Речен круиз в Русия!

Речен круиз Москва-Петербург
Русия и Карелия 06-16.09.2020
Маршрут:  Москва - Углич - Горици - КАРЕЛИЯ (остров Кижи - Мандроги - Валаам) - Свирстрой - Петербург

Продължителност:   11 дни / 10 нощувки

Транспорт:  Кораб

Хранене:  FB

Цена от: 3300 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

    Отстъпка 100 лв за ранно записване !

   ПЪЛНА ГАРАНЦИЯ – 100% ВРЪЩАНЕ НА ПАРИ, ако сте размислили
при условие, че остават 60 дни преди датата на отпътуване!

    СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА МЛАДОЖЕНЦИ!*

Волго- Балтският воден път свързва Волга с Балтийско море, а Москва с Петербург.
След като сте избрали  речен круиз  Москва – Санкт-Петербург, Вие ще минете един от най-популярните маршрути, които са наситени с културни и архитектурни забележителности, свързани с исторически събития, а също ще видите живописни места на руския Север и Карелия – страна на множество реки и сини езера!
Корабът плава по каналите на Москва-река, след това по река Волга (с. Углич), преминава през системата от канали, свързващи язовирите Шекснински и Рибинск с река Шексна (с. Горици), Белое езеро, река Ковжа, река Витегра, Онежско езеро (о-в Кижи), река Свир (с. Мандроги), Ладожко езеро, (остров Валаам) до река Нева.


Това е незабравимо пътешествие на круизния кораб  „Константин Симонов” – клас „Комфорт +”.

Корабът е плаващ хотел и предлага следните услуги: масаж, лечебна физкултура, билков чай, кислородни коктейли и др. Храненето е  организирано в 1 смяна. Закуска - на блок маса. Обядът е на блок маса или “A la carte” и вечерята е “A la carte”.

Животът на борда на круизен кораб е несравнимо удоволствие. Екипажът на кораба създава приятелска атмосфера, която  съдейства за доброто настроение. Отдихът на кораба е подходящ за хора от всички възрасти. Цял ден на борда аниматори, художници, музиканти, водещи майсторски класове, предлагат различни мероприятия, с които опитват да запълнят всяка минута с вълнуващи дейности и забавни състезания.
За децата има детски клуб, където малчугани рисуват, играят, участват във викторини.
Вечерта има дискотеки или се прожектират съвременни филми във видео салона.

Ден 1/ София - Москва
Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел  “Комплекс Измайлово”  https://www.izmailovo-ru/ или подобен. Нощувка.
 
Ден 2/  Москва  
След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Червения площад с мавзолея на Ленин, Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад; съвременния район - Москва сити.  Посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана;  разглеждане на Успенската, Архангелската и Благовещенската църква. Свободно време за обяд. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат.
Посещение  на „Христос Спасител”  – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадката на  „Воробьевые горы” , откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Продължава се покрай Триумфалната арка, Кутузовския проспект и Пушкинския площад.  Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. Връщане в хотела, нощувка.
 
Ден 3/  Москва - Углич  (КРУИЗ)
Закуска в ресторанта на хотела. Трансфер до северна речна гара,   за качване на круизния кораб „Константин Симонов”.
На борда на кораба чака Ви приветствен коктейл "За Добре дошли" за добро настроение.  Пускане в небето на въздушни балони!
Настаняване по каютите на кораба. Отплаване в 12:30 ч. Обяд и вечеря на борда на кораба. Пътуване към Углич по канали, които свързват Москва-река с Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Съветския съюз.
 
Ден 4/    КРУИЗ Углич - Горици 
Престой в Углич 11:30 – 14:30  (3 ч)
Закуска. Пристигане в 11:30 ч в град Углич, това малко градче е част от Златния пръстен на Русия от 2017 година. Пешеходна обиколка на града с посещение на архитектурено-исторически комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенски събор и църквата "Свети Димитър върху кръвта", построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване в 14:30 ч през Рибински и Шекснински язовири по река Шексна.Обяд и вечеря на борда на кораба.

Ден 5/    КРУИЗ  Горици - Кижи
Престой в Горици  10:00 – 13:30  (3,5 ч)
 
Закуска на борда на кораба. Пристигане в Горици, малко село във Вологодска област.
Тука спират много кораби, не по малко на брой от  тези на пристанищата в Петербург.
Разглеждане на Кирило – Белозерски Манастир, разположен на брега на река Шексна, един от най-старите руски манастири, построен през 14 век. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от 15 век. Посещение на съкровищницата на манастира, приютяваща дарове от Иван Грозни.
Обяд и вечеря, нощувка на борда. Отплаване към Карелия през Белое озеро и Онежко езеро до стров Кижи. Дива красота на природата, необичайна старинна архитектура, много исторически паметници, ще се потопите в един автентичен и прекрасен свят на руския север. Карелия Ви чака!
 
Ден 6/  КРУИЗ   Кижи - Мандроги 
Престой в Кижи  15:30 – 20:00  (4,5 ч)
 
Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО в 1993 г. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа). Разглеждане на острова – посещение на музея на дървената архитектура под открито небе, който включва 3 необичайни шедьовъра на руската архитектура. Две живописни дървени църкви с характерните руски луковични църковни куполи:
„Покров на пресвета Богородица“ и църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Църквите са изградени през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. И дървената шатрова с 8 стени камбанария на Кижкия погост. Вечеря и нощувка на борда.
 
Ден 7/    КРУИЗ   Мандроги - Свирстрой
Престой в Мандроги  11:00 – 14:00  (3 ч)
Престой в Свирстрой  15:00 – 19:00  (4 ч)
 
Закуска на борда на кораба. Посещение на Мандроги - най-красивото стилизирано руско селце, което е изпълнено с комплекс от таверни, магазини за сувенири, бани, истинска вятърна мелница и много други забележителности на селския бит, направени в руски стил - място, където можете да се потопите в миналите векове.
Преди двадесет години бе взето решение да се създаде туристическа екозона за почивка на единия от бреговете на река Свир, течаща между двете знаменити езера: Ладога и Онега.
Днес това е уникално място, което може да впечатли туристите със своята уникалност, доброжелателност и красотата. А особен интерес предизвиква забележителния музей на водката. В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти.
Обяд - пикник с барбекю.
Автобусна екскурзия с посещение на Свято Троицкия манастир на остров Свирстрой.
Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Свир за Онежко езеро.
 
Ден 8/   Валаам (КРУИЗ) 
Престой в Валаам  10:00 – 20:00  (10 ч)
 
Закуска и обяд на борда на кораба. Корабът минава по най-красивите места на Валаамски архипелаг покрай малките острови, живописни проливи и островни скити - уединени монашески обители.
Валаам – това е специален, духовен свят и всеки, който някога е посетил този Светия остров, ще иска да се върне отново и отново .
Валаам е най-големият остров  от петдесетте острова на Валаамския архипелаг  и е разположен в северната част на Ладожското езеро. На острова се намира поселение Валаам и мъжки манастир  - паметник на руската архитектура.
Островът е част от Финландия до 1940 г, но въпреки това става част от СССР  след  съветско-финландската война 1939-1940.
Островът нееднократно  е бил посещаван от императори Александър I и Александър II и други членове на императорската фамилия.
Природата на Валаам е вдъхновяла известни художници, поети и писатели. Тук са били Шишкин, композитор Чайковски, великият учен Менделеев и много други. През 19 век, по време на своето пътуване в Русия, островът е посетен от Александър Дюма-баща.
Корабът през целия ден стои в Големия Никоновски залив, от там до Централна усадба е 7 км.
За удобство на туристите манастирска служба предоставя малко корабче за трансфер (доплащане на място),
По време на екскурзията по Централна усадба ще посетите   главната действаща църква Спасо-Преображенски събор.
Връщане на кораба. Днес сте поканени на Капитанска прощална вечеря, добър повод за дамите да покажат своите тоалети.
Нощувка на борда.
 
Ден 9/   Петербург
Закуска на борда. Пристигане в Петербург в 08:00ч. Посрещане,  панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата - Зимния дворец, Марсово поле, Казанския събор и др., ще посетите Исакиевския събор, храма Възкресение Христово – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Свободно време за обяд . Посещение на Ермитажа – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др. Трансфер и настаняване в хотел „Москва"4*
www.hotel-moscow.ru/  или "Азимут” 4*   https://de.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-saint-petersburg/ или подобен. Нощувка.
 
