Красива и аристократична Полша в едно пътуване!

ТРИ ПОЛСКИ СТОЛИЦИ
Всяка събота
на руски език
Маршрут:  София – Краков – Величка – Гданск – Малборк - Варшава – София

Продължителност:   8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  BB

Цена от: 1164 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА: ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ за 2017!
Дати: всяка събота
Полша разположена в сърцето на Европа, е мостът, свързващ Изтока и Запада!


1 ден / събота,  София – Краков
Отпътуване за Полша. Пристигане в Краков,  средневековната столица на Полша  и трети по големина град в страната разположен на река Висла и в подножието на хълма Вавел. Индивидуален трансфер. Настаняване в избрания от Вас хотел 3* или 4*. Нощувка в Краков.
2 ден/ неделя,   Краков
Закуска. Обзорна пешеходна екскурзия в Краков: Разглеждане на стария кралски замък на хълма Вавел-сърцето на града, главна резиденция на полските крале в периода от XI-XVII век. През 14 век на мястото е построена резиденцията на крал Казимир Трети Велики, от която полските крале управлявали своите владения. През 16 век замъкът е преустроен в ренесансов стил от италиански майстори и представлява най-голямата кралска резиденция в Централна Европа, която днес съхранява многобройни произведения на изкуството, включително картината на Леонардо да Винчи "Дамата с хермелина"; Вавелската катедрала, в чиято крипта са погребани най – великите личности в полската история и трагично загиналия 2010 г. в самолетна катастрофа Лех Качински със съпругата си; Ягелонския университет - един от най-старите в Европа; посещение на катедралата „Мариацки кастьол” с изящна и пищна украса; „Старе место”; бившия пазар на платно „Сукиенице”; Кметството и средновековната порта.
Разходка в стария еврейско-християнски  квартал  Казимиеж - някогашен самостоятелен еврейски град, улица Йозеф - Улицата на изкуството, Широката улица - Улицата на древни Синагоги, Готическата катедрала, в която са погребвани полските крале.      Следобед свободно време. Вечерта по желание  вечеря в национален ресторант в „Стария град”.
3 ден/ понеделник,  Краков  - Величка - Краков
Закуска. Посещение на една от най-известните солни мини в света  „Величка”, една от най-дълго действалите в човешката история солни мини, на повече от 900 години. Подземен свят  от солни кристали, оформян от човешки ръце още от 13 век превърната в музей, включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Мината разполага с 300-километрови тунели на 9 нива, със скулптури, изцяло направени от сол, подземното езеро, а най-впечатляващ е параклисът на кралица Кинга, за която се смята, че е основала мината. Връщане в хотела. Нощувка.
Вечерта по желание вечеря в ресторант в  квартал  Казимиеж. Концерт на традиционно еврейска музика.
4ден/ вторник,   Краков  - Гданск
След закуска свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за автобусно- пешеходна екскурзия в Силезия, в императорска ловна резиденция в Пщина и Промница. Разкошен  замък в Пщина  от 15 век  заедно с ландшафтен парк в английски стил създава неповторим дворцово парков ансамбъл, който  наричат  още „Източен Лувър”. Тука са провеждаха празненства в най-добри традиции на полска аристокрация.
Дворецът оцелял до днес в идеално състояние и днес могат да се видят автентични интериори, колекция от оръжия, ловни трофеи, исторически мебели и прочута огледална зала с огромни огледала с размер около 14 кв. м.  Вечерта трансфер до жп гара в Краков и отпътуване за Гданск с влак.  Нощувка във влака/ спален вагон. (продължителност  7-8 ч)
5 ден / сряда,  Гданск
Пристигане сутринта в Гданск, разположен на брега на Балтийско море - четвъртия по големина град в Полша и най-голямото пристанище в страната, възникнал като немски град в рамките на средновековния търговски съюз на Ханзата. Трансфер, закуска и настаняване в избрания от Вас хотел 3* или 4*.  Панорамна пешеходна обиколка  включва Стария град: Дългата улица и Дългия площад, около които са наредени някои от най-хубавите къщи в града. Посещение на Кметството, Златната къща, старите крепостни порти и католическата църква “Дева Мария”-най-големия храм в Европа, изграден от тухли, както и централният площад “Длуги Тарт”.  Макар градът да е сринат почти до основи през Втората световна война, днес по-голямата част от историческия център е възстановена.  Вечерта по желание самостоятелно посещение на концерта на орган в католическа църква/ безплатен вход/
6 ден/ четвъртък,  Гданск – Малборк – Варшава
Закуска. Свободно време или  по желание  екскурзия в Малборк, град разположен на  65 км от Гданск.  Посещение на  средновековен замък, строен в периода на 13 -15 век, който е служел като столица  на тевтонските рицари - кръстоносци. При построяването си той е бил най-голямата тухлена сграда в света. Въпреки бомбардировките през Втората световна война, по-голямата част от замъка е запазена в оригиналния си вид и включен в списъка на ЮНЕСКО.  Връщане в Гданск и трансфер до жп гара и отпътуване в късен следобяд  за Варшава с влак. Пристигане и настаняване в  избрания от Вас хотел 3* или 4*.  Нощувка.
7 ден/ петък, Варшава
След закуска започва обзорна-пешеходна  екскурзия на Варшава - полската столица, разположена  на бреговете на река Висла. Варшава често е наричана Градът - феникс, понеже многократно е била разрушавана по време на войни  и винаги е успявала да се бъде възстановена. Старата част на града е в Списъка  на ЮНЕСКО и включва Кралския дворец, Замковия площад , катедралата Св. Йоан Кръстител- най-голямата и най-стара готическа катедрала в града, пазар на Стария град, Барбикана – фортификационно съоръжение за защита на града, статуя на Сирена, морска русалка - символа на Варшава.
В града можете да видите бившата кралска резиденция Виланув, Дворецът на културата и науката, църквата Св. Кръст, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, Дворцов комплекс „Кралски Бани”- един от най-красивите в Европа, основан през XVII в., средище на множество културни мероприятия и концерти, Президентството,  катедрала Вавел, Националният музей, дворците Виланов и Чапски, Варшавският театър и множеството паметници и монументи.
По желание посещение на спектакъл в театър ”SABAT”с вечеря. Един от най-прочутите театри на Варшава. Репертоар на театъра – това са мюзикъл, вариете, кабаре и комедия. Актьори на театъра- известни певци, музиканти и танцьори.
8 ден/ събота,  Варшава – София
Закуска. Свободно време за последен шопинг в търговски центрове „Златна тераса” или  „Аркадия”.  Трансфер за летище във Варшава за  директен полет на полски авиолинии в 14:20ч. Кацане в София в 17:15ч. Край на програмата.

