Хамбург

Привържениците на традицията за хвърляне на монета, за да се върнат на определено място, в Хамбург се очаква да преминат тест за точност - монетата трябва да попадне на върха на един от пилоните, които стърчат в изобилие над водата в областта на пристанищните складове. Складовете също са разположени на кокили – поради което град е наричан понякога „Германската Венеция“. Хамбург е най-голямото морско и четвърто по големина речно пристанище в Германия. Не, не се притеснявайте, всичко е наред с морските дарове, с които Северно море щедро се разделя. А освен това Хамбург е много уютен град със заслужено внимание към архитектурата, красивите зелени паркове, театрите, музеите и галериите. Културният живот тук е в разгара си. Достатъчно е да споменем, че Хамбург е на трето място, отстъпвайки само на Ню Йорк и Лондон, по брой поставени мюзикъли. Добавяйки към това факта, че Хамбург - един от най-богатите градове в страната, където има офиси на много търговски компании, банки и застрахователни компании, се оказва, че могат да бъдат намерени безброй причините за неговото посещение.
Исторически Хамбург е разделен на стар и нов град, границата между които е канала Alsterflit. Над канала преминава моста Трост - едно от малкото градски съоръжения оцелели след пожар през 1842 г. Оттук се открива прекрасна гледка към центъра и основните забележителности: Кметството, най-старата фондова борса в Германия и останките от бомбардираната по време на Втората световна война средновековна църква Свети Николай, превърната днес в анти-военен мемориал.
Повечето от старите сгради в града са разрушени по време на войната, но смятания за символ на града "Мишел" - 132-метровата кула на църквата Свети Михаил - почти не е пострадала и внимателно реставрирана
Кметство - Впечатляващата конструкция на кметството е 112-метрова кула, построена през 1887 г. в нео-ренесансов стил. В сградата можете да посетите няколко зали, които се използват за официални срещи, включително за заседания на правителството и парламента.