ГРАНД ТУР СКАНДИНАВИЯ 2018

ГРАНД ТУР СКАНДИНАВИЯ 2018
Маршрут:  Стокхолм - Копенхаген - Осло - Думбос / Вого - Ондалснес - Тролстиген - Олесунд – круиз Гейрангерфиорд - глетчер Бриксдал - Лоен/Герайнгер - - круиз по Согнефиорд - Берген - Хардангерфиорд – Улвик/ Луфтхус - Осло

Продължителност:   12 дни / 11 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  HB

Цена от: 3400 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

Посещение на най-интересните туристически места в Норвегия – круиз по Гайрангерфиорд, Согнефиорд и Нероуфиорд, екскурзия до ледника Бриксдал.
Според изследване на National Geographic, норвежките фиорди са най-посещаваната и изцяло запазена природна забележителност в света!
Пътуване с уникалната железница "РАУМАБАНА" и преминаване по Пътя на троловете!

ГАРАНТИРАНИ ГРУПИ!
26.06.2018-07.07.2018
03.07.2018-14.07.2018
24.07.2018-04.08.2018
14.08.2018-25.08.2018


Ден 1/ София – Стокхолм
Отпътуване за Стокхолм с Austrian Airlines/ Lufthansa. Пристигане в шведската столица. Самостоятелно придвижване (подробна информация при запитване) или индивидуален трансфер до хотел Clarion Hotel Amaranten 4* или подобен. Настаняване. Свободно време.

Ден 2/ Стокхолм
Закуска. Обзорна тричасова екскурзия с автобус. Този очарователен град е магнит за туристи от цял свят със своя морски нрав и международен вкус. Сред забележителностите на шведската столица се откроява старата част на града. Тя е особено живописна, с павирани улички и средновековни църкви и дворци, а разходката из градските плавателни канали и паркове е наистина приятен начин да прекарате времето в този град. Сред най-старите сгради се отличават романско-готическата църква на рицарите Ридархолмен датираща от 13 век и Стокхолмският дворец, който след пожар през 17 век е реконструиран в бароков стил. Градът е център на науката и изкуството - има множество музеи и театри, тук е и Нобеловият институт. Наред с всичко това Стокхолм впечатлява и с многобройните изискани ресторанти с красив дизайн, уютни интериори и отлична кухня.  Посещение на прочутия музея Васа. Свободно време. Нощувка.
 
Ден 3 / Стокхолм - Копенхаген
Закуска. Свободно време. Трансфер до жп гара и отпътуване с комфортабелен влак до Копенхаген (приблизително 5 ч). Пристигане в столицата на Дания - Копенхаген, обявен за втория „Най-добър град за живеене в света”.
Трансфер до хотел Radisson Blu Scandinavia 4* или подобен. Настаняване. Нощувка.
 
Ден 4/ Копенхаген
 Закуска. Обзорна тричасова екскурзия с автобус, по време на която могат да се видят: двореца Амалиенборг, контрастиращ с модернистичната сграда на операта на остров Холмен, двореца Кристиансборг, приютил някои от най-добре пазените тайни на Копенхаген (от древни руини до модерна архитектура), квартал Нюхван, увеселителния парк Тиволи, статуята на Малката русалка – символ на Копенхаген, Мраморната църква, сградата на копенхагенската опера, фонтана Гефион, моста Йоресунд.
Свободно време следобяд. Нощувка.
Ден 5/  Копенхаген - Круиз с ферибот DFDS  Scandinavian  Seaways  (нощен преход) - Осло
Закуска. Самостоятелно разглеждане на Копенхаген - голям модерен и привлекателен град, запазил северната красота и очарование. Непременно се разходете и по романтичните павирани улици и канали около Стария град. От купола на Мраморната църква туристите могат да се насладят на панорамната гледка към града. Следобяд трансфeр до пристанището и отпътуване с ферибот
DFDS Scandinavian  Seaways до Осло. Настаняване във вътрешни кабини. Вечеря и нощувка на ферибота.
 
