Самолетни екскурзии

КАНАДА
Маршрут:  София - Торонто- водопад Ниагара– Отава – Монреал- Квебек – Калгари – Банф - езерото Морейн – езерото Луиз – езерото Емералд - ледника Атабаска – езерото Пейто - Ванкувър – Виктория - София

Продължителност:   13 дни / 11 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  OB

Цена от: 8740 лв.

ПРОГРАМА:

  „Канада е като птица, обича да се рее свободно…“

                                                                                  – Неизвестен автор-

 

 Ден 1  София – Франкфурт – Торонто  

Излитане от летище София в 06:30 ч. Кацане във Франкфурт в 07:55 ч. Престой 5 часа 55 мин. Продължение за Торонто в 13:50 ч. Продължителност на дългия полет 8 часа 30 мин. Кацане в Торонто в 16:20 ч. местно време. Посрещане от представител на местната фирма, трансфер с частен автобус и настаняване в хотел Holiday Inn Toronto Downtown Centre 3*.

По желание вечерна разходка из улиците на Торонто, по време на която ще видим: Йонг Стрийт – най-дългата улица в света до 1999 г. според рекордите на Гинес; оживения площад Йонг-Дъндас и търговския център Итън, откъдето може да се слезе в The PATH – Подземният град на Торонто, дълъг 30 км, свързващ всички големи сгради и спирки в централната част и рай за пешеходците през дългата зима; пиацата с езерото и фонтаните пред Новото кметство, където ще си направим снимка с емблемата на града. Ако не сме изморени ще видим още: масивната сграда на Старото кметство от 1899 г., чиято часовникова кула години наред била най-забележителната част от градския пейзаж; Брукфийлд Плейс с невероятната стъклена галерия, проектирана от Сантяго Калатрава, свързваща две кули близнаци със сградата на бившата Банка Мидлънд; Сградата Флетайрън – седалище на известния магнат и филантроп Джордж Гудърхам, който изградил империя от дестилационни фабрики, жп пътища и застрахователна дейност. Ще имаме възможност да се пренесем във Викторианската епоха и да разгледаме автентичния Дистилери Дистрикт, където можем да похапнем в някой от многобройните ресторантчета. Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 2  Торонто – водопада Ниагара – Торонто  

Сутринта отпътуване с местния екскурзовод към водопада Ниагара, разположен на 140 км южно от Торонто на границата между САЩ и Канада. Водопадът се състои от три части: Подковата, наричан още Канадския водопад, Американския водопад и по-малкия Брайдъл Вейл. Най-впечатляващ е Канадският водопад, през който преминава около 80% от водното количество. Представете си оглушителният тътен на 2500 куб. м/сек., спускащи се с от височина 57 м и станете свидетели на могъщия порив на водната стихия! Отпътуване към живописното градчеНиагара,  разположено на брега на езерото Онтарио. Свободно време за разходка и снимки в това очарователно място, съхранило автентичната си атмосфера от 19-ти век – исторически сгради, потънали в зеленина булеварди, антикварни и сувенирни магазини, карети с конски впрягове. Тук ще научим историята за божествения сладък вкус на леденото вино на Канада и за големия успех на винарите от Онтарио в производството на бяло вино. 

Връщане в Торонто и панорамна обиколка на града: Йорквил, Каса Лома, Кралския Музей на Онтарио, Куийнс Парк, Парламентът на Онтарио, Университета на Торонто, Съдебната Палата, финансовия район и крайбрежната променада, откъдето се виждат трите острова на езерото Онтарио – Уардс, Алгонкин и Сентър. По желание може да се качите на ферибота до тях и да се насладите на невероятната нощна панорама на града. Турът приключва при покрития стадион Роджър Център и емблематичната Си Ен Тауър, от където имате възможност да видите града от птичи поглед. Самостоятелно връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

 

