ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ

ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ
04.03.2018-11.03.2018
Маршрут:  София - Тел Авив - Яфо - Кейсария - Хайфа - Акра - Тиберия - Назарет - Галилейско море-Капернау -Табха-Аман-Петра-р. Йордан -Мъртво море- Витлеем - Йерусалим - Тел Авив - София

Продължителност:   8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  HB

Цена от: 2190 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

За кратко време ще успеете да се запознаете с Израел – уникално съчетание на култури!
Ще посетите 3 столици - Тел Авив , Йерусалим и Аман!
Ще направите поклонение на Божия гроб и ще станете хаджии!
Ще видите Петра!

Най-удачния сезон за посещения на Израел!Ден 1: София – Тел Авив
Полет София – летище Бен Гурион. Среща на летище в 08:00 за полет с авиокомпания Ел АЛ - София – Тел Авив в 10:55 ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 13:30.
Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток и едно от най-важните пристанища на древен Израел . Трансфер и настаняване в хотел вТел Авив Вечеря. Вечерна разходка по плажната ивица на града. Нощувка.

Ден 2: Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Тиберия 180 км.
След закуска отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните.Посещение на Археологическия комплекс. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет - разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да и съобщи, че ще роди Иисус. Вечеря. Нощувка в Тиберия.

Ден 3: Капернаум – Табха – Аман 165 км.
След закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Преминаване от Израел в Йордания. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.

Ден 4: Джераш – Небо – Мадаба – Петра 350 км.
След закуска отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с Уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.

Ден 5: Петра – Шобак – Аман 270 км.
След закуска се отправяме за обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Аман – река Йордан - Кумран – Мъртво море - Витлеем
След Закуска. Сити тур на Аман. Заминаване за Израел. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет.
Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град.
Вечеря. Нощувка в Йерусалим.

Ден 7: Йерусалим
След закуска туристическа програма в Йерусалим: Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря.
Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/ Вечеря. Нощувка в Йерусалим.

Ден 8: Тел Авив – София
Сух пакет за закуска Закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 07:00 ч. Пристигане в София в 09:50ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • самолетен билет София - Тел Авив – София;
 • летищни такси 160 лева * /към 21.11.2018/;
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*: 1 в Тел Авив ( хотел Seanet - или подобен), 1 в Тиберия (хотел Astoria - или подобен), 2 в Аман (хотел Al Fanar - или подобен), 1 в Петра (хотел Еdom- или подобен), 2 в Йерусалим (хотел Jerusalem Gold или подобен);
 • всички екскурзии по програма;
 • всички трансфери по програма;
 • входни такси за обектите по програма;
 • екскурзоводско обслужване на български (или руски) език по целия маршрут;
 • слушалки по време на програмите
 • виза за Йордания
 • водач на групата от България;
 • медицинска застраховка.
 • летищните такси се фиксират към датата на доплащане

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • гранична такса –Израел-Йордания-Израел около 45 щатски долара
 • бакшиши - 30 долара на човек, заплащат се задължително на място;
 • възможна е такса гориво

Забележка:
 • Цената на самолетната екскурзия Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.
 • Цената е валидна при група от минимум 20 плащащи туристи

Евро Топ Тур ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блок V, ет.3

За резервации и информация:
ОФИС: София, ул Пиротска 45, ет 1 ОФИС: Пловдив, ул.Четвърти януари 28
тел.: 089 20 50 324 тел.: 032 262 264
0898 741 801
sofia@evrotoptour.com office@evrotoptour.com

 

 
 

 

 

 

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА: