Мистика и реалност!

ОБИКОЛЕН ТУР НА МЕКСИКО 18.03. - 27.03.2021 г.
Маршрут:  София – Франкфурт - Мексико сити - Пуебла – Оахака - Монте Албан – Салина круз - Виляермоса – Ла Вента -Храмовете на Паленке – Кампече -– Ушмал – Мерида - Чичен Ица - Канкун - Франкфурт - София

Продължителност:   10 дни / 8 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  BB

Цена от: 4500 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

 

По стъпките на маите“

10 дни/ 8 нощувки

 

18.03 - 27.03.2021 г. 

Програма, изготвена с полети на АК“Lufthansa”

 

Цена на ранни записвания до 31.12.2021 - 4400 лв

 

Цена след 1.01.2021 – 4500 лв


 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Мексико Сити / Канкун – София с АК „Lufthansa” с включен кетъринг;

 • Летищни такси;

 • Регистриран багаж 23 кг;

 • 8 ДНЕВЕН Обиколен тур

 • Обзорна екскурзия на Мексико Сити и Антропологическия музей

 • Посещение на Теотиуакан

 • Обзорна екскурзия на Колониалния Пуебла

 • Посещение на древната столица на сапотеките Монте Албан

 • Посещение на каньона Сумидеро

 • Посещение на Виляремоса с мизея на олмеките Ла Вента

 • Екскурзия на храмовете Паленке (UNESCO)

 • Eкскурзия на колониалния град Мерида

 • Екскурзия на Кампече

 • Екскурзия ма Ушмал (UNESCO)

 • Екскурзия на Чичен Ица (UNESCO)

 • 8 нощувки със закуски в горепосочените в програмата хотели или подобни

 • 1 обяд в местен ресторант

 • Всички входни такси по посещаваните обекти описани в програмата;

 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро на ЗАД“Армеец“;

 • Водач с български за целия престой;

 

Цената не включва: 

 • Разходи от личен характер;

 • Държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 35 USD

 • Застраховка отмяна на пътуване със ЗАД „Армеец“;

 

Разписание на полета:

      LH1429   18MAR   SOFIA FRANKFURT    0630 0755    

      LH 498   18MAR   FRANKFURT MEXICO CITY    1330 1830    

      LH 515   26MAR   CANCUN FRANKFURT    1715 1050+1  

      LH1430   27MAR   FRANKFURT SOFIA    1445 1755  

 

Условия за записване:

Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
Доплащане :до 45 дни преди дата на тръгването;

Минимален брой за осъществяване на програмата 16 туриста.

Забележки:

 • При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 30 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. 
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. 
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

 

 

ПРОГРАМА
 

1 ден 18.03.2021 - четвъртък - СОФИЯ – МЕКСИКО СИТИ

Нашето пътешествие започва със среща с екскурзовода в 04:30 ч на Терминал 2 на летище София за полет София – Франкфурт. Кацане Франкфурт в 07:55 ч. Втори полет в 13:30 ч от летище Франкфурт за Мексико Сити с една от най-добрите европейски авиокомпании в света – Lufthansa. Кацане в Мексико в 18:30 ч.

Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Royal Reforma 4**** в Мексико Сити.


2 ден 19.03.2021 – петък – Мексико сити

След закуска започва обзорна обиколка на двадесет и два милионната столица. Тя е смесица от култури и раси и е считана за най-големия град на земята.    

Обиколката ни включва: Централния площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството, някогашна резиденция на вицекраля с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. 

Продължаваме нашата обиколка с посещение на “Теотиуакан” и преход от 50 км. Това е храмов комплекс на повече от две хиляди години и както всички го наричат "мястото, където са създадени боговете".  

Посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. 

Връщане в хотела. Нощувка.

 

3 ден 20.03.2021 – събота - Мексико– Пуебла – Оахака

След закуска се отправяме към колониалния град Пуебла с преход от 140 км.