Ден 3  Торонто – Отава – Монреал 

Отпътуване на североизток покрай бреговете на езерото Онтарио за Отава (450 км, 4 часа и 30 минути). Пристигане в Отава и панорамна обиколка на хълма с Парламента – символичното сърце на нацията, където заседава федералното управление на Канада, начело с министър-председателя Джъстин Трудо. Ще видим сградата на Националния център по изкуства, чийто впечатляващ екстериор отразява небето, а вътрешните пространства приветстват простора на природата. Очарованието на Отава се допълва от искрящите води на канал Ридо, минаващ през сърцето на града. През лятото зелените поляни между канала и готическите кули на Парламента са предпочитано място за пикник, а през зимата Ридо се преобразява в най-дългата ледена пързалка в света. Ще спрем при Катедралата и пазара Байуард – най-старият открит пазар в страната, където повече от 600 фермери и търговци предлагат разнообразни стоки, а 88 ресторанта фокусират апетита за вкусните местни специалитети. Тук почитателите на гурме традицията ще имат възможност да опитат емблематичните „бобърски опашки“.  

Продължение за Монреал (200 км, 2 часа). Настаняване в хотел Fairfield by Marriott Montréal Downtown 3*. Свободно време за първи впечатления от втория по големина френскоезичен град в света и по желание вечеря с местния картофен специалитет „путин“, пушено месо, пай с кленов сироп и чаша вино в някое от чаровните бистра на Стария град.

По желание вечерна разходка из площадите и тесните павирани улички на Стария град, съхранил облика на европейско градче от 18-19 век: Плас Жак Картие и сградата на Кметството; Плас ДAрм с осветената нощно време Базилика и най-старата сграда в Монреал – Семинарията Св. Сюлпис, издигната от първите свещеници през 1657 г.; Старото пристанище, където нощно време сградите край кейовете се превръщат в сцени на историческия спектакъл Cité Mémoire; Виенското колело, предлагащо магическа нощна гледка към крайбрежието, река Сейнт Лорънс и островите от 60 м височина; Часовниковата кула от 1922 г., реплика на Биг Бен и др.

За нощните птици Монреал предлага няколко ексклузивни тераси и барове, откъдето може да се насладите на светлините и нощния живот на града. Нощувка.

 

Ден 4  Монреал – Квебек

Панорамна обиколка с местен екскурзовод на този динамичен и космополитен град, смесица между Европа и Америка, събрал най-доброто от двата свята. Повече от 150 години Монреал е икономически, индустриален и финансов център на Канада.

По време на обиколката ще усетим уникалната оживена френско-канадска атмосфера на Стария Монреал през деня, ще влезем в базиликата Нотр Дам – истинско бижу в сърцето на града, чиито богати и изящни декорации и орнаменти предизвикват възторг у всеки посетител от 1824 г. насам. С автобус ще продължим към Даунтаун – финансовото сърце на града, където се издигат високите стъклени небостъргачи, кварталът на богатите с приказните имения на ул. Шербруук – центърът на „Златната миля на Монреал“ и Ораторията „Св. Джоузеф“ – най-големият храм в Канада. Ще минем по търговската улица Св. Катерина и покрай Университета МакГил, основан през далечната 1821 г. с указ на крал Джордж IV. За час ще се откъснем от сянката на високите сгради и от шума на колите и ще посетим панорамната площадка на върха на хълма Монт Роял (232 м), най-високата точка в града и негов кръстник. Тук ще направим снимки и ще се насладим на фантастичната панорама към центъра и реката.

Ще завършим нашата обиколка на града с чаровните квартали Майл Енд, Плато и бохемския Латински квартал. В Плато монреалци се чувстват най-удома, далеч от високите небостъргачи и претъпкани с туристи улици на Стария град. Улица „Сен Дени“ пък е главната артерия на френския живот в Монреал, а пресечките на Майл Енд са подслонили Малката Италия, португалски и гръцки преселници.       Прекосявайки река Св. Лоурънс ще минем прокрай известната писта от Гран ПриЖил Вилньов на остров Нотр Дам и ще продължим към град Квебек – бижуто на Френска Канада и единственото запазено укрепено селище на север от Мексико (265 км, 2 часа 45 минути). Настаняване в хотелLe Concorde Québec 3*.

Свободно време за разходка из тесните калдаръмени улички, исторически забележителности от 17 и 18 век и многобройни френски бутици, бистра и кафенета. Ще имате шанса да опитате местната кухня, специализирана в приготвянето на патешко, еленско, карибу, риба и сирена, както и тероара на квебекските вина, чиято сложна амалгама от зависимости, включва почвено-климатичните дадености на новия континент, сортовете грозде, гледането на лозята, резитбата, беритбата и технологията на производство. Тероарът на Квебек е жив и динамичен и пулсира като самия град векове наред. Именно тук ще усетите истинския смисъл на поетичния израз „joie de vivre“ и ще му се отдадете изцяло. Нощувка.

 

Ден 5  /Квебек

Сутринта е посветена на пешеходна разходка с местен екскурзовод, по време на която ще разберем повече за живота и историята на най-красивия канадски град, обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно и историческо наследство и столица на едноименната провинция. Ще разгледаме крепостните стени на Стария град, Парламента на провинция Квебек, Манастира на урсулинките, историческия хотел Шато Фронтенак (отвън), терасите Дюферин, Плас Д’Арм, Рю де Тресор с местните художници, Семинарията, Кметството, Стълбите Чупиврат, Рю дьо Пти Шамплен,Плас Роял, Долния град, Старото рибарско пристанище, Батълфийлдс парк и красивия водопад Монтморенси, който се намира близо до града. Следобяд свободно време и възможност за самостоятелно посещение на някой от 30-те музея, включително Музея на шоколада, Музея на кленовия сироп, Музея на изящните изкуства и Музея на цивилизациите, чиито 225000 артефакти разказват за живота и историята на заселниците и на първите жители на континента – алгонкини и инуити. Нощувка.

 

Ден 6 / Квебек – Калгари – Банф   

Рано сутринта трансфер до летище и полет за Калгари с прикачване. Откриването на нефта в провинция Албърта буквално изважда Калгари от прерията и го поставя на световната икономическа карта. Калгари е създаден като малък полицейски пост в равнината, а днес е огромен корпоративен център на енергетиката и новите технологии. Посрещане, трансфер до центъра на града и панорамна обиколка: финансовия центърДаунтаун с Кулата Калгари и Боу билдинг – най-високата сграда извън Торонто, Форт Калгари – първата сграда от 1875 г., Стемпийд граундс, Стефан Авеню.

Отпътуване на запад по Трансканадската магистрала за сърцето на Скалистите планини и живописното градче Банф (145 км, 1 час и 30 минути). Следващите два дни ще ни потопят в красотата на Скалистите планини и всяка секунда ще се удивяваме на величието на природата. Високите назъбени върхове на фона на искрящо синьото небе ще разпалват въображението ни, в спокойните тюркоазени води на ледниковите езера ще оставим отражението си, а в снега на ледниците ще притихнат забързаните ни крачки… Този следобед ни очаква вълнуващо изкачване с кабинков лифт до върха на Сярната планина на 2281 м, където от птичи поглед ще се любуваме на гледката към долината на река Боу и 6-те планини наоколо.Настаняване в хотел Caribou Lodge 3*. Нощувка.

 

Ден 7 / езерото Морейн – езерото Луиз – езерото Емералд  

Този ден изцяло е посветен на удивително красивите езера на Скалистите планини. Сутринта рано отпътуваме към езерото Морейн, сгушено в Долината на десетте върха на височина 1885 м. Отражението на величествените планински върхове в наситените тюркоазено-сини води на езерото е почти сюрреалистично. Езерото е най-пълноводно през юни, а кристално чистите му води се подхранват от река Ларч и ледника Фей. Продължаваме към езерото Луиз – диамантът на дивата планина.Ще имаме достатъчно свободно време за разходка, снимки или плаване с каяк в огледалните води на езерото, а за почитателите на пешеходните турове предлагаме преход до езерото Агнес и чайната, построена през 1901 г. от Канадската тихоокеанска железница като убежище за планинарите (6,5 км в двете посоки, 400 метра денивелация, около 2 ч. преход). Следобед отпътуване към езерото Емералд – изумруда на Национален парк Йохо, носещ името си от езика на племето крий и означаващ „чудо“. Свободно време за снимки и разходка из вековните иглолистни гори край езерото. Връщане в Банф, свободно време за вечеря в някои от многобройните ресторанти, предлагащи традиционни национални ястия и месо от екзотичен дивеч. Нощувка.

