Бели нощи на север!

БЕЛИТЕ НОЩИ-ПРИБАЛТИКА, ПЕТЕРБУРГ, ХЕЛЗИНКИ - 19.06.2017
Маршрут:  Будапеща – Варшава – Рига – Санкт Петербург – Хелзинки – Талин – Вилнюс – Краков

Продължителност:   14 дни / 13 нощувки

Транспорт:  Автобус

Хранене:  BB

Цена от: 1550 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА: ПИКЪТ НА БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ Е ОТ СРЕДАТА НА М. ЮНИ ДО СРЕДАТА НА М. ЮЛИ! ПОБЪРЗАЙТЕ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ И ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА УНИКАЛНИЯ ФЕНОМЕН!

Ден 1
Отпътуване по маршрут Пловдив - София – Белград – Будапеща. Настаняване в хотел 3*** в Будапеща.
Ден 2
След закуска отпътуваме за Варшава. Настаняване в хотел 3*** във Варшава.
Ден 3
След закуска започва нашата кратка панорамна  и пешеходна обиколка на Полската столица. Силно разрушена по време на Втората световна война Варшава не само е възстановила манастирите, кралските дворци и дворците на полската шляхта, но е успяла да запази духа на отминалите славни времена. Ще се разходим по Кралския тракт, ще се снимаме с Варшавската русалка на Пазарния площад, ще видим  Барбакана и Катедралата.
В следобедните часове ще пресечем Полша от юг на север,разказвайки си историята на този славен народ. Ще пресечем транзитно Литва и ще се настаним да нощуваме в хотел 3 *** в столицата на Латвия -  Рига.
Ден 4
След закуска ще направим пешеходен тур на града. Ще видим Паметника на свободата, ще си пожелаем нещо хубаво пред Часовника на щастието, ще снимаме Къщата на котката, къщите на Тримата братя. Малките средновековни улички ще ни отведат от Шведската порта през Двореца на кръстоносците и Катедралата до паметника на Бременските музиканти…Винаги е добре да опиташ местната кухня, а нашето предложение за тристепенно меню е в един от добрите ресторанти на града. Времето лети и ние се насочваме към Русия, пресичайки границата при Псковска област.
    Късно пристигане и настаняване в хотел 3 *** в  Санкт Петербург.
Ден 5
След закуска се отправяме към нашият първи целодневен обиколен тур в града. Ще започнем със Смолни институт, Александър невската лавра, улица Милионна, по мостовете над Мойка, Фонтанка, канала Грибоедов и река Нева. Ще се направим спирка край Мариинския двореца, Исакевския събор и ще разходим по Площада на декабристите. Няма да пропуснем Василевския остров с двореца на Меншиков, както и Петропавловската крепост с гробницата на руските императори. Една от нашите задължителни спирки е църквата Спас на крови, Михайловския дворец, Марсово поле с огъня на незнайния войн и Летний сад с двореца на Петър Велики. С преминаването по целия Невски проспект ще се запознаем с грандиозните осъществени планове на руското императорско семейство от  Петър I и след Екатерина Велика  - манастира Св. Екатерина и  Св. Петър, Апраскин двор, двореца на Наришкин, Адмиралтейството, Зимния дворец, Александрийската колона, Казанската църква.
След изпълнения с впечатления ден какво по-хубаво от посещение на балетна постановка в един от театрите на града?
Нощувка в хотел в Санкт Петербург.
Ден 6
След закуска с метро се отправяме към посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език. Предвидили сме тур, който ще ви запознае с парадните апартаменти на семейство Романови, с част от картинните галерии и с предмети на изящното изкуство.
    Един от най-приближените, най- близки  приятели  на Петър Велики  е бил княз Александър Данилович Меншиков. От неговия дворец е управлявал града и държавата. Елате да го посетим заедно. Макар и не в пълния си блясък той ще Ви впечатли.
    Пешеходен тур по Невски проспект.
    Нощувка в хотел в Санкт Петербург
Ден 7
След закуска се отправяме на полудневна екскурзия с екскурзовод на български език към лятната резиденция на руското императорско семейство Петерхоф.
    След посещение на Горните градини на лятната резиденция ще посетим самият дворец. Изящните позлатени салони, кристални полилеи и огледала, паркетите, картините на европейски майстори на четката за пореден път ще ни убедят в добрия им вкус и стремеж към показен живот. Ще се отправим към долните градини, за да видим феерията на фонтаните – Голямата каскада, фонтана на Самсон,  Римските фонтани, фонтаните на Адам и Ева,фонтана Шахматната гора, фонтана Слънце.
    Време е да напуснем Русия и да се оправим към Хелзинки.
    Нощувка в хотел 3 *** в Хелзинки.
Ден 8
След закуска започва нашата панорамна обиколка на града – Парламента, Олимпийския стадион, острова – музей Сеурасаари, паметника на Сибелиус, църквата Темппелиаукио, яхтеното пристанище, Сенатският площад, Успенската православна църква, пазарния площад с Кметството и Президентството.
    За обяд ще препоръчаме рибена супа или сьомга на пазара ! След това ще имате възможност с градски ферибот да отидете до крепостта Суоменлинна или до зоопарка КоркеаСаари.
    Нощувка в хотел 3 *** в Хелзинки.
Ден 9
Ранна закуска и потегляне с ферибот за Талин – столицата на  Република Естония. Не случайно неговият Стар град е в списъка на Юнеско за световно и културно наследство.
    Програмата ни започва с разглеждане на Горни град, разположен на хълма Тоомпея – Кулата на средновековния рицарски замък  Дългия Герман, Парламента, православната църква Св. Александър Невски, Градините на датския  крал, Домската катедрала - рицарски храм от XIII век. Останките от крепостни стени и кули. По улицата Късия крак се отправяме към Долни град.  Ще видим Старото кметство, пазарния площад, сградата на немската Ханза.
Време е за кулинарно приключение. За обед ще ви предложим тристепенно меню, подбрано от майсторите на естонската национална кухня.
Настаняване в хотел в Талин.
Следобедна разходка из Долни град – Морската врата и  кулата Дебелата Маргарита, улица Дългия крак ,църквата Св. Олаф, къщите Трите сестри, Къщата на гилдиите, пасажа Св. Катерина. А за вечеря …нищо по-добро от немска кухня в този град, основан от немски рицарски орден.
Нощувка в хотел в Талин.
Ден 10
След закуска се отправяме към Република Литва. Преди да стигнем до нейната столица ще спрем в Тракай – една от старите столици на великото литовско княжество. Ще посетим островния замък с екскурзовод на руски език.
    Продължаваме своя път към хотелът ни във Вилнюс. Настаняване и нощувка.
Ден 11
След закуска ще направим пешеходен тур в Стария град, включен в списъка на Юнеско за световно културно наследство. Често го наричат най-големия бароков стар град на Европа, а хилядите му посетители ще  срещате навсякъде.
    Обиколката включва – Вратата на Даун, параклиса на  Св. Дева Мария на Вилня с нейната чудотворна икона, православният манастир Св. Троица, църквата Св. Казимир, Кметството, Президентството,  Университета, Доминиканския манастир, Катедралата, паметника на Великия княз Гедиминас, река Вилня и манастира Св .Анна. А ако искате да погледнете цялата тази красота от високо препоръчваме изкачването със зъбчатка на Крепостния  хълм.
    За обед препоръчваме „цепелинаи”(картофени кнедли) с пълнеж – нещо вкусно, нещо местно,за да си кажем довиждане с този невероятен град
    Отправяме се към Варшава. Настаняване в хотел във Варшава.
Ден 12
След закуска се отправяме към дворцовия комплекс Лазенки, където ще се разходим сред прохладата на красив градски парк. Ще се снимаме край Белия дворец, езерото с театралната сцена, оранжерията и паметника на Шопен.
Отправяме се към Краков – старата столица на Полското кралство, културна столица на Република Полша днес. Град с вековни традиции в областта на изкуството, културата, живописта, занаятите, духовността и аристократизма.  
Първа пешеходна обиколка в Стария град – площад Матейко, Барбакана, улица Флорианска, Централния площад с дворците на полската шляхта и  храма на Дева Мария, Ягелонския Университет.
Настаняване в хотел в града. Нощувка.
Ден 13
След закуска се отправяме към хълма Вавел. Нашето посещение ще започне с разглеждане на Катедрала на полските крале. Величествена и достолепна.
Продължаваме с посещение на Кралския дворец  с екскурзовод на руски език Именно в него се намира най-голямата колекция от брюкселски гоблени в цяла Европа. Ще посетим Оръжейната и Държавните апартаменти.
Свободно време в центъра на града. Следобед отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 14
След закуска отпътуване за България.


Цена: 1550лв., при група от 35 човека

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 13 нощувки със закуски – по 1 в Рига, Талин, Вилнюс и Краков; по 2 в Будапеща, Варшава и Хелзинки; 3 в Санкт Петербург;
 • ферибот Хелзинки – Талин;
 • Туристически обиколки по програма;
 • Екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия;
 • Медицинска застраховка

Цената не включва:

 • Виза за Русия – 120 лв. /консулска такса + визова поддръжка/ за срок от 10дни; 190 лв. За срок от 3 дни; 
 • доплащане за единична стая: 650лв.;
 • Медицинска застраховка за лица на възраст над 65г. ;
 • Входни такси и допълнителни посещения: обед в Рига - 20 евро; църквата Спас на Крови, Петропавловска крепост, Исакевски събор – по 250 рубли; балетна постановка – 60 евро; Ермитаж – 25 евро /входна такса + слушалки + екскурзовод/; Дворец Меншиков – 500 рубли; Дворец Петерхоф /основен дворец + градини/ - 1400 рубли; 24-часова карта за градски транспорт в Хелзинки – 6 евро; обед в Талин – 20 евро; Тракайска крепост /входна такса + екскурзовод/ - 7 евро; Катедрала в Краков – 20 злоти; Двореца Вавел – 100 злоти; 
 • Разходи от личен характер;

* Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

*Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.
ЗАБЕЛЕЖКА: Заявката за допълнителните екскурзии се прави при сключване на договора за пътуване и заплащането им е заедно с основния пакет по курс „продава“ на БНБ.
Парична единица на Русия: 100 RUB = ~3.50 лв.
Минимален брой туристи: 35 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата
Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Застраховка „Отказ от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, невъзможност за пътуване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блок V, ет.3


Санкт Петербург,
известен още като Градът на белите нощи и Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност. Дивата, бързо течаща река Нева, прехвърлена от украсените мостове, минава през града на най-зрелищната архитектура. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани. Сътвореният от Петър I Велики „Прозорец към Европа”, който е свидетел на революцията, променила света, си възвръща имперския блясък. В историческото му сърце се разкриват грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са в неговата душа. Санкт Петербург пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Пет километровата главна улица Невски проспект е пълна с кафенета и магазини, вместени между дворците по брега на Нева. Зимният дворец, със своите 1057 стаи и 117 стълбища, е само една от шестте великолепни сгради, които оформят Националния музей Ермитаж.