Пуебла е основан през 1531 г. Като опорен пункт между град Вера Круз и град Мексико. Преживял и американо-мексиканската война, и франко мексиканската война, и гражданската война 1910-1917 г., Пуебла е единственият град в света, който се  намира между четири вулкана. Историческият център на Пуебла е под закрилата на ЮНЕСКО – тук ще откриете прекрасна смесица от европейска и арабска архитектура, повлияна от първите заселници от Южна Испания – сгради с богата колониална декорация, каменни резби и пъстроцветни кахлени плочки „талавера”, които покриват почти всичко наоколо.

Ще направим панорамна обиколка на повечето от известните църкви на града. Катедралата: С основаването на града започва и строителството на този грандиозен храм. Няколко столетия ще отнемат както строителството, така и нейната вътрешна украса. Четиринадесетте капели и олтара са бароково променени през периода XVII – XVIII век, а цяла плеяда занаятчии и художници са оформили век след век внушителния й интериор.

Посещение на Манастирската църква Св. Франциск с високата си камбанария.

Посещение на Манастирската църква Св. Доминик, за да видим позлатения параклис на Розария.

Кратка разходка през живописния център на града Ви позволява да оцените разнообразието от архитектурни стилове, със силно присъствие на барокови дворци и имения.

Свободно време за обяд и продължаваме към Оахака с преход от 340 км. Градът винаги е свързан с местното население преди идването на колонизаторите. Това са племената сапотеки и миштеки. Колониялният град е построен в 1532 г от Ернан Кортез. Градът се намира на 1557 м надморска височина и винаги са го наричали „Зеления град“.

Настаняване в хотел Hostal de la Noria Ientro Storico 4****. Нощувка.

 

4 ден – 21.03.2021 – неделя - Монте Албан – Салина круз

След закуска се отправяме към древната столица на сапотеките Монте Албан, която се намира на върха на планина, само на няколко километра западно от Оахака. Този археологически обект се съчетава заедно с колониалния град и е обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Цивилизацията на сапотеките завършва с испанското завладяване през 1520 г, но можем да се докоснем до нея чрез този инженерен шедьовър, който стои на плато в долината Оахака. Руините от пирамиди, храмове, площади и други жилищни сгради са разположени на централния площад. От тук можете да се насладите на 360-градусова гледка към града и долините по-долу. Реликвите са в изключително добро състояние и мястото за Игри на топка изглежда, че все още може да се използва за спорт.

По пътя посещение на Туле – малък град, където се намира Дървото на Туле – гигантски мексикански блатен кипарис на възраст между 1400 и 1600 години. Местното население го нарича с прозвището „Дървото на живота“, защото кривораслите разклонения на стъблото наподобяват форми на животни .

Отпътуване за Салина Круз с преход от 260 км, за да видим Тихия океан.

Настаняване в хотел One Salina Cruz. Нощувка.

 

5 ден – 22.03.2021 – понеделник Виляермоса – Ла Вента

След ранна закуска отпътуваме на северозапад към град Виляермоса, столицата на провинция Табаско с преход от 460 км. Градът е основан през 1564 г. на брега на река Грихалва.

След пристигането във Виляермоса ще посетим Parque-Museo La Venta, където се съхраняват много ценни експонати от олмекската култура, разпределени на 6.5 хектара земя. Представлява комбинация от открит музей на скулптурата на Олмеките и зоологическа градина, където можете да се насладите на огромни скулптури и местна фауна.

Ще видим Катедралата Сеньор де Табаско, Централния площад и Кметството.

Настаняване в хотел Viva Villahermosa 4**** . Нощувка.


6 ден – 23.03.2021 – вторник - Храмовете на Паленке – КАМПЕЧЕ

След закуска се отправяме с преход от 140 км за един от най-впечатляващите градове на маите – Паленке. Той достига своя разцвет до VII век, но маите го напускат и той постепенно запада и е погълнат е от джунглата.