 

Ден 8 / ледника Атабаска – езерото Пейто 

Отпътуваме рано на север по магистралата Айсфийлд към Нациоален парк Джаспър и най-голямата атракция по време на нашето пътуване в Канада – ледника Атабаска, дълъг 6 км. Магистралата Айсфийлд се счита за един от най-красивите панорамни пътища в света – от нея се виждат над 100 ледника, тюркоазени езера, бързи реки, вековни гори и водопади. Великолепието на Скалистите планини ще се разкрива пред нас на всеки завой и ако имаме късмет можем да зърнем дори черна мечка, лос или елен. Очаква ни разходка по леда със специален 6х6 автобус Айс Експлорър. Ще видим ледените полета Колумбия и ще се качим на една от най-новите атракции тук – Глейшиър Скайуолк над долината Сънуапта, изградена сред една от най-невероятните и сурови екосистеми на нашата планета, където оцеляването е въпрос на адаптация. На връщане кратка разходка и фото пауза при поредния тюркоазен феномен на парк Банф – езерото Пейто. Връщане в хотела и нощувка.

 

Ден 9 / Банф – Калгари – Ванкувър – Виктория  

Рано сутринта отпътуваме за летището в Калгари и полет за Ванкувър. Кацане на летището във Ванкувър по обяд, посрещане и отпътуване за град Виктория с автобус и ферибот. Пристигане на остров Ванкувър и разглеждане на вълшебните градини Бутчарт. Градините са част от Националното историческо наследство с над 900 вида растения и всички посетители се радват на цветното им вълшебство, сътворено с много желание и любов.

Продължение за Виктория и панорамна обиколка на очарователния град, сгушен на южното крайбрежие на остров Ванкувър. Ще видим Китайския квартал, Стария град, Вътрешното пристанище, внушителната сграда на хотел Феърмонт Емпрес и сградата на Парламента.

Настаняване в хотел Best Western Carlton Plaza 3*. Свободно време за вечеря с морски дарове в някой от ресторантите на Lo-Jo или улица Форт и пешеходна разходка в района на Марината и Рибарския кей, по време на която ще усетите неповторимата английска атмосфера на острова.

 

Ден 10 / Виктория – Ванкувър

Свободно време сутринта и възможност за посещение по интереси на Светът в миниатюри, Галерията за изкуства, Замъкът Крейгдароч или Кралския Музей на Бритиш Кълъмбия с оригиналните тотемни стълбове в прилежащия парк Тъндърбърд - събрал тотемнри стълбове от различни населени места по крайбрежието, донесени тук в началото а 20 в.

Може и да изберете разходка в открито море с Круиз за наблюдение на гърбати китове и косатки в море Салиш. Сезонът за наблюдение е от май до октомври и шансът да се видят е 95%.

В ранния следобяд се отправяме обратно към ферибота за Ванкувър и по пътя ще спрем в парк Бийкън Хил и нулевия километър на Трансканадската магистрала, която завършва тук на Тихоокеанското крайбрежие. Ще видим прекрасните дървени къщи в спокойния крайбрежен квартал Оук Бей и ще минем покрай кампуса на Университета на Виктория. Пристигане във Ванкувър.Настаняване в хотел Century Plaza Hotel & Spa 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

 

Ден 11 / Ванкувър

Предиобяд панорамна обиколка на прелестния Ванкувър с местен екскурзовод. Ще разгледаме Стенли парк с панорамните площадки на Броктън пойнт и Проспект пойнт, Инглиш Бей, остров Гранвил с местния пазар, парк Кралица Елизабет, района на Даунтаун, Канада Плейс с круизния терминал, историческия Гастаун, Китайския квартал и други. Свободно време следобед. Възможност за посещение на висящия мост Капилано и парка към него, Кулата на Ванкувър с панорамната площадка, Аквариума или Музея на антропологията, чиято модерна стъклена сграда внушително се издига над скалата на Плажа на корабокрушенците. Може да решите да влезете в популярната и снимана в много филми класическа Градина на доктор Сун Ятсен и да побродите из улиците на китайския квартал с многобройните магазини за сувенири на изгодна цена. А за завършек на деня може просто да се разходите по крайбрежната променада Seawall Water и да се насладите на фантастичните гледки към града, залива и залеза. Нощувка.