Ден 6/ Осло – Думбос / Вого (335 км)   
След закуска на ферибота автобусна обзорна екскурзия на Осло (3 ч) През града минава река Акерселва, по чието крайбрежие е разположена древната крепост и замък Акершус,  днес превърнати в музей. Интерес представляват: Кралският дворец; Норвежкият парламент; старият университет, изграден от тъмен гранит; Националният театър, пред входа на който са паметниците на бележитите норвежки драматурзи Хенрих Ибсен и Бернсон; Кметството, където всяка година се връчва Нобеловата награда за мир; Националният музей на Осло, където се съхраняват прочутия сал Кон Тики и тръстиковата лодка Ра II на световно известния учен и пътешественик Тур Хайердал, музеят Фрам, където е разположен едноименният кораб, с който Амундсен достига до бреговете на Антарктида. Забележителен е и паркът Вигеланд с 212 скулптурни композиции от бронз, гранит и ковано желязо. Включено посещение на Музея на викингите, където са изложени три древни кораба, на които предците на норвежците са плавали около Европа и са пресичали Атлантика. В музея са събрани и много предмети, съпровождащи древните викинги в техните походи: домакински прибори, шейни, лодки и др. Свободно време за обяд. Отпътуване до Думбас. По пътя спирка в Рингебю, за да се външно разглеждане на дървената църква от 12 век. Пристигане  и настаняване в хотел Scandic Dombas 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
 
Ден 7 / Думбос/ Вого – Ондалснес -  Тролстиген - Олесунд (295 км)
След закуска заминаване за Олесунд по един от най-красивите  планински пътища в Норвегия - Trollstigen. В дословен превод означава „път на троловете” и е един от 4-те най-популярни туристически маршрута в страната. В средата на пътя се намира мост с височина
320 м, който минава над водопада Стигфосен. Продължаване по долината Валдал  и пристигане в Олесунд. 
*По желание уникално пътуване с панорамен влак „Раумабана”, от Думбос до Ондалснес,което продължава 1час 40 мин. Тръгване от Думбос по една от най-живописните жп линии в Европа - „Раумабана”, през националния природен парк Довре и долината Румсдален.
Дължината на маршрута е 114 километра, на височина 655 метра над морското равнище, преминава през 6 тунела (най-дългият тунел Stavem-1340 м, построен във формата на подкова е уникален по рода си) и 32 моста. Kylling Bru е най-известния каменен мост в Норвегия. Гледката, която се открива от него над река Румсдал, се счита за основната атракция на този маршрут.  През панорамните прозорци на влака ще видите планинската верига „Стената на троловете”  , водопади и езера, дивите пейзажи и спиращи дъха гледки на този регион.
* Туристите, които не желаят пътуване с влака заминават с автобус  и по-късно се срещат с останалата част от групата и продължават заедно до Олесунд.
Настаняване в хотел Thon Alesund 4*/  Scandic Parken 4*  или подобен.
Свободно време за разглеждане на града. Олесунд  е разположен на седем острова и е един от малкото градове в света построен изцяло в стил арт-нуово - югендстил. Основан през средновековието и изграден изцяло от дърво, градът напълно изгаря през януари 1904 година. Възстановяването на града е било поръчано на млади норвежски архитекти получили своето образование в Германия и завладени от модния за това време „югендстил”. Така за три години на брега на Атлантическия океан израства уникален град с хиляди островърхи покриви и кулички, ярки фасади и причудливи орнаменти. По количество на сгради в стил модерен  Олесунд стои редом с Барселона. Градът е своеобразен музей под открито небе и предлага възможности за продължителни разходки. В Олесунд се намира един от най-големите в Европа океанариуми, в който можете да видите цялото многообразие на обитателите на Северния Атлантик. Вечеря и нощувка.
 
Ден 8/ Олесунд – круиз по Гейрангерфиорд – глетчер Бриксдал – Лоен/ Герайнгер (271 км) 
Закуска. След кратък път с автобус, преход с ферибот Linge - Eisdal  следва едночасов круиз с ферибот (20 км) по величествения Гейрангерфиорд – безспорно най-интересния от всички норвежки фиорди до Хелесилта. По време на круиза се виждат едни от най-красивите водопади като "Bridal Veil" (Булчински воал) и "Seven sisters" (Седем сестри). Пътуването продължава към Северния фиорд  за да се посети световноизвестния глетчер Бриксдал. Свободно време за пешеходна разходка до подножието на ледника, където можете да докоснете леда на възраст милиони години или разходка с електромобил-Briksdal Troll car (по желание).  Преход  с автобус до селцето Лоен или Герайнгер минавайки в близост до ледника Йостедал – най-големия в Европа. Настаняване в хотел
Loenford 4* (Лоен) или подобен. Вечеря и нощувка.
 
Ден 9/  Лоен/ Герайнгер - круиз по Согнефиорд -  Берген  (295 км)
 Закуска. Автобусен преход до Каупангер.  Екскурзията продължава с круиз на ферибот до Гудванген по Согнефиорд (2 ч) - най-дългия морски залив  (17 км) на Норвегия, с разглеждане на прочутата и най-тясната част  - Неройфиорд. При късмет по време на разходка с ферибота ще имате възможност да видите делфини и тюлени. 
Продължаване на маршрута по планинския път Сталхеймсклейва, състоящ се от 13 стръмните завои. Ще видите едни от най-красивите гледки на Норвегия със защеметяващите водопади Сивлефосен и Сталхеймсфосен. Следва спирка до водопад Туииндефосени продължение до  Берген. Настаняване в хотел Scandic Bergen City 4* или подобен. Нощувка.
 
Ден 10/ Берген – Хардангерфиорд – Улвик/ Луфтхус  (155км) 
След закуска обзорна екскурзия на Берген (3 ч.), включваща Брюген - квартал с пристанището, църква Св. Мария , кула Розенкранц, рибния пазар, крепостта Бергенхус и др.  Включено посещение на  прочутия Музей на Едвард  Григ.
Следобяд отпътуване по туристически път с автобус за Улвик през планината Хардангер - най-големия национален парк на Норвегия. Пътят се спуска през идиличния Хардангерфиорд със спирка до водопада Стейнсдалфос.  Вечеря и настаняване в хотел
Ulvik Brakanes 3*+   или подобен.
 
Ден 11 / Улвик/ Луфтхус  - Осло (345 км) 
След закуска отпътуване за норвежката столица през красив каньон към идиличния
Хардангерфиорд. По пътя спирка за разглеждане на най-високия водопад в Норвегия – Ворингфоссен (180 м).  Настаняване в Осло в хотел  Scandic Solli 4*  или подобен. Свободно време. Нощувка.
 
Ден 12/ Осло – София 
Закуска. Индивидуален трансфер (по желание) до летището и отпътуване за София. Край на програмата.
 
 Цена:
Настаняване Пакетна цена
Човек в двойна стая 3 400 лв
Доплащане за единична стая 1 340 лв
3-ти възрастен в двойна стая на допълнително легло 3 000 лв 
Дете до 12г  в двойна стая на допълнително легло 2 800 лв
 
ПРОМОЦИЯ: за дати 03.07.2018 и  24.07.2018 
ОТСТЪПКА!
120 лв на човек в двойна стая
100 лв на човек в единична стая
 
Цената включва:
• 11 нощувки със закуски в хотели  3*/4* в стая категория Standard (2 в Стокхолм; 2 в Копенхаген; 1 на ферибота; 1 в Думбос/ Вого;           1 в Олесунд; 1 в Лоен/ Герайнгер; 1 в Берген; 1 в Улвик/ Луфтхус; 1 в Осло);
 
СТОКХОЛМ
Clarion Hotel Amaranten 4*  https://www.choicehotels.com/sweden/stockholm/clarion-hotels/se115   
 
КОПЕНХАГЕН
Radisson Blu  Scandinavia 4* https://www.radissonblu.com/en/scandinaviahotel-copenhagen
 
ДУМБОС           Scandic Dombas 4*
 
ОЛЕСУНД
Thon Alesund 4* https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/alesund/thon-hotel-alesund/
Scandic Parken  4*   https://www.scandichotels.com/hotels/norway/alesund/scandic-parken
 
