Полша

Представете си пухкави борови дървета, нежно море, солен бриз и пясъчни дюни извисяващи се в далечината тевтонски замъци. Представихте ли си? Да, това не е само въображение, а реалната действителност Полското Прибалтийско крайбрежие. В допълнение към достатъчно добрите морски курорти в Полша има още и езера, планини, природни резервати, замъци, курорти и много интересни градове, "отговорни" за културното богатство на страната.
Без съмнение - полските ски курорти не могат да се похвалят с огромна разлика във височина нито със супер сложни трасета. Но те имат доста добра инфраструктура и предлагат много забавления за деца и възрастни. Така че полските писти са един разумен избор за тези, които отиват на почивка с цялото семейство и все пак искат и да се пързалят на ски.
Столица на Полша е Варшава. Големи градове - Лодз (Лодз), Краков (Краков), Вроцлав (Wroclaw), Познан (Познан), Люблин (Люблин).
Гостите на страната определено трябва да опитат традиционни полски ястия, "Zurek" (супа, приготвена по специална квас), "Bigos" (основно ястие от зеле с месо) и "Flaczki" (подобна на шкембе чорба, гъста супа от дреболии). Най-популярната напитка в ски курортите е "gzhanets" (греяно вино, ароматизирано с подправки).
Бакшишите са в размер на 10% от сметката и са препоръчителни, но не и задължителни.
5 неща, които трябва да направите в Полша
  • Насладете се на класическата музика в един от неделните „концерти на Шопен“ в Желязова Вола близо до Варшава, от пролетта до късна есен.
  • Посетете известната "пещера на дракона" на хълма Вавел в Краков.
  • Преминете вълнуващия туристически маршрут "Пътя на орловите гнезда", който се намира в Краков-Ченстоховските възвишения в националния парк Ojców.
  • Полетете цяла нощ в ритъма на танца в една от залите на седем-етажния подземен град Величка, в който ежедневно се организират балове.
  • Посетете Замъка на Кръстоносците в Малборк, столицата на Тевтонския религиозен орден.