ИЗРАЕЛ 04.11.2016

ИЗРАЕЛ
Група от 04.11.2016
Маршрут:  Тел Авив-Кесария Маритима-Тиберия-Назарет-Ярденит-Витлеем-Йерусалим

Продължителност:   6 дни / 5 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  HB

Цена от: 1700 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

1-ви ден София - Тел Авив
Полет с авиокомпания Ел Ал София-Тел Авив (10,50 ч) Кацане на летище „Бен Гурион”(13,15ч). Разглеждане на Тел Авив и предградието Яфо - едно от най-важните пристанища на древен Израел и едно от най-старите селища в света. Трансфер и настаняване в хотел в района на Тел Авив. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден Тел Авив - Кесария Маритима - Акра - Тиберия
Закуска. Отпътуване за античния град Кесария Маритима: акведуктът, античният театър и пристанището. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и на цветните градини около него. Туристическа програма в Акра: цитаделата на хоспиталиерите, старият град и пристанището. Настаняване в хотел в гр.Тиберия на брега на Галилейското езеро. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден Тиберия - Назарет - Кана Галилейска - Табха - хълма на Блажените - Тиберия
Закуска. Еднодневен тур в Галилея: посещение на гр.Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус; отпътуване за Кана Галилейска - мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино; Заминаване за Капернаум - домът на св.ап. Петър, в който е живял Христос, античната синагога; Табха - където Иисус нахранва 5000 души с пет хляба и две риби; хълмът на Блажените, където Христос е произнесъл една от най-известните си проповеди. Завръщане в хотела в гр. Тиберия. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден Тиберия - Ярденит - Мъртво море - Кумран - Йерихон - Витлеем - Йерусалим
Закуска. Посещение на Ярденит - мястото на кръщението на Иисус в река Йордан. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Възможност за разглеждане на археологическия център в Кумран, където са намерени прочутите Кумрански ръкописи. Минаване покрай град Йерихон - едно от най-старите селища в света. Посещение на Витлеем - родния град на Христос и базиликата „Рождество Христово”. Пристигане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден Йерусалим
Закуска. Туристическа програма: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина, „Виа Долороса” (улицата по която е минал Иисус по пътя към Голгота), Божи гроб, Стената на плача. Свободно време. Вечеря. Нощувка

6-ти ден Йерусалим - Лида Палестинска – София
Закуска. Разглеждане на Новия град - Еврейския университет, израелския парламент (Кнесет), Музея на Израел, където се съхраняват Кумранските ръкописи /отвън/, базиликата на Ейн Карем – родното място на св. Йоан Кръстител. Отпътуване за град Лида Палестинска /днешен Лод/ – посещение на църквата с гроба на св. Георги Победоносец. Трансфер до летище „Бен Гурион”.Полет за София (18,30 ч) . Пристигане в 21.20 ч.

Цена от: 1700 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетен билет София - Тел Авив - София;
 • летищни такси 460 лева* /към 14.12.2015/;
 • 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3/4*: 1 в района на Тел Авив ( хотел Deborah - или подобен), 2 в Тиберия (хотел Arcadia - или подобен), 2 в Йерусалим (хотел Jerusalem Gate –или подобен)
 • всички екскурзии по програма;
 • всички трансфери по програма;
 • входни такси за обектите по програма;
 • екскурзоводско обслужване на български (или руски) език по целия маршрут;
 • водач на групата от България;
 • медицинска застраховка.

* летищните такси се фиксират към датата на доплащане

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • бакшиши - 3 долара на човек на ден;
 • възможна е такса гориво

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • копие от международен паспорт;
 • депозит от 600 лева на човек по следната банкова сметка в лева:

БАНКА / КЛОН: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК/ Пловдив
IBAN BG87 UNCR 7000 1521 2617 26
BIC CODE UNCRBGSF
ТИТУЛЯР: ЕВРО ТОП ТУР ЕООД;

 • доплащане - 1 месец преди датата на заминаване.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Цената е валидна при група от минимум 25 пълноплащащи туристи.
Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
Посочената програма е ПРИМЕРНА!!! Конкретната програма по дни се получава В ДЕНЯ ПРЕДИ заминаването.

• Горивна такса. Тя може да бъде изискана от авиокомпанията, поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за евентуалното начисляване и за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени.
• Цената на самолетната екскурзия до Израел е калкулирана при курс на щатският долар 1 usd = 1.75 лв.!
ТА ЕВРО ТОП ТУР си запазва правото да променя последователността на маршрута и посещенията по програмата.


Полезни връзки:
самолетни екскурзии |