ЛОЕН 
Scandic Sunfjord 4*(Ферде)  https://www.scandichotels.ru/Na-glavnuyu/Norvegiya/Ferde/Sunnfjord-Hotel--Spa/#.VvFrb49OKUk  
 
БЕРГЕН
Scandic Bergen City 4*   https://www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Bergen/Scandic-Bergen-City/# 
 
УЛВИК 
Ulvik Brakanes 3*+      https://www.thonhotels.no/hoteller/land/norge/jolster/thon-hotel-jolster/
 
ОСЛО
Scandic Solli  4*  https://www.scandichotels.com/hotels/norway/oslo/scandic-solli
 
 
• 1 вечеря на ферибота DFDS  Scandinavian  Seaways;
• 4 вечери по програмата  (без включени напитки); 
• Обзорни екскурзии на Стокхолм с посещение на музея Васа с включена входна такса (3ч) , Копенхаген (3ч) и Осло с посещение на Музея на викингите с включена входна такса (3ч); 
• Обзорна екскурзия на Осло (3ч)с посещение на Музея на викингите с включена входна такса; 
• Обзорна екскурзия на Берген (3ч)с посещение на Музея Едварда Грига с включена входна такса;
• Трансфер хотел-жп гара  Стокхолм;
• Трансфер жп гара-хотел в Копенхаген;
• Трансфер хотел-пристанище в Копенхаген;
• Билет на влак Стокхолм - Копенхаген / 2 класа:
• Транспорт с туристически автобус и влак;
•  Круиз с ферибот DFDS  Scandinavian  Seaways  във вътрешни кабини (нощен преход);  
• круизи по Гейрангерфиорд и Согнефиорд;
• транспорт с автобус и фериботи Linge - Eisdal;  
• Екскурзоводско обслужване на руски език;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 
70 г.  за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.
 
Цената не включвa:
• Самолетeн билет с летищни такси София – Стокхолм /Осло – София с Austrian Airlines  или Lufthansa
(конкретни цени и разписания при всяко конкретно запитване);
• Индивидуални трансфери летище – хотел – летище;
при 2 човека - 268 евро на човек; 
при 4 човека - 210 евро на човек;
при 6 човека -140 евро на човек
• Билети на скоростния влак от/до летище (при запитването);
• Обществен транспорт в Осло (Flybussen BUS)  хотел - летище   -  около 20 eвро;
• Обществен транспорт в Стокхолм - (допълнителна информация при запитването);
• Доплащане за външна кабина – 45 евро на човек/ при двойно настаняване/;
• Доплащане за външна кабина – 40 евро на човек/ при самостоятелно настаняване/;
• Предварителна резервация на железница Раумабана: Домбас - Ондалснес – 38 евро на човек;
• Предварителна резервация за електромобил на Бриксдал – 30 евро на човек;
• Доплащане на застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80г.
за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лева на човек;
• Застраховка отмяна на пътуране и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини - по желание и при записване.
 
ВАЖНО: 
• Анулация на екскурзията - без глоби е възможна до 40 дни преди дата на тръгване;
• Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
• Доплащане – до 40 дни преди отпътуванe;
• Краен срок за записване – до изчерпване на местата!
 
Данни за паспортен и визов режим:
• За посещение на Норвегия, Дания, Швеция  и за районите, включени в тази програма, не се изисква виза  и няма задължителни ваксини;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето
  

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на пътуването,  попълнен договор и депозит в размер на цена на самолетния билет на човек.

• Начин на плащане: в брой в лева / в евро или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК,
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26  
       BIC: UNCRBGSF

Евро Топ Тур  ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блокV, ет.3

        За резервации и информация:                                                                                             
       ОФИС: София, ул Пиротска 45, ет 1                   ОФИС: Пловдив, ул Четвърти януари, 28
                     тел.: 089 20 50 324089 20 50 324                        тел.: 032 262 264    0898 741 801    
                     sofia@evrotoptour.com                                            office@evrotoptour.com  
                                

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА: