – едно от седемте архитектурни чудеса на света, гробница на крал Съриаварман II, управлявал през първата половина на 12 век. Храмът е един от най-добре запазените в долината с централна кула и 4 по-малки кули около нея. Централната кула символизира митичната планина Меру, свещената планина за местните хора, смятана за центъра на света и за рожденна планина на хиндуисткия Бог Вишну. Целият комплекс с площ от 81 хектара е ограден със стени,  като най-голямото богатство е дългата 2 километра стена с барелефи. В късния следобед ще посетим храма Пном Бакхенг – първият построен в долината и реконструиран от Яковарман І в началото на 9 век. Именно там ще видим залеза на слънцето и незабравима гледка към джунглата. Вечерта ще имаме свободно време по пешеходната улица, изпълнена с местни барове и ще посетим  Нощния пазар Анкор. Вечеря. Нощувка в Сием Рип.
11.03 – петък
Сутринта след закуска ще посетим уникалните тухлени скулптури на Prasat Kravan, Srah Srang ("The Royal Baths" или "Кралските терми" използвани някога за ритуално къпане), Banteay Kdei (заобиколен от 4 концентрични стени), Ta Prohm, един от най- красиви храмове в района. Ta Prohm е сравнително недокосвана от откриването и е запазила много от своята мистерия. Фонтана Neak Pean, построен в средата на басейна (представляващ райско езеро в Хималаите) и храма  Preah Khan, построен от крал Джаяварман VII. Preah Khan, родобно на Ta Prohm има крепостни кули и странични коридори. За разлика от Ta Prohm обаче, храмът Preah Khan е в по-малка степен запазен, затова и продължават усилията за възстановяването и  подобряването му. Продължаваме към по-големия архитектурен и художествен храм в планината Pre Rup, построен от Rajendravarman II в края на 10 век. Красиво орнаментиран, разположен на нива, той ни дава възможност да погледнем околността от високо. Традиционно се смята, че е погребален храм, но в действителност е официалния храм на Rajendravarman II. Трансфер до летището за полет до Пном Пен. Пристигане, трансфер до хотела, настаняване
12.03 - събота
Закуска в хотела. Посещение с екскурзовод на известния музей Tuol Sleng. През 1975г. Tuol Svay Prey High School е взет от силите за сигурност на Пол Пот и превърнат в затвор, известен като Prison Security 21 (S-21). Скоро след това става най-големия център за задържане и изтезания в страната. Повече от 17000 души, държани в S-21, са отведени в лагера на смъртта Choeung Ek; загиналите по време на изтезания са били погребани в масови гробове в земята на затвора. В музея са показани в поредица от стаи по стените от пода до тавана снимки на мъже, жени и деца; почти всички хора от снимките по-късно са били убити. Продължаваме към Choeung Ek, мястото на бивша овощна градина и масов гроб на жертви на Червените кхмери - убити между 1975 г. и 1979 г. Около 17 км южно от Пном Пен, се намират най-добре познатите обекти в Камбоджа, известни като The Killing Fields, където режимът на Червените кхмери избива над един милион души между 1975г. и 1979г. Масовите гробове, съдържащи 8895 тела са били открити в Choeung Ek след падането на режима на Червените кхмери. Много от мъртвите са бивши политически затворници, задържани от Червените кхмери в центъра Tuol Sleng.
След почивката, следва посещение на Паметника на независимостта и Националния музей, наричан още Музея на изящните изкуства. Проектиран е от френския археолог и художник, Georges Groslier в кхмерски стил през 1917г. Музеят съдържа колекция, основно от скулптури, на кхмерското изкуство през вековете. Посещение на Сребърната Пагода и Кралския дворец, построен от крал Нородом през 1866г. на мястото на стария град. Пагодата се намира в очертанията на Кралския дворец и е наречена така заради настилката от 5000 сребърни плочки. Съкровищата, намерени вътре включват инкрустиран Buddha  от масивно злато с тегло 90 кг и малък кристален Буда от 17-ти век, изработен от изумруд и бакара. Обиколката завършва с посещение на пагодата - съименника на града Wat Phnom. Основана е през 1373г. за съхранение на будистки реликви, изхвърлени на брега на реката. Следва круиз с лодка по река Меконг, за да видим прекрасния град Пном Пен през нощта със спиращи дъха гледки по протежението на реката. Вечеря. Нощувка в Пном Пен.
13.03 – неделя
След закуска напускаме хотела. Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин. След пристигане се отправяме към тунелите Ку Чи. Те представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку Чи” на Хо Ши Мин и са част от 200-километровата мрежа от тунели, прокарани под по-голямата част от страната. Тунелите Ку Чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война. Има болници, командни постове, занаятчийски работилници и др. Обед и вечеря в местни ресторанти. Нощувка в Хо Ши Мин.
14.03 - понеделник
След закуска се отправяме за 2-часов преход към  Ми То, столицата на провинция Тиен Гианг. Ми То е пристанище на остров в делтата на река Меконг. Разходка с корабче до острова. Ще посетим градини с плодни дръвчета и ще опитаме плодовете им. Обед в местен ресторант. Връщане в Хо Ши Мин и туристическа програма в центъра на града: Историческия музей, театъра, катедралата „Света Богородица“, Националния Театър, Централна поща, пагодата Виет Нием. Посещение на Конферетна Зала Тонг Нат /бившия Дворец на независимостта/, пазара Бен Тан. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Хо Ши Мин.
15.03 - вторник
След закуска трансфер до летище за полет до Дананг.  След пристигане ще направим обиколка на града  включваща Мраморния фонтан и музея Cham. Трансфер и настаняване в хотел в Хой Ан. Обед и вечеря. Нощувка.
16.03 - сряда
Закуска в хотела. Пешеходна разходка из старите къщи, пагоди, местния пазар и  китайския квартал в Хой Ан, античния град със старата къща Tan Ky, Покрития мост, залата Phuc Kien. Свободно време за разходка с велосипеди в  околностите на града или до плажа Cua Dai. Вечеря. Нощувка в Хой Ан.
17.03 - четвъртък
След закуска се отправяме  към хълма Хай Ван Пас – там ще видим гледка към брега Ланг Ко, след което се отправяме към Хю. Ще  се разходим с лодка по Реката на парфюмите, за да посетим пагодата Thien Mu, Имперската цитадела, пазара Dong Ba, гробницата Tu Duc...  Обед и възможност за почивка в района на града. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Хю.
18.03 - петък
След закуска трансфер до летище Phu Bai за полет до Ханой. Запознаване с историята и културата на града: Музея по етнология - най-красивия и най-големия музей в Ханой; Храмът на литературата, построен през 11 век като първия университет на Виетнам; езерото Хоан Кием; храма NgocSon и разходка по 36 стари улици. Вечерта ще имате златния шанс да гледате представление на Водни кукли.  Вечеря. Нощувка в Ханой.
19.03 - събота
Закуска. Отпътуване от хотела за 3-часов преход през делтата на река Red, зелените оризища в Ha Long City.
11.30-12.15 Пристигане на пристанище Hon Gai
12.15-12.30 Трансфер до кораба. Напитка за добре дошли – кратък инструктаж за безопасност и круиз брифинг. Настаняване по каюти - Отпътуване за залива Halong
13.00 - 14.30 Насладете се на местния обяд от морски дарове, докато джонката плава в залива Ha Long, преминавайки през лагуната Oan, малките острови Mat Quy (главата на чудовището) и Am Tich (чайник)
15.00 - 16.00 Посещение на една от най-известните пещери в залива Halong - пещерата Sung Sot
16.30 - 17.30 Разходка по крайбрежието Titop - време за отдих, плуване или каране на каяк ...
18.00 Акостиране и нощувка на джонката, в близост до брега Titop и възможност да се насладите на невероятния залез
19.30 - 21.00 Вечеря в трапезарията на джонката /сет меню/
21.00 - 23.00 Свободно време по интереси: релакс на палубата, питие, караоке или риболов.
Нощувка на вашата джонка.
20.03 - неделя
06:30 Насладете се на изгрева в залива
07:00 Закуска
8:00-8:30 круиза продължава през залива Ha Long с прекрасна гледка към малките острови Man’s head /Човешка глава/, Tortoise /Костенурка/
