СЕВЕРНА ПРИКАЗКА

НОРВЕГИЯ И ФИОРДИТЕ 2019
Маршрут:  Осло - Дoмбос - Ондалснес - Тролстиген - Олесунд - круиз Гейрангерфиорд - глетчер Бриксдал - Лоен - круиз по Согнефиорд - Берген - Хардангерфиорд - Улвик - Осло

Продължителност:   8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  HB

Цена от: 2200 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

Посещение на най-интересните туристически места в Норвегия – круиз по Гайрангерфиорд, Согнефиорд и Нероуфиорд, екскурзия до ледника Бриксдал.
Според изследване на National Geographic, норвежките фиорди са най-посещаваната и изцяло запазена природна забележителност в света!
Пътуване с уникалната железница "РАУМАБАНА" и преминаване по Пътя на троловете!

ГАРАНТИРАНИ ГРУПИ!
08.06.2019
06.07.2019
13.07.2019
03.08.2019
10.08.2019
17.08.2019
24.08.2019


Ден 1/ София – Осло
Опътуване от летище София за Осло. Кацане в Осло. Самостоятелно придвижване (подробна информация при запитване) или индивидуален трансфер (по желание) и настаняване в хотел Scanic Solli 4* https://www.scandichotels.com/hotels/norway/oslo/scandic-solli / или подобен.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на норвежката столица с  възможност да посетите националната галерия, която съдържа творби на Едвард Мунк, Ван Гог, Моне (входът е безплатен).

Ден 2/ Осло – Дoмбос (335 км)  
След закуска автобусна обзорна екскурзия на Осло (3 ч) През града минава река Акерселва, по чието крайбрежие е разположена древната крепост и замък Акершус,  днес превърнати в музей. Интерес представляват: Кралският дворец; Норвежкият парламент; старият университет, изграден от тъмен гранит; Националният театър, пред входа на който са паметниците на бележитите норвежки драматурзи Хенрих Ибсен и Бернсон; Кметството, където всяка година се връчва Нобеловата награда за мир; Националният музей на Осло, където се съхраняват прочутия сал Кон Тики и тръстиковата лодка Ра II на световно известния учен и пътешественик Тур Хайердал, музеят Фрам, където е разположен едноименният кораб, с който Амундсен достига до бреговете на Антарктида. Забележителен е и паркът Вигеланд с 212 скулптурни композиции от бронз, гранит и ковано желязо. Включено посещение на Музея на викингите, където са изложени три древни кораба, на които предците на норвежците са плавали около Европа и са пресичали Атлантика. В музея са събрани и много предмети, съпровождащи древните викинги в техните походи: домакински прибори, шейни, лодки и др. Свободно време за обяд. Отпътуване до Думбас. По пътя спирка в Рингебю, за да се външно разглеждане на дървената църква от 12 век. Пристигане  и настаняване в хотел Scandic Dombas 3* или подобен.  Вечеря и нощувка.

Ден 3 /  Дoмбос– Ондалснес -  Тролстиген - Олесунд (295 км)
След закуска заминаване за Олесунд по един от най-красивите  планински пътища в Норвегия - Trollstigen. В дословен превод означава „път на троловете” и е един от 4-те най-популярни туристически маршрута в страната. В средата на пътя се намира мост с височина 320 м, който минава над водопада Стигфосен. Продължаване по долината Валдал  и пристигане в Олесунд.
*По желание уникално пътуване с панорамен влак „Раумабана”, от Думбос до Ондалснес,което продължава 1час 40 мин. Тръгване от Думбос по една от най-живописните жп линии в Европа - „Раумабана”, през националния природен парк Довре и долината Румсдален.
Дължината на маршрута е 114 километра, на височина 655 метра над морското равнище, преминава през 6 тунела (най-дългият тунел Stavem-1340 м, построен във формата на подкова е уникален по рода си) и 32 моста. Kylling Bru е най-известния каменен мост в Норвегия. Гледката, която се открива от него над река Румсдал, се счита за основната атракция на този маршрут.  През панорамните прозорци на влака ще видите планинската верига „Стената на троловете”  , водопади и езера, дивите пейзажи и спиращи дъха гледки на този регион.
* Туристите, които не желаят пътуване с влака заминават с автобус  и по-късно се срещат с останалата част от групата и продължават заедно до Олесунд.
Настаняване в хотел Scandic Parken  4* https://www.scandichotels.com/hotels/norway/alesund/scandic-parken или подобен.
Свободно време за разглеждане на града. Олесунд  е разположен на седем острова и е един от малкото градове в света построен изцяло в стил арт-нуово - югендстил. Основан през средновековието и изграден изцяло от дърво, градът напълно изгаря през януари 1904 година. Възстановяването на града е било поръчано на млади норвежски архитекти получили своето образование в Германия и завладени от модния за това време „югендстил”. Така за три години на брега на Атлантическия океан израства уникален град с хиляди островърхи покриви и кулички, ярки фасади и причудливи орнаменти. По количество на сгради в стил модерен  Олесунд стои редом с Барселона. Градът е своеобразен музей под открито небе и предлага възможности за продължителни разходки. В Олесунд се намира един от най-големите в Европа океанариуми, в който можете да видите цялото многообразие на обитателите на Северния Атлантик. Вечеря и нощувка.

Ден 4/ Олесунд – круиз по Гейрангерфиорд – глетчер Бриксдал –Лоен  (271 км)
Закуска. След кратък път с автобус, преход с ферибот Linge - Eisdal  следва едночасов круиз с ферибот (20 км) по величествения Гейрангерфиорд – безспорно най-интересния от всички норвежки фиорди до Хелесилта. По време на круиза се виждат едни от най-красивите водопади като "Bridal Veil" (Булчински воал) и "Seven sisters" (Седем сестри). Пътуването продължава към Северния фиорд  за да се посети световноизвестния глетчер Бриксдал. Свободно време за пешеходна разходка до подножието на ледника, където можете да докоснете леда на възраст милиони години или разходка с електромобил-Briksdal Troll car (по желание).  Преход  с автобус до селцето Гейрангер / Лоен   минавайки в близост до ледника Йостедал – най-големия в Европа. Настаняване в хотел  Loenford 4* (Лоен ) или подобен.  Вечеря и нощувка.

Ден 5/   Лоен/ Гейрангер - круиз по Согнефиорд -  Берген  (295 км)
Закуска. Автобусен преход до Каупангер.  Екскурзията продължава с круиз на ферибот до Гудванген по Согнефиорд (2 ч) - най-дългия морски залив  (17 км) на Норвегия, с разглеждане на прочутата и най-тясната част  - Неройфиорд. При късмет по време на разходка с ферибота ще имате възможност да видите делфини и тюлени.  Продължаване на маршрута по планинския път Сталхеймсклейва, състоящ се от 13 стръмните завои. Ще видите едни от най-красивите гледки на Норвегия със защеметяващите водопади Сивлефосен и Сталхеймсфосен. Следва спирка до водопад Туииндефосени продължение до  Берген. Настаняване в хотел
Zander K   или подобен. Нощувка.

Ден 6/ Берген – Хардангерфиорд – Улвик (155км)
След закуска обзорна екскурзия на Берген (3 ч.), включваща Брюген - квартал с пристанището, църква Св. Мария , кула Розенкранц, рибния пазар, крепостта Бергенхус и др.  Включено посещение на  прочутия Музей на Едвард  Григ.
Следобяд отпътуване по туристически път с автобус за Улвик през планината Хардангер - най-големия национален парк на Норвегия. Пътят се спуска през идиличния Хардангерфиорд със спирка до водопада Стейнсдалфос. Вечеря и настаняване в хотел Ulvik Brakanes 3*+ https://www.thonhotels.no/hoteller/land/norge/jolster/thon-hotel-jolster/  или подобен.

Ден 7 /Улвик - Осло (345 км)

След закуска отпътуване за норвежката столица през красив каньон към идиличния Хардангерфиорд. По пътя спирка за разглеждане на най-високия водопад в Норвегия – Ворингфоссен (180 м).  Настаняване в Осло в хотел Scandic Solli  4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

Ден 8/ Осло – София
Закуска. Индивидуален трансфер (по желание) до летището и отпътуване за София. Край на програмата.
 
Цена:
Настаняване Пакетна цена
Човек в двойна стая 2 200 лв
Доплащане за единична стая    650 лв
3-ти възрастен в двойна стая на допълнително легло 2 000 лв 
Дете до 12г  в двойна стая на допълнително легло 1 790 лв

 

Цената включвa:
• 7 нощувки със закуски в хотели 3*/4* в стая категория Standard
(2 в Осло; 1 в Дoмбос ; 1 в Олесунд; 1 в Лоен; 1 в Берген; 1 в Улвик);
• 4 вечери по програмата  (без включени напитки);
• Обзорна екскурзия на Осло (3 ч)с посещение на Музея на викингите с включена входна такса;
• Обзорна екскурзия на Берген (3 ч)с посещение на Музея Едварда Грига с включена входна такса;
• Круизи по Гейрангерфиорд и Согнефиорд;
• Транспорт с автобус и фериботи Linge - Eisdal; 
• Екскурзоводско обслужване на руски език;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро
и покрити основни рискове.

Цената не включвa:
• Самолетeн билет с летищни такси София – Осло – София с Austrian Airlines  или Lufthansa
(конкретни цени и разписания при всяко конкретно запитване);
• индивидуални трансфери летище – хотел – летище:
при 2 човека - 268 евро на човек;
при 4 човека - 210 евро на човек;
при 6 човека -140 евро на човек
• Билети на скоростния влак от/до летище (при запитването);
• Обществен транспорт (Flybussen BUS)  летище - хотел - около 20 eвро
(допълнителна информация при запитването);
• Предварителна резервация на железница Раумабана: Домбас - Ондалснес  – 38 евро на човек;
• Предварителна резервация за електромобил на Бриксдал – 30 евро на човек;
• Доплащане на застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80г.
за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лева на човек;
• Застраховка отмяна на пътуране и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини - по желание и при записване.

Важно:
• Анулация на екскурзията - без глоби е възможна до 40 дни преди дата на тръгване;
• Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
• От съображения за сигурност  маршрут на “Път на тролове“ може да бъде променен  на алтернативен по преценка на гида поради лошото  време.
• Доплащане - до 40 дни преди отпътуванe;
• Краен срок за записване – до изчерпване на местата!

Данни за паспортен и визов режим:
• За посещение на Норвегия и за районите, включени в тази програма, не се изисква виза  и няма задължителни ваксини;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на пътуването,  попълнен договор и депозит в размер на цена на самолетния билет на човек.
• Начин на плащане: в брой в лева / в евро или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК,
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26  
       BIC: UNCRBGSF
Евро Топ Тур  ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блокV, ет.3

        За резервации и информация:                                                                                             
       ОФИС: София, ул Пиротска 45, ет 1                   ОФИС: Пловдив, ул Четвърти януари, 28
                     тел.: 089 20 50 324089 20 50 324                        тел.: 032 262 264    0898 741 801    
                     sofia@evrotoptour.com                                            office@evrotoptour.com  
                                ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА: