Московски потайности!

ВИП МОСКВА
05.07 -13.07.2021
Маршрут:  София- Москва - София

Продължителност:   9 дни / 8 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  BB

Цена от: 2280 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

Ден 1/ 05.07.2021       София – Москва
Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел “Комплекс Измайлово“   https://izmaylovo-hotel.ru   Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции
https://www.kremlin-izmailovo.com/

Ден 2/ 06.07.2021    Москва  
След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир,  съвременния район - Москва Сити.
Посещение на „Христос Спасител”  – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Храмът на Христос Спасител е построен в знак на благодарност към бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко по време на войната срещу Наполеон през 1812 г. Фотостоп на панорамната площадката
на „Воробьевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва.
Посещение на  Киностудио Мосфилм — Московския Холивуд.
„Мосфилм“ е най-голямата руска и съветска кинокомпания и сред най-големите кинокомпании в света. За рожден ден на Мосфилм се смята 30 януари 1924 година.
За 90 години от дейността на „Мосфилм“ са заснети над 2500 филма, много от които влизат в златния фонд на световното киноизкуство и получават международни награди на кинофестивали.
В различни години тук
са работили много прочути режисьори като Александър Довженко, Сергей Айзенщайн, Михаил Ром, Сергей Бондарчук, Андрей Тарковски и много други.
Продължение на автобусна обзорна
програма: Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовски проспект, Пушкински площад, Мост на Багратион, Новия Арбат и др.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция.
С 62-те си зали и 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, Нощувка.
По желание екскурзия: Най-красивите метростанции в Москва, понякога наричани "Подземни дворци".

Ден 3/ 07.07.2021        Москва
След закуска, заминаване в центъра на столицата за екскурзия по Червения площад:
Мавзолеят на Ленин, Църквата Василий Блажений, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков.
Посещение на  църквата „Василий Блажени” -
с кръглите, оцветени куполи църквата прилича на замък
от приказките.
Построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите и превземането на Казанското ханство, владяно от бившата Златна орда на монголите.
Днес църквата е едно от архитектурните чудеса на света.
Разходка в новият парк «Зарядие»
Летящият мост в парка «Зарядие» е наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина - 244,4 метра представлява 70-метрова конзола без нито една опора и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и Москва река на височина 15 метра. Строителството на този мост струва 860 млн рубли. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка.
П
осещение на «Палатите на боляри Романови», това е единственият музей в Русия, който запознава посетителите с  всички страни на патриархалния живот на московските боляри от XVI-XVII в. Тук ще видите пресъздадени интериори на жилищни и стопански помещения,  мебели от това време, обзавеждане на къщи, облекло и прибори, керамични печки, сандъци, стари книги, тъкани и др.
С
вободно време за обяд.
След обяд в 14:30 Филм 5
D«Полет над Москва»
«Полет над Москва» - уникална екскурзия по столицата, възможност да погледнем на огромния мегаполис  от височината на птичи полет.  4416 км е общата дължина на всички московски улици и магистрали. Това е по-голямо от разстоянието Москва - Иркутск. За това пътешествие ще трябва повече от един месец! Филмът «Полет над Москва» ви позволява да направите уникално пътуване, да видите всички основни забележителности на града за по-малко от половин час!
Болшой театър е най-големият в Русия и един от най-значителните в света театри за опера и балет. За начало на театъра се смята 1776 г. Екскурзия „Болшой театър” – едно уникално театрално пътешествие, което ще Ви запознае с изключителния архитектурен паметник и символ на Русия – Болшой театър, той е проект на архитекта Джоузеф Бове. 
Ще се потопите в царството на операта и балета, където Чайковски за първи път представя „Лебедово езеро”, а величественият интериор с позлатени ложи, червен плюш, меки кресла, изящен таван... ще ви плени.
Уникално шоу – фолклорна програма «Удивителна Русия» с включена вечеря с голямо разнообразие на блюда и неограничено количество алкохол.
На сцената ще видим  оригиналните изпълнения на най-добрите национални групи, танцьори, певци и актьори от различни региони на Русия. Голямо разнообразие на етнически костюми и народна музика ще покажат културата и автентичността на народите на Русия!
Това е истинско музикално пътешествие по безкрайните простори на Русия!
Връщане в хотела.
* За тези, които не желаят шоу с фолклорна програма – трансфер до хотела.