Цени:

Хотели Период Цена на човек
 в  двойна стая
Доплащане за
единична стая
 Хотели 3 *  02.04 - 22.10.2016  595 евро/ 1 164 лв  130 евро/ 255 лв
 Хотели 4 *  02.04 - 22.10.2016  670 евро/1 310 лв  200 евро/ 391 лв

ВАЖНО! Папа Франциск ще посети Полша на 27-31 юли. Във връзка с това,  на 23.07 и 30.07 няма да бъдат осъществени турове!

  Цената включва:
• Трансфери летище – хотел – летище;
• Групови трансфери по време на маршрута и транспорт с туристически автобус;
• 6 нощувки със закуски  3 нощувки  в Краков, 1 нощувка в Гданск, 2 нощувки във Варшава в стая категория Standard хотели 3* или 4*:

ХОТЕЛИ 3* ХОТЕЛИ 4*
Краков в хотел „Wyspianski”3*
Гданск в хотел  „Dom Muzyka”3*
Варшава  в хотел „Gromada Warszaw Centrum”3*

Краков в хотел „Galaxy”4 *
Гданск в хотел   „Аdmiral”4*
Варшава  в хотел   „Polonia Palace”4*

• Туристически обиколки на  Краков (3 ч ), Гданск (4 ч ), Варшава(3 ч );
• Посещение на концерта на орган в католическа църква в Гданск;
• Автобусно-пешеходна екскурзия в солни мини във Величка  с включена входна такса 14:35ч– 18:35ч;
• Билети с влакове:
- спален вагон / 3 местно купе, втора класа Краков - Гданск;
- втора класа/ Гданск - Варшава;
• Екскурзоводско обслужване на руски език;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро.

Цената не включвa:
• Самолетен билет с включени летищни такси  София – Краков - Варшава - София с полети на LOT, Lufthansa или  Austrian Airlines.
(конкретни цени и разписания при всяко конкретно запитване);
• Входнa такси за  катедралата  „Мариацки костьол“ в Краков -  около 3,5 евро;
• Автобусно- пешеходна екскурзия в Силезия, в императорска ловна резиденция в Пщина и Промница 09:00ч – 18:00ч   - 90 евро на човек / при мин 6 туриста/;
• Автобусно- пешеходна екскурзия в  Малборк  09:00ч– 16:00ч  - 75 евро на човек
/ при мин 6 туриста/;
• Вечеря в 20:00ч в национален ресторант в „Стария град” в Краков – 25 евро на човек;
• Вечеря в 20:00ч в ресторант в  квартал  Казимиеж. Концерт на традиционно еврейска музика -  35 евро на човек;
• Посещение на спектакъл в театър ”SABAT”с вечеря  "шведска маса" 19:00 , представянето от 20:00 до 22:30 ч   Репертуар на сайта на  театър:  www.teatr-sabat.pl ;
• Доплащане на застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лева на човек;
• Застраховка отмяна на пътуране и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини - по желание.
     Важно!
• Съобразно правилата за жп превоз на територията на Полша от 2013г., продажбата на билети за спални вагони се извършва задължително в женско или мъжко купе.
На клиентите (семейни двойки), заинтересувани в гарантираното запазване на 2 места в
 1 спално купе, дадената услуга може да бъде предложена (при запитване) срещу допълнително заплащане.
• Всички хотели се намират в централната част на градове. Сборните пунктове за туристическите мероприятия се намират на пешеходно разстояние от тях или на 1-2 спирки.
• 1 седмица  преди отпътуване всеки турист получава окончателна програма с часове на провеждане на мероприятията и сборните пунктове. Фирмата-партньор си запазва правото на разместване в дните на изпълнение на мероприятията по програмата.    
• Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
• Във всички хотели на Гданск е необходимо да се заплащат такса: 0,5 евро на човек на нощ.
Тази такса е задължителна (независимо дали клиентът се настанява с ваучер) и се заплаща на място на рецепцията на хотела.
•  Краен срок за записване – до изчерпване на местата!
Данни за паспортен и визов режим:
-  За посещение на Полша не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
-  За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето;
Условия за записване:
- Копие от задграничен паспорт или лична карта с валидност най-малко 6 месеца от датата на пътуването, попълнен договор и депозит в размер на 600 лева на човек.
- начин на плащане: в брой, в лева или в евро, с кредитна карта или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД,
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, гр. Пловдив,
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26    BIC: UNCRBGSF.

Евро Топ Тур  ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блокV, ет.3

За резервации и информация:
       ОФИС: София, ул Пиротска 45, ет 1          ОФИС: Пловдив, ул Четвърти януари, 28
        тел.: 089 20 50 324                                                 тел.: 032 262 264     0898 741 801
        sofia@evrotoptour.com                                             office@evrotoptour.com