Самолетни екскурзии

Класически тур Узбекистан
Продължителност:   11 дни / 10 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  FB

Цена от: 3850 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

 

1 ден  Полет  София – Истанбул- Истанбул – Ташкент.

2 ден Ташкент .Трансфер до хотела – настаняване и почивка.

        Закуска в хотела. 11:00 Среща с местния водач. Обиколката за разглеждане на забележителностите в Ташкент. Посещение на старата част на  града и религиозния комплекс Хасти Имам, състоящ се от Мавзолея Кафал Шаши (XV век), медресето Барак хан (XVI век), джамията Муй-Мубарак - складът на кладенеца на известният Коран на Халиф Осман и златната коса на пророк Мохамед; Джума-джамия на Ходжа Ахрар Вали, Държавен музей на приложните изкуства на Узбекистан, Медресе Кукелдаш (XVI), Абдулкасим Медресето (XIX) и Чорсу Ориенталски базар.

   Вечеря в местен ресторант.

20:00 След вечеря трансфер до жп гарата.

21:00-10:58 Трансфер от Ташкент до Хива с нощен влак .

Нощувка във влака.

Закуска – обяд – вечеря                    

3 ден   Пристигане в Хива .

      Продължаваме към хотела за закуска (настаняване в 14:00 ч.). След закуска започва обиколката на Хива. Всички основни забележителности на Хива са разположени вътре в цитадела, наречена „Ичан Кала“. Тук ще посетим: резиденцията на последния хивински хан включително и Мавзолеят на Исмаил Ходжа, Медресето на Мохамед Амин Хан, Замъкът Куня-Арк (XVI-XVI), Малката кула Калта, дворецът Таш-Ховли (XIX), мавзолеят Пахлаван Махмуд (XIV-XVIII), Джума Джамия (X). Връщане в хотела вечерта.

Вечеря в местен ресторант.

Почивка и нощувка.

4 ден  Хива - Бухара по шосе (440 км, 8 часа)

  Закуска в хотела. 09:00 Среща с местния водач и шофьор за трансфер до Бухара през мистериозната червена пустиня Кизил-Кум.  Ще се насладите  на гледката към старата река Амударя (древен Оксус), преди да пристигнете в Бухара, легендарна красота на Централна Азия. Настаняване в хотела, в който ще останем за три нощувки.

Закуска – обяд – вечеря

5 ден  Бухара

  Закуска в хотела. 09:00 Среща с местния водач за обиколката на град Бухара. Посещение на Мавзолея на Саманидите, Боло-ХаузДжамия, Цитадела Арк - град в града. Продължение на обиколката на града следобед: посещение на архитектурния ансамбъл Poyi Kalon, който се състои от минаре Калон, джамия Калон и медресе Мири Араб; медресе Улугбек; Абдул-Азис хан : Медресе, комплекс Lyabi Khauz и търговските куполи - Coumpol Bazaar, който съществува тук от времето на Великия път на коприната. По време на обиколката ще можете да се разходите из тесните улички на стария град и да направите уникални снимки.

 Връщане в хотела вечерта.

Почивка и нощувка.

закуска – обяд – вечеря

6 ден Бухара

  Закуска в хотела.09:00 Среща с местния ексурзовод и шофьора. Кратък трансфер и посещение на Мохи-Хоса - летен дворец на емирите на Бухара, известен като "Дворецът на луноподобните звезди" и представлява произведение на руската архитектура. Ще разгледаме Bakhouddin Naqshbandi ансамбъл - важното мюсюлманско светилище и място с прекрасна успокояваща енергия. И последното място е некрополът Чор Бакр - най-мистериозното място в Бухара. Връщане в Бухара следобед и свободно време до вечерта.

Вечеря в местен ресторант

7 ден  Бухара - Шахрисабз по шосе (265 км)

Шахрисабз - Самарканд по шосе (150 км)

Закуска в хотела. 09:00 Среща с шофьора и напускане на Бухара. Трансферът от Бухара до Самарканд днес ще бъде малко дълъг, но вълнуващ, тъй като ще посетим родния град на Тамерлан - най-значимият  човек за Узбекистан, който е роден в този град преди почти 700 години. Обиколката на Шахрисабз  включва: Мемориален комплекс Дор-ус Саодат, Дор-ут Тилават ансамбъл с прилежащата джамия Кок-Гумбаз и мавзолея на бащата на Тамерлан, Ак-Руините на двореца Сарай. След обяд продължаваме към Самарканд.  Настаняване в хотела за почивка.Нощувка в хотела.

8 ден Самарканд

 Закуска в хотела. 09:00 Среща с  местния гид и шофьор  за един натоварен ден в едно бижу от древността и модерен Път на коприната. Тук се намира мистериозният нефритен мавзолей Гур-и-Емир, гробището на  Тамерлан. Едно от най-големите съкровища е площад Регистан, изключителното творение на Темур, огромен комплекс от минарета, джамии и медресета. Продължаваме към джамията Биби Ханъм великолепен некропол на Шах-и-Зинда и старата обсерватория на Улугбек, най-великият мюсюлманин астроном и съседния музей на Улугбек.  Посещение на театъра на историческите костюми - El Merosi.

Вечеря в местен ресторант.

9 ден Самарканд

Закуска в хотела. 09:00 Среща с местния водач и продължаване на разглеждането на града. Днес ще посетим музея на Афросиаб и селище и гробницата на Свети Данаил. След обяд ще имаме 20 минути трансфер до провинцията, за да посетим село Конигил - място, което дава шанс да изследвате традиционния, доказан от векове начин за производство на самаркандска хартия черница. Освен това местните жители ще ни покажат процеса на производство на масло и брашно с помощта на древните методи. Вечеря в местната национална къща в Самарканд с майсторски клас по традиционно узбекско готвене ястие от ориз и месо - пилаф. 

Връщане в хотела вечерта. Почивка и нощувка.

10 ден Самарканд - Ташкент по шосе (330 км, 4 часа)

Закуска в хотела. 09:00 Среща с местния гид и шофьор за трансфер обратно до Ташкент. Обяд в местен ресторант при пристигане. Следобед продължаваме да разглеждаме Ташкент като ще посетим  новия град, включително Площада на независимостта, Статуя на Амир Темур и местния „Бродуей“, новия парк на паметта, посветен на жертвите от Втората световна война. Ще се повози в ташкентското метро. Настаняване в хотела и почивка.

 Вечеря в местния ресторант. Връщане в хотела и нощувка.

11 ден Ташкент

Закуска в хотела (в кутии).

Трансфер до международното летище. Отпътуване за България.

 

 

   
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• сам. билет на авиокомпания Turkey airline с чекиран багаж 20 кг и ръчен 8 кг
• летищни такси около 160 евро* към 16.12.2022;
• Нощувки със закуски в хотела по програмата, обеди и вечери в местни ресторанти.
• Qushbegi Plaza 4**** или подобен, Asia Khiva – 4 **** или подобен, Grand Emir Residance 3*** или подобен, Konstantin hotel 4**** или подобен;
• всички трансфери летище – хотел – летище;
• Мастър клас в Самарканд с вечеря;
• обиколки по програмата с местен екскурзовод и екскурзовод на български език с всички входни такси;
• Театър Ел Меруси;
• 1 литър вода на ден по време на обиколките;
• Билети за нощния влак Ташкент Хива;
• слушалки по време на цялото пътуване;
• медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30 000 евро.
  • летищните такси се фиксират към датата на доплащане.

ЦЕНА: 3850 лв.
Минимум 10 човека
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Доплащане за единична стая - 400лв
Лични разходи