Ден 4 / 08.07.2021      Москва
Закуска.  Посещение на музея  на изящните изкуства „Пушкин”, един от най-богатите музеи в Москва. Музеят включва и богати колекции от древногръцки скулптури, както и творби на Рембранд, Рубенс и италиански майстори на Ренесанса. Една от най-интересните части на музея е колекцията картини, откраднати от нацистите по време на Холокоста, но в последствие попаднали в ръцете на съветските войници. Тук ще видите творби на Реноар, Ван Гог и др.
Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Почивка за обяд / кафе.
Посещение на телевизионната кула в Останкино  - най-високата сграда в Европа 540 м.
Проектът е на дизайнера Николай Никитин. Името й идва от името на квартала, в който се намира – Останкино.
Качване със скоростен асансьор на наблюдателната площадка на 337 м височина,  за да видите невероятната  гледка към града от „птичи поглед” . Ще се запознаете с експозицията  посветена на историята и строителството  на телевизионната кула. Тя вече 50 години се счита за символ на столицата наравно с Кремъл и Болшой  театър. Нейният силует е разпознаваем от всички. Останкино е сърцето на Руската телевизия.
От тук се излъчват 20 телевизионни канали и 24 радиа. Връщане в хотела.


Ден 5/ 09.07.2021  Москва
След закуска, посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията, посветен  на руската космонавтика - един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно -космическата техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическа станция. След обяд свободно време.
Можете да посетите
ВДНХ (самостоятелно) - Парк от съветската епоха ВДНХ (Изложение на постиженията на народното стопанство – ВДНХ от съкращението на руски). Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждане на селскостопанско изложение, а днес служи като съветски архитектурен музей на открито. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите. Във ВДНХ можете да посетите най-големия макет на Москва —https://1vmoskve.ru/samyiy-bolshoy-maket-moskvyi/
Вечерта - посещение на Московския цирк (по желание, самостоятелно)
Легендарният Московски цирк на Цветния булевард (Цветной Бульвар) е един от най-старите циркове в Русия. Основан преди повече от сто години през 1880 година, той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващи номера;
или цирк „Аквамарин”  на танцуващите фонтани;
или най-големия цирк на планетата „БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК” на проспект Вернадского.

Ден 6/ 10.07.2021 Москва
След закуска, екскурзия в сърцето на Русия - Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485г. и завършва през 1495г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв.м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Неизвестния войник, ще видим смяна на почетния караул пред Вечния огън.
Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор построен през 1484 – 1489 г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIX в., а в иконостаса – икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек;  Успенската църква - главен храм векове наред на Руската държава. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната. Ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни.
Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, който е считан за една от най-зрелищните военни церемонии, придружен от президентския оркестър.
Свободно време за обяд в „Охотный ряд” – верига на най-различни ресторанти.
Посещение на Оръжейната палата. Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, включват някои великолепни версии на яйцето "Фаберже" и царското облекло на Екатерина Велика и др.

Трансфер до речна пристан, за качване на кораб
за круиз по река Москва с кораб от флотилията на „RADISSON ROYAL” - 2,5 ч  (по желание) След  приключване на круиза – трансфер до хотела.

Яхтите  на флотилия «Radisson Royal» са съвременни кораби оборудвани с най-новите технологии, които осигуряват високо ниво на комфорт за всички гости.
Всички яхти са оборудвани с мощни безшумни двигатели и панорамни прозорци в салон-ресторанта.
От борда на кораба  ще видим уникални гледки на всички основни забележителности на столицата: Кремъл, катедралата Васили Блажени и Христос Спасител, Паметникът на Петър I, небостъргачите на Москва-град.
Прекарайте една незабравима вечер на круиз сред нощните светлини на снежнобялата яхта, наслаждавайки се на романтиката от пътуването по Москва-река с разкошна вечеря, с исторически гледки на града и уютната атмосфера на борда!