Посещение на Паленке: Този археологически обект се гордее с някои от най-добрите архитектурни творения на маите, скулптури и барелефи. Разходката ни представя внушителния Храм на надписите, който достига почти 23 метра височина и гробницата на владетеля на маите – открита и разкопана в началото на 50-те години. В разцвета си Паленке е бил обширен град-държава, обхващащ близо 60 квадратни километра, но археолозите смятат, че са проучили само 5-10% от този обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Досега са открити повече от 200 сгради, като най-известни са „Храмът на надписите”, „Дворецът”, „Храмът на Графа” и „Храмът на Кръста”.

Отпътуване за Кампече с преход от 360 км и настаняване в хотел Plaza Campeche 4****. Нощувка.

 

7 ден 24.03.2021 – сряда  Кампече – Ушмал – Мерида

След закуска се отправяме на панорамна обиколка на този исторически крайбрежен град с пастелни колониални къщи, крепост срещу пиратите, с геометрично проектирани улици и стари църкви. Градът е основан през 1540 г върху основите на древен град на маите Кин Печ. Заради добре запазената си архитектура в колониален стил е част от списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство.

Отпътуване с преход от 150 км за посещение на внушителното археологическо място на Ушмал. Ще се насладите на обиколка с екскурзовод на този обект на световното наследство на ЮНЕСКО. За разлика от другите градове на маите Ушмал е погълнат от дъждовните гори след пристигането на испанците. Най-известната структура е 35-метровата Пирамида на магьосника. От другата страна на централния площад е „Дворецът на владетеля” с красиво декориран покрив. В южния край на главния комплекс се намира Голямата пирамида, от която само една страна е била реставрирана, а останалите три са все още непокътнати.

След това се отправяме към красивия колониален град Мерида с преход от 85 км. Той е най-големият град на полуостров Юкатан. Основан е в 1542 година върху развалините на древен град на маите Тхо. Руините напомнили на конквестадорите за римските руини на испанския град Мерида и затова решили да го назоват така.

Панорамната ни обиколка включва Губернаторския дворец, Кметството, Катедралата, Каса де Монтехо и типичен пазар.

Настаняване в хотел Mision de Fray Diego 4****. Нощувка.

 

8 ден 25.03.2021 – четвъртък  Чичен Ица

След закуска се отправяме с преход от 120 км към едно от Седемте чудеса на света. Ще навлезем дълбоко в тропическите гори на полуостров Юкатан в търсене на легендарния град на маите Чичен Ица. Ще се запознаете с историята на маите и тяхната цивилизация, докато се възхищавате на мащаба и красотата на този древен град. Ще разгледаме геометричното съвършенство на 25-метровия храм Кукулкан, известен като Ел Кастийо („Замъкът“). Този храм е построен като представяне на мистичния календар на Маите и отразява оптичната илюзия за змия, която се промъква нагоре или надолу по пирамидата по време на пролетното и есенното равноденствие.Ще се удивим на гледката на най-голямото игрище за Игра на топка от 13-те, открити на мястото, на платформата за жертвоприношения на военопленници, както и Свещения сенот. Изключително добре запазени са „Храмът на Воините”, „Костницата” , „Манастирът” и съседната „Църква”, както и голямата обсерватория, известна като „Охлюва”. Обяд в местен ресторант Hasienda Selva maya.

Отпътуване за Канкун с преход от 200 км. Настаняване в хотел La Quinta Wyndham 4*.

Нощувка.

 

9 ден 26.03.2021 – петък Канкун - Франкфурт

След закуска имаме свободно време за плаж. Около обяд освобождаване на стаите и отпътуване към летище Канкун.

Полет от Канкун в 17:15 ч за Франкфурт с авиокомпания Lufthansa.

 

10 ден 27.03.2021 – събота

Кацане Франкфурт 10: 50 ч. Полет от Франкфурт в 14:45 ч за София. Пристигане на летище София в 17:55ч.