Ден 10/   Петербург - Царско село
След закуска,  екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в Петербург за посещение  на Петропавловската  крепост  и  Катедралата, където  са погребани руските царе от Петър І до Александър ІІІ. През 1998 г. тук са положени и останките на Николай ІІ и неговото семейство.
По желание се предлага нощен тур с корабче по каналите на Петербург и река Нева - не пропускайте възможността да присъствате на единственото по рода си представление - точно в полунощ започва вдигането на мостовете над р.Нева.
 
Ден 11/   Петербург - Петерхоф
След закуска екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително френския Версай.  Разглеждане на Големия Дворец с Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в Петербург.Свободно време.
По желание вечеря в ресторант «Санкт Петербург» с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.
 
Ден 12/   Петербург - София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:10ч с полет на Aерофлот през Москва за София.
Кацане в България  в 11:30ч. Край на програмата.
 

 група 06.09 -16.09.2020

на човек в двойна стая
+ двуместна каюта

Пакет:
хотели 4*
круизен кораб на Главна палуба
външна каюта с прозорец
Летищни такси*

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

3 100 лв

   300 лв
3 400 лв  -->  3 300 лв

 
ВЪЗМОЖНО НАСТАНЯВАНЕ В КАЮТИ с категория:
Полулукс  за 3 туристи, ЛУКС за 4  туристи.
Информация при запитване!
 
ОТСТЪПКА  1000 лв - за дете от 2 до 5 г при настаняване  с двама родители
на доп. легло  - в двойна стая в хотели по програмата с включени закуски
без отделно легло - в двуместна каюта на  кораба с включен пълен пансион
 
ОТСТЪПКА 200 лв - за дете до 14 г  при настаняване с един възрастен  
в двойна стая в хотели по програмата с включени закуски
в двуместна каюта на кораба с включен пълен пансион
 
СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА МЛАДОЖЕНЦИ!*
Отстъпка за младоженци със сключен брак в периода 07.09.2019 до 07.09.2020!
За да получите  отстъпката, трябва да предоставите копие на свидетелството за брак.
 
Цената включва:
- Самолетен билет София - Москва / Петербург– София с полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23 кг,
ръчен багаж до 10 кг;
- летищни такси 300 лв към 20.10.2019  (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
- Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
- 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел „Комплекс Измайлово” в стандартни реновирани стаи в Москва;
- 3 нощувки със закуски на блок маса в  хотел "Москва"4* или Азимут  4*  в стаи Стандарт в Петербург;
- 6 нощувки  със закуски на борда на речния кораб „Константин Симонов” – в каюти категория Стандарт на Главна палуба;
- 5 обяда на борда, 1 обяд барбекю в Мандроги  (по време на хранене са включени вода, кафе или чай);
- 6 вечери на борда на кораба (чаша вино или едно безалкохолно или малка водка са включени на вечеря);
- На борда има кафе и чай на самообслужване;
- Обяд в ресторанта на Царско село;
- Капитански коктейл при започването на круиза;
- Всеки ден развлекателна  програма на борда  на кораба – концерти, жива музика, игри, лекции; 
- 1 бутилка вода от 0.5 литра в стаята при настаняване;
- Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, храма на Христос Спасител;
- Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение Успенската, Архангелската, Благовещенската църкви;
- Пешеходна разходка в Стария Арбат;
- Посещение на Третяковската  галерия;
- Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и храма    Възкръсение Христово;
- Екскурзии до Петерхоф и Царско село;
- Посещение на Ермитаж;
НА КРУИЗА:
- Углич – екскурзия с посещение  на историко-архитектурен комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенски събор и църквата Свети Димитър, Богоявленски монастир;
- Горици – посещение на манастира на Свети Кирил;
- Кижи – разглеждане Кижни погост – музей под открито небе;
- Мандроги - 1 обяд- пикник;
- Свирстрой - автобусна екскурзия с посещение на Свято Троицкия манастир;
- Валаам – корабна екскурзия на Валаамския архипелаг покрай малките острови,
  посещение на Централна усадба с Спасо-Преображенски събор;
- Всички таксите за вход на посещаваните музеи са включени в пакетната цена на екскурзията,
- Пристанищни такси;
- Слушалки по време на целия маршрут Москва - Круиз - Петербург;
- Обработка на документи за руска виза;
- Екскурзоводско обслужване на български език;
- Водач от България по време на пътуването;
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро.
 