Маршрут:
Пристан «Хотел «Украйна» — Белия дом — Кметството на Москва — Площад на Европа (Киевска гара) — Новодевичи монастир — МГУ им. М.В. Ломоносова — Стадион «Лужники» — Воробьеви планини — „Нескучный Сад”— Централен парк Горки — Кримски мост — Храм на Христос Спасител — Московски Кремъл — Собор Васили Блаженни —парк «Зарядие» — Летящя мост — Небостъргача на Котелническата крайбрежна(обръщане) — Пристан «Хотел «Украйна»
* За тези, които не желаят круиз – трансфер до хотела.

Ден 7/ 11.07.2021  Москва – Коломенское– Царицино – Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или
по желание екскурзия ЦАРИЦИНО – КОЛОМЕНСКОЕ.
(10:00 -17:00)
Посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина II.
Разходка с електромобили 30 мин – доплащане на място около 200 руб на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтани и езера.
След обяд екскурзия в  Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век, с включено посещение на двореца на Алексей Романов.

Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г, наред с Московския Кремъл и Червения площад. Връщане в хотела и нощувка.

БОНУС! с водач на групата! 
21:00 – 23:00 ПО ЖЕЛАНИЕ
посещение на вечерно светлинно шоу с фонтани – една феерия от цветове, светлини, музика и водни пръски! Фонтанът в Царицино е най-големия фонтан в Москва (предвижване самостоятелно с метро)

Ден 8/ 12.07.2021  Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно посещение на различни музеи, Московския аквариум, океанариум, планетариум, московски зоопарк и др.
или
 по желание  09:00 -12:00 екскурзионна програма „Москва-сити” – разходка по мост „Багратион” – издигнат от бетон и стъкло, носещ името на руския пълководец Багратион и Деловия център – известен със своите сгради и небостъргачи с уникална архитектура, всяка от които със собствено име. Кулминацията на екскурзията завършва с изкачване със скоростен асансьор с 8 м/cек до 89 етаж на легендарната „Кула Федерация Изток”.  „Кула Федерация“ е комплекс от два небостъргача в Москва, е най-високият небостъргач в Европа – с височина 374 м.  От наблюдателната площадка PANORAMA 360, Вие ще имате възможността да разгледате Москва от птичи поглед.
Входната такса включва: посещение на наблюдателна площадка (неограничено време),
посещение на фабрика за сладолед с дегустация (неограничено количество), проекционно шоу за историята на Москва, развлекателна програма за деца, 1  професионално фото с панорамен вид на Москва– за спомен!
Можете да посетите Еко ресторант, можете да участвате в кулинарен майстор-клас с професионални готвачи!
Забележка: 09:00 – 12:00 с българки гид и самостоятелно след това.

Ден 9/  13.07.2021      Москва – София
Ранен трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 08:20 ч. с полет на Аерофлот  SU 2060 за София. Кацане в София в 11:35 ч.  Край на програмата.

 

 

За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

Настаняване на дете до 12 г с двама възрастни на допълнително легло в двойна стая.
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.


Цената включва:
- Самолетен билет София - Москва – София с директен полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23 кг,
ръчен багаж до 10 кг;
- Летищни такси 230 лв към 10.10.2019
(цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
-Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
- 8 нощувки +7 закуски на блок маса в хотел„Комплекс Измайлово” /стандартни реновирани стаи в Москва;
-
Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Васили Блажени
и храма на Христос Спасител;
-
Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Успенска, Архангелска, Благовещенска
църкви;
- Посещение на  Киностудия Мосфилм — „Московския Холивуд”  http://1vmoskve.ru/kinostudiya-mosfilm-moskovskiy-gollivud/;
- Разходка в новият парк «Зарядие»;
- Филм 5
D «Полет над Москва»;
- Екскурзия „Болшой театър”;
- Посещение на Оръжейната палата;
- Пешеходна разходка в Стария Арбат;
- Посещение на Третяковската  галерия;
- Посещение на «Палатите на боляри Романови»;
- Разходка по чаровните улички на Стария Арбат
;
- Посещение на музея  на изящните изкуства „Пушкин“;
- Посещение на телевизионната кула в Останкино
;
- Посещение на Музея Космонавтиката и авиацията (10:00 – 13:00) https://1vmoskve.ru/kosmonavtika-na-vdnh/;
-
Всички входни такси за посещаваните обекти по програмата;
- Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
- Обработка на документи за руска виза;
-
Екскурзоводско обслужване на български език;
- Водач от България по време на пътуването;
-
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;

