Хановер

Хановер (или «Града на високия бряг") е град на изложби, паркове и архитектура. Интерес за туристите представляват: Кралските градини на Herrenhausen, Колоната Ватерлоо, изкуственото езеро Mash, гара Gauptbanhof, Операта, централния площад Krёpke, на който се намира известната "Роза на ветровете", показваща разстоянието от Хановер до по-големите градове в света, кулата Бегинен.
Атракции и Забележителности: готическата църква св. Георги и Яков, замъка Lauenrode, руините от църквата Egidenkirhe и Новото кметство. Музей Sprengel е известен с колекцията произведения от 1900-1930-те години, Kestnermuzeum – със сбирките от древното изкуство и занаятчийските продукти, а Музея на Долна Саксония – с много богатата колекция от редки исторически артефакти.
Пазарната църква Свети Георги и Яков (St Marktkirche Георгий et Якоби), строена през 14 век, по време на градежа на Старото кметство, което е разположено наблизо, е образец на Северната немска готика. Църквата е била частично разрушена по време на бомбардировките през 1943 г. и напълно възстановено едва през 1952 г.
В сградата на Новото кметство, издигнато в периода 1901-1913 г., са изложени 4 макета на Хановер, показващи града през годините 1689 г., 1939 г., 1945 г. и 2000 г., а за да видите съвременния Хановер трябва само да изкачите кулата на кметството, висока 98 м, с помощта на 5-местен лифт и да се насладите на прекрасната панорамна гледка от птичи поглед!
Кралските градини на Herrenhausen (Herrenhäuser Garten) включват "Big Garden» (Groser Garten), Berggarten Ботаническата градина (Berggarten), Georgengarten (Georgengarten) и Velfengarten (Welfengarten).
Голямата градина "Big Garden» (Groser Garten) е една от най-големите барокови градини в Европа и дължи до голяма степен естетическия си вид на херцогиня София от Хановер, която поръчва оформлението на френския градинар Мартин Шарбоне. Градината има 50 декара зелени площи, жив плет, пътеки и статуи, разположени в строга геометрична последователност. Централно място е отредено на замъка Herrenhausen, който е бил почти напълно разрушен по време на Втората световна война, но успешно реконструиран в последните години.
Градините Georgengarten и Welfengarten са оформени в стила на английската градина и са едно от най-посещаваните места от жителите на Хановер. Основен интерес в Ботаническата градина Berggarten представляват тропическия кът, кактусите, колекцията от орхидеи /която е една от най-големите в света/, свободно летящите птици и пеперуди.