Цената не включва:
- Туристическа виза -120 лв за български граждани;
- Доплащане за единична стая в хотели и отделна каюта на кораба - 800 лв;
- Екскурзия  „ Нощен тур с корабче по Нева ” (при мин.  15 човека) – 75 лв;
- Вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма с трансфер до ресторанта (при мин. 15 човека) - 90 лв;
- Посещение на балет в Петербург(информация при запитването);
- Непосочинет в пхрограмат хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачи на багаж, напитки по време на хранене (освен включените напитки на борда на кораба в обяд и вечеря) и други лични разходи;
Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място!
-  Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.
- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание;
 
ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА:
Плаващият под руски флаг кораб е построен през 1984 г. в Германия. Изпълнител – корабостроителница VEB Elbewerften Boizenburg.
Корабът е напълно оборудван с модерно навигационно оборудване.
Круизните кораби всяка година преминават стриктен контрол и получават свидетелство на Речен Регистър.
Капацитет -  298 пътници;
Дължина – 129 м;
Ширина – 16,7 м;
Скорост до 25,5 км/ч;
Разполага с 4 палуби, 147 каюти, не разполага с асансьор на борда;
2 ресторанта, 2 бара (WI FI има в един от тях), конферентна зала, музикален салон, слънчева тераса с шезлонги, магазин за сувенири, медицински пункт, сауна и стая за гладене;
Оборудвани специални места за пушачи;
Език на борда - руски.
 
Настаняване – Главна палуба
Каютите за двуместно и едноместно настаняване са климатизирани и имат външен изглед през прозорец.
Те са оборудвани с мивка, душ и тоалетна,сешоар за коса, тоалетни принадлежности: сапун, шампоан, гел за душ, шкаф за дрехи, хладилник, сателитна телевизия, радио, волтаж на борда 220V и бордово радио.
 
Условия за записване:
- Копие от задграничен паспорт,  валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
- Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лв на човек;
- Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване;
- Предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза най-късно 40 дни преди дата на отпътуване.
 
Анулационни условия:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- При анулация до 60 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
- При анулация от 59 до 35 дни преди датата на пътуване  се удържа в размер на внесения депозит;
- При анулация от 35 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
-  Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:
- За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;
- Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайна датата на екскурзията;
- За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.
 
Забележка:
- Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25/20 туристи.
  (при група от 20 до 24 туриста се доплаща по 100 лв на човек)
В случай, че този брой не бъде набран най – късно  35 дни преди датата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
- Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
- Курсът на рублата към лева, заложен в програмата на екскурзията, е 1.96 лв (1 €) = 70 руб. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператорът запазва правото да промени цената на пакета.
- Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната  програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с  празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности.
- Туроператорът  не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпания.
- Корабната  компания "ООО ВодоходЪ" си запазва правото на промени в разписанието без предизвестие. Компанията не носи отговорност  за отклоненията от графика, ако това е поради метеорологичните условия или други причини, независещи от Компанията.  При отмяна на круиза поради метеорологичните причини или такива, независещи от Компания "ООО ВодоходЪ”, което води до допълнителни разходи на пасажерите, те не се компенсират.
Не се възстановяват щети, причинени на пасажера по независещи от Компания "ООО ВодоходЪ" причини, включително проблеми с митниците и преминаване на граница.
 
- Начин на плащане: в брой в лева /евро или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД,
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК,
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26    BIC: UNCRBGSF
Евро Топ Тур  ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
     Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блок V, ет.3
 
За резервации и информация:
                    ОФИС:  Пловдив, ул Четвърти януари, 28
                                                                                                               тел.: 032 262 264
                                 sofia@evrotoptour.com                                                 0898 741 801  
                                                                                                              office@evrotoptour.com