 

Ден 12 / Ванкувър – Франкфурт  

Свободно време до обяд. Освобождаване на хотела, трансфер до летище и полет за Европа в 16:20 ч. Продължителност на дългия полет: 9:45 ч. Нощувка в самолета.

 

Ден 13 / Франкфурт – София

Кацане във Франкфурт в 11:05 ч. Престой: 8:05 ч. Продължение за София в 19:10 ч. Кацане в България в 22:20 ч. Край на пътуването в Канада.

 

  

 

Обща пакетна цена при група от 20 туристи:

 

на човек в двойна стая

8 990 лева     8740  лв

доплащане за единична стая

2 350 лева

 

В цената са включени:

·         Самолетни билети София – Франкфурт – Торонто и Ванкувър – Франкфурт – София с включени летищни такси;

·         Самолетни билети Квебек Сити – Калгари с прекачване и Калгари – Ванкувър;

·         11 нощувки в подбрани хотели 3*;

·         Всички трансфери с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;

·         Всички входни такси на посещаваните забележителности; 

·         Лицензирани местни екскурзоводи на английски език; 

·         Професионален водач с опит в тази дестинация;

·         Целодневна обиколка на водопадите Ниагара и Торонто с местен екскурзовод, водач-преводач и частен автобус;

·         Целодневен преход и обиколка на Отава с местен водач, водач-преводач и частен автобус;

·         Полудневна обиколка на Монреал с местен екскурзовод, водач-преводач и частен автобус;

·         Полудневна обиколка на Квебек сити с частен автобус, местен екскурзовод и водач-преводач;

·         Панорамна обиколка на Калгари и изкачване с лифт на Сярната планина в Банф с местен екскурзовод, водач-преводач и частен автобус;

·         Целодневна екскурзия на езерата Морейн, Луис и Емералд с възможност за трекинг до езерото Агнес с местен екскурзовод, водач-преводач и частен автобус; 

·         Целодневна екскурзия и разходка с Айс Експлорър по ледника Атабаска, качване на панорамната площадка Глейшиър Скайуолк и стоп при езерото Пейто с местен екскурзовод, водач-преводач и частен автобус; 

·         Фериботни билети от терминал Tsawwassen до Swartz Bay и обратно;

·         Разглеждане на Градините Бутчард и панорамна обиколка на Виктория с местен екскурзовод, водач-преводач и частен автобус; 

·         Полудневна обиколка на Ванкувър с местен екскурзовод, водач-преводач и частен автобус; 

·         Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности; 

·         Такса за получаване на електронно разрешително за пътуване в Канада (ETA) и съдействие за попълване на електронния формуляр;

·         Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за сума от 10 000 евро с покрити основни рискове.

 

 Допълнително се заплащат:

·         Застраховка отмяна и прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини (застраховката се сключва само 5 дни след подписване на договора и издаване на фактура, цената се изчислява индивидуално при запитване);

·         Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 3-4 щ.д. на човек на ден);

·         Посещение на Кулата в Торонто: 38 канадски долара на човек;

·         Круиз за китове и косатки от град Виктория:  90 канадски долара на човек; 

 

Важно!

·         Цената на пътуването е валидна при група от минимум 20 туристи;

·         Краен срок за събиране на групата:....... 

·         Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 3000 лева на човек;

·         Втори депозит в размер на 2000 лева: ........;

·         Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: .........;

·         При влизане в Канада не се изискватзадължителни ваксини;

·         Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

·         В Канада повечето от хотелите настаняват туристи след 16:00 ч., а освобождаването става преди 11:00 ч.

·         Цените са изготвени при валутeн курс: 1CAD = 1,30 лева и при промяна на валутния курс на канадския долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.

·         Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Канада, валидни към февруари 2019 г.