8:30-9:30 Пристигане в Luon Cave (Hang Luon) – разглеждане на най-известните пещери в целия залив Ha Long с местна лодка с гребла. Възможност за каране на каяк (ако времето позволява)
09:30 Освобождаване на каютите и разплащане – Събиране на багажа. Късна закуска /брънч/– интернационална кухня на блок маса, докато плавате през залива Bai Tu Long, планината Bai Tho и пазара Ha Long.
11:00 Пристигане на кей ...
Шофьора ще ви върне обратно в Ханой. Вечеря за собствена сметка. Нощувка в Ханой
21.03 - понеделник
След закуска трансфер до летище Noi Bai за полет до Янгон. Ще посетим Пагодата Кабараие, което означава Пагодата на Световния Мир и пещерата Пасауана в пагодата, където са се състояли шест будиски синода. Посещение на Пагода Botahtaung, което е единствения начин да видим Реликвената стая  на Мианмар. Настаняване в хотела и след кратка почивка продължаваме със следобедния тур.  Ще отидем до Кралското езеро с невероятни гледки към Пагода Shve Dagon, която е едно от чудесата на света.  Вечеря и нощувка в хотел в Янгон.
22.03 - вторник
След закуска в хотела, екскурзовода ще ви заведе до Golden Rock, близо до града KyeikHto в провинция Mon. По пътя към Golden Rock, ще посетите гробището Allied War Cemetery, Пагодата Kyeik Pun и манастира Kyat Kha Wine. Следва Golden Rock /Златния камък/. Тази Пагода се приема за чудо от будистките поклонници. Сферичната форма, покрита с позлата, е построена на върха на гранитен камък и се издига на височина от 5,5 метра, балансирайки на ръба на скалата. Смята се, че съдържа като реликва косата на Буда. Широката открита платформа открива фантастична гледка към далечните планини, особено при залез слънце. Поклонниците вярват, че поклонение в тази пагода им носи добро здраве и богатство.  Вечеря. Насладете се на красота на залеза от хълма и нощувка в хотел в Kyaikhtiyo.
23.03 – сряда
Свободно време до преди обед, отпътуване до базовия лагер и връщане в Янгон през Bago. Кратко посещение на град Bago, обиколката включва пагодите Shwe Maw Daw, Hinthagone, Shwe Тар Lyaung и двореца Hantharwaddy palace. Връщане обратно в Янгон. Вечеря и нощувка.
24.03 - четвъртък
След закуска в хотела, започва пешеходната разходка от Пощенската служба - прекрасна историческа сграда - продължаваме до центъра Sule Paya, преминавайки покрай Strand Hotel, парка Mahabandoola и Паметника на независимостта. Следва посещение на Малката Индия и Чайна таун, колоритна какофония от ресторанти, храмове и пазари. Пристигаме на пазара Bogyoke, известен като Scott’s Market, свободно време за разглеждане на десетките щандове и магазини. Това е най-добрия пазар на Янгон за занаяти и други стоки. (Забележка: Market е затворен в понеделник и официалните празници), следва трансфер до летище за полет до България
25.03 – петък
Пристигне в София късно вечерта

Цена: 8250лв. , при настаняване в стая с две легла

Цената включва:

 • самолетни билети и летищни такси по програмата;
 • Всички трансфери и транспорт по програма;
 • 17 нощувки със закуски /бюфет/ в стаи с две легла;
 • Обеди и вечери по програма /17 вечери, 5 обяда/;
 • Круиз с лодка по река Парфюм, делтата на Mekong, залива Ha Long;
 • Разходка с лодка по залез по река  Mekong;
 • Всички входни такси по време на обиколките с екскурзовод;
 • Френско-говорящи екскурзоводи;
 • преводач – екскурзовод от фирмата

Цената НЕ включва:

 • Визи и визови споразумения
 • Застраховка за пътуване
 • Обяди, непосочени в програмата
 • лични разходи и бакшиши

Необходими документи:  задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на пътуване, няма санитарни и медицински изисквания за пътуване (не се налага ваксинация).
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
* Екскурзията се провежда при минимум 12 човека.
* Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.
* Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти.
* Цените са калкулирани при курс Щатски долар - Лев - 1USD= 1.75 лв., при промяна на курса на долара с повече от 3% в посока увеличение или намаление туроператора си запазва правото да променя цените съгласно Общите правила и условия.