Бремен

Бремен става известен в целия свят, благодарение на приказката за пътуващите музиканти. В действителност, той самият изглежда така, че ти се иска от него да направиш илюстрации за приказки. На улица Bёtthershtrasse можете да видите къщата на Робинзон Крузо, фонтана на Седемте ленивци и други герои от приказките. При това Бремен е много различен, съчетавайки средновековна архитектура, история, хай-тек и дори космос.
Всички забележителности са разположени в стария град, който лесно можете да обходите пеша. Не пропускайте да посетите базиликата Свети Петър, да погледнете статуята на Роланд и Кметството от 15-ти век, както и да надникнете в Универсума - интерактивен музей на цялата вселена.
Кухня и ресторанти
Традиционния Бременски сладкиш - Kluten, представлява таблетка шоколад с пълтеж от мента. Най-добрия местен шоколад може да закупите в магазин Hachez.
Кафенетата в Бремен традиционно се наречат Knigge. Schlachte и Viertel е популярна верига от градски ресторанти. Храната от северната немска кухня е много питателна. Този район е известен с готвенето на зеле (grunkohl) и риба (пушена змиорка, херинга). Популярно ястие е Labskaus, което е картофено пюре с бекон, лук, пържени яйца и червено цвекло или пиле яхния. От сладкишите струва си да опитате червения хинап или Butterkuchen - сладкиш от тесто с мая, много масло, захар и бадеми.
Атракции и Забележителности
Сред забележителностите на града можем да изброим Стария град, в центъра на който е пазарния площад (Marktplats, Marktplatz) с Кметството, построено през 15-ти век в готически стил. В центъра на площада се издига статуята на Роланд – защитника на Бремен. Катедралата Свети Петър (Dom St Petri), чиято възраст е на повече от 1200 години, е втория най-популярен паметник в града.
Паметника на Бременските музиканти, създаден по приказката на Братя Грим от архитекта Герхард Маркс, е разположен в самия център на Бремен. Това е любимо място на туристите, където често проблясват светкавици на камери. Друго любимо място за туристите в Бремен е улица Bottcherstrasse, по която има много интересни от гледна точка на архитектурата сгради, както и музеи и магазини.