Цената не включва:
- Туристическа виза -120 лв за български граждани;
- Доплащане за единична стая -230 лв
;

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 - Екскурзия  „Най-красивите метростанции в Москва” (при мин. 10 човека)  – 10 € на човек;
-
 Вечеря с руска национална кухня и фолклорна програма «Удивителна Русия» 19:30 – 21:30 
 
(при мин. 15 човека) – 55 € на човек;
- Екскурзия до Царицино и Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов с включени трансфери, с водач / с български  гид  (при мин. 15 човека) – 90  лв;
-
 Изкачване на небостъргача  в Москва-СИТИ, наблюдателната площадка PANORAMA 360с включен трансфер до Москва-СИТИ (09:00- 12:00), с водач / с  български гид  (при мин. 15 човека)  - 45 €;
- посещение на Московски цирк или театър (по желание, самостоятелно) Информация при запитването.
- Круиз по река Москва с кораб от флотилията на „RADISSON ROYAL” (Главна палуба / Основна  зала)
 
2,5 ч (19:00 – 21:30) с включени трансфери, с водач / без гид  (при мин. 15 човека): 

1 вариант /без вечеря

Възр. 35 € / Дете 30 €

2 вариант/ с включена вечеря при група мин. 10 човек

Възр. 150 € 

*деца  до 5 г - безплатно, ако детето не заема отделно пасажерско място.

Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място!

- Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.
- Застраховка „Отмяна на пътуване” и прекъсване на пътуването по неотложни независещи  от клиента причини – по желание;
- Разходи за лични нужди.

Условия за записване:

- Копие от задграничен паспорт,валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
- Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
- Доплащането до: 30-35 дни преди датата на тръгване;
- Най-късно 40 дни преди дата на отпътуване  предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза.

Анулационни условия:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- При анулация
до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
- При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуванесе удържа в размер на внесения депозит;
- При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване– 50% от общата стойност на пътуването;
- При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
- Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електронна поща със задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:

- За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат
 и
попълнен визов формуляр;
-
Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайната датата на екскурзията;
- За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;


Забележка:
- Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
 (
при група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 150 лв на човек)
В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
- Смяната на хотела с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
- Парад се извършва само при топло време, церемония на президентските полк е безплатна услуга, тя може да бъде анулирана, прехвърлена на друго място, време, дата, без предизвестие на туристите. Туристическа агенция не носи отговорност за възможни промени.
Курсът на рублата към лева
1.96лв (1 €)=70 руб, който е заложен в програмата на екскурзията. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператор запазва правото да промени цената па пакета.
- Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с  празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности.
- Туроператорът  не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
- Туроператор не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
- Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор»

- Туроператор не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
 
- Начин на плащане: в брой в лева или в евро, с кредитна карта или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД,
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, гр. Пловдив,
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26    BIC: UNCRBGSF

Евро Топ Тур  ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД „ЕВРОИНС” АД, гр. София, бул. „Христофор Колумб” № 43.

 

 
За резервации и информация:
ОФИС: Пловдив, ул Четвърти януари, 28
            тел.: 032 262 264;  0895 620 737;  0898 741 801
            office@evrotoptour.com

 

 

Москва
Без колебания може да бъде наречена една от най-красивите столици и център на духовната култура на света. Архитектурният й облик се е градил с векове. Прекрасната руска столица расте в крачка с модерния свят, като съумява да запази уникалността си, базирана на дълга история. Забележителностите на Москва са доказателство за политическата, културна и религиозна власт, която притежава Русия от миналото до днешни дни. Преди много столетия той е бил построен върху седем хълма, които днес трудно могат да бъдат различени. Единствен, който се вижда днес, е Боровицкият, където се издигат кулите на Кремъл и Червеният площад, станали най-важните забележителности и символи на цяла Русия. Но едва ли някой от гостите би пропуснал изживяването да се повози и в метрото. Залите на Метрополитена, както всички с любов наричат подземната железница, са едни от най-красивите и импозантни в света. Истинско бижу са мостовете, преметнали своите снаги през Москва река и нейните притоци. Особено вечер със своите ефектни светлини те карат да спира дъха от възхита.