Истанбулско приключение!

ИСТАНБУЛ – ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО
13.04.2018
20.04.2018
2 нощувки БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД!!!
Маршрут:  Пловдив - Истанбул – Пловдив

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

Транспорт:  Автобус

Хранене:  BB

Цена от: 149 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА: 1 ден Пловдив - Истанбул
05:00ч. отпътуване от Пловдив от паркинга на хотел"Тримонциум" за Р.Турция. Пристигане в Истанбул - огромен съвременен град, бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности. Посещение на парк EMIRGAN, където се провежда световно известния фестивал на лалетата. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Мястото е вълшебно - потънало в ароматни и цветни лалета. Настаняване в хотел *** Нощувка.

2 ден Истанбул
07:30 – 08:15 Закуска.
08:15ч.Туристическа програма по желание с екскурзовод на български език: разходка с корабче по Босфора: мостът "Галата", кулата "Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", "Чираан Палас"-бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът"Ортакьой", отбранителните крепости, летния султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.
11:00ч. Обзорна екскурзия с местен екскурзовод, включена в цената:
Европейска част – квартал "Фатих" /най-стария мюсюлмански квартал в града/, Аквадукта валента, древните градски стени, останки от Византийския дворец "Влахерна", квартал "Левент" /тук са най-модерните търговски и банкови центрове на града/, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар.
Азиатската част - Преминава се през въжения мост над Босфора. По крайбрежния път на Азиатската част на града ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се прокрай Бейлербей / втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица/. На хълма Йеди тепе или Чамладжъ 30 минути почивка за снимки на великолепната панорама към Европейската част на Истанбул.
Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ/ един от първите заселени райони край Босфора/, покрай двореца Долмабахче / новия султански дворец/, кулата Галата и моста "Галата" над"Златния рог"- залив, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част/, посещение на българската църква "Св.Стефан".
Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрумът - център на града в началото на нашата ера. Това е огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността; Синята джамия/ посещение/ - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета ; музея "Света София" / отвън/ - епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г. превърната в джамия; стария султански дворец "Топ Капъ" /отвън/.
Туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на стария султански дворец "Топ Капъ" или "Света София"/заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 човека/. Свободно време. Нощувка.

3 ден Истанбул - Пловдив
Закуска. Туристическа програма по желание: посещение на новия султански дворец "Долмабахче" с местен екскурзовод на български език/ заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 човека/. Свободно време или посещение на площада Тексим и улица Истиклял. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.