Индуско гостоприемство в Индия!

ИНДИЯ Златния триъгълник: Джайпур – Агра – Каджурахо - Делхи
12.10.2017, 24.11.2017
Маршрут:  София – Истанбул – Делхи - Агра – Тадж Махал - Джайпур - Делхи - Истанбул - София

Продължителност:   9 дни / 8 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  HB

Цена от: 1725 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

1 ден     София – Истанбул -Делхи
Отпътуване с полет София – Истанбул -Делхи.
2 ден     Делхи - Агра
Пристигане в Делхи рано сутринта. Посрещане на летище от представител на фирмата партньор и екскурзовод на руски език. Осигурен превод. Отпътуване за  Джайпур – розовия град. Пътят е 250 км, но се изминава за около 5-6 часа. По пътя закуска в местен ресторант.
    Пристигайки в Джайпур ще направим нашия първи вечерен шопинг в един от местните пазари, където може да се закупят сари, шалове, блузи и други местни дрехи.
    Настаняване в хотел 4****. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
3 ден        Джайпур

    Възможност за полет с балон – 250 щатски долара
    След закуска се отправяме към крепостта Амбър. Именно тук се полагат основите на първото селище в района. До крепостта ще стигнем със слонове, а ще се върнем с джипове.
    Амбър се строи в продължение на два века. Това е невероятен комплекс от дворцови зали, павилиони, градини и храмове. Именно тук са се сляли раджастанския и моголския архитектурен стил, за да се получи един нов източен стил на разкоша. Рисунки, показващи сцени от война и лов, инкрустирани със скъпоценни камъни и огледала.
    Връщайки се в Града на Раджите - Джайпур ще спрем за фото пауза край езерото, където махараджите построили дворец за своите съпруги и наложници.
    Посещение на частния Дворец-музей на махараджите на Раджастан. В него ще разгледаме публичната част, заедно с музейната експозиция на дрехи, картини,  и оръжия. Ще посетим историческата зала, където се е подписала Независимостта на Индия през 1947 г.
    Отправяме се към Джантар Мантар – една от петте древни обсерватории в Индия, построена от Савай Джай Синх. Ще видим ка се е измервало лятното и зимно слънцестоене, лунните фази и небесните съзвездия.
    Ще минем край Двореца на ветровете и се отправяме към музея Албърт Хол. Сградата е посторена от съпруга на английската кралица Виктория, принц Албърт, и включва в себе си колекции от керамика от Япония, Китай и Индия, оръжия, каменни скулптори, дрехи на различните касти, колекция от килими, бижута, копия от древно египетско, древно гръцко и древно римско изкуства, колекции от миниатюри и монети.
    Ще посетим съвременния храм от бял мрамор Бирла Мандир.
    Възможност за вечеря в ресторант 1135 в крепостта Амбър срещу доплащане от 55 щатски долара.
    Вечеря в ресторанта на хотела . Нощувка
4 ден        Джайпур– Тадж Махал - Агра 
    Закуска в хотела, след което се оправяме към Агра .  Пътят е 250 км, но се изминава за около 5 часа.   
    Агра е разположен от двете страни на река Ямуна, в щат Утар Прадеш. Историята на града е тясно свързана с основателя на династията на Моголите - Бабур, който го прави своя първа столица.
     При влизане в Агра ще видим колежа Сейнт Джон, където са завършили голяма част от децата на английската аристокрация, а днес е високоплатен частен колеж.  Ще посетим мавзолейния комплекс на Итимад-Уд-Дала или по-известен като Мехтаб Бах комплекс - един от първите построени от Моголите и служил като основа за развитие на монументалните строежи в по-късните векове.
     Отправяме се към Тадж Махал - най-великия паметник на любовта! Легендата разказва, че ако сте с любимия  - любовта Ви ще бъде вечна! Каквито и да са легендите обаче, всеки затаява дъх пред изумителната красота на комплекса.
    В продължение на 22 години 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с керван от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на XVIII век от Мумтаз Махал. Тадж Махал e едно от чудесата на света.    
    В късните следобедни часове се отправяме към Агра форт – изключителен пример на моголската архитектура. Именно тук са управлявали първите владетели на династията. Всеки един от тях е допълвал и разширявал своя дворцов комплекс. Шах Джехан е строил джамии и квартали около крепостта, а Шах Ауранзебах строи външните укрепления и ровове. В крепостта може да се снимате с катерички или да погледате как маймуните се катерят по покривите на сградите.
        Настаняване в хотел 4****. Кратка почивка за отмора. По желание с местни таксита „тук-тук“ ще отидем да посетим Джама Масжит, където ще можете да видите каменната резба „пиетра дура“ с която се слави региона. Вечеря в ресторанта на хотела.
    Възможност за посещение на Тадж шоу – с песни, танци и прекрасна актьорска игра на боливудски звезди е преразказана историята на Шах Джахан и Мумтаз Махал. Усещането се подсилва с прекрасни аудио ефекти. Осигурени слушалки с превод на 12 езика. Доплащане 70 щатски долара.
     Нощувка.
5 ден        Агра - Джанси – Орча - Каджурахо
    Закуска. Ранен трансфер от хотела до жп гарата в Агра и отпътуване с влак 1-ва класа с климатик и запазено място за Джанси (продълж. на пътуването около 3.00 ч.). Пристигане на жп гарата в Джанси и продължаване със специално организиран за групата автобус за Каджурахо през Орча - красиво средновековно селище, което е съхранило уникални архитектурни шедьоври. Създадено е през XVI в. от владетелите на Бундела, дворците построени от тях могат да бъдат видяни, сякаш застинали във времето. По онова време Орча е бил център на могъщо кралство, днес е разположен в щата Мадхия Прадеш в близост до град Джанси. Покрай селището тече красивата река Бетва.
    Пристигане в Каджурахо. Настаняване в хотел 4****. По желание и срещу допълнително заплащане на представление - шоу „Звук и светлина”. Вечеря. Нощувка.
6 ден        Каджурахо – Джанси - Делхи
    След закуска предстои рзглеждане на храмовия комплекс в Каджурахо, изграден между 950 – 1050 г. и съхранил уникални по рода си паметници на индийската архитектура и изкуство. От 85-те храма, построени за по - малко от век са се запазили само 25 и те се считат за едни от най - красивите религиозни постройки в Индия. Храмовият комплекс е разкрит случайно от английски войници...
    След обяд отпътуване със специално организиран за групата автобус за гарата в Джанси и отпътуване с влак за столицата (продълж. на пътуването около 5.00 ч.). Пристигане късно вечерта в Делхи и трансфер до хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
7 ден        Делхи
    След закуска се оправяме за посещение на  Националния музей, Храма на Лотуса и най-големия индуски храм - Акшардам.
    Националния музей е построен в периода 1949–1951 г В него ще видим колекции в следните направления: праистория и археология, антропология, оръжия, декоративно изкуство, бижутерия,  ръкописи, нумизматика, картини, предКолумбовия период на Америка /Мексико, Перу, ацтеки, запотеки, маи/
    Храма на Лотуса, един от най-новите храмове в града от  1986 г., е храм на бахейците.
    В късните следобедни часове се оправяме за фото пауза пред Вратата на Индия, където 42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали през Втората Световна война, сградата на Парламента и Резиденцията на президента.
    Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка
8 ден        Делхи   
    След закуска се оправяме към Комплекс Кютаб, където се намират  най-високата каменна кула в Индия, останките на индуиски храмове и желязната колона на повече от 2000 години. След посещението се оправяме към  гробницата на Мохамед Хумаюн – представител на династията на Моголите.
    Свободно време или посещение на пазара Дили хаат.
    Възможност за празнуване Дивали фестивал – на гости в индийско семейство /срещу допълнително заплащане – 85 $ на човек/
    Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка
9 ден        Делхи – Истанбул - София
    Сутринта рано трансфер до летището на Делхи и отпътуване за България. Пристигане в България късно вечерта.   

ЦЕНА с отстъпка за ранни записвания, валидна до 30.05.2017: 

  Цена на човек в двойна стая
Пакет 1725 лв.
Летищни такси*   580 лв.
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО: 2305 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетен билет София – Истанбул – Делхи - Истанбул София;
 • летищни такси в размер на 297 евро / 580 лв. към 09.04.2017 г/; (цената подлежи на препотвърждаване при издаване на самолетния билет);
 • транспорт с комфортен автобус***;
 • всички трансфери, пътни, местни транспортни такси и паркинги по маршрута;
 • 2 бутилки минерална вода на човек на ден;
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 4  **** - 2 в Джайпур, 1 в Агра, 1 в Каджурахо,   3 в Делхи;
 • туристически обиколки съгласно програмата с местен гид на руски език;
 • водач придружител на групата / при 10 записани туриста/;
 • Медицинска застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • посещение комплекса Мехтаб Бах – 300 рупии;
 • посещение на Джама Масджит с „тук-тук“ - 600 рупии;
 • вечеря в  ресторант „1135 AD“ разположен в крепостта Амбър – 60 щатски долара;
 • виза за Индия – онлайн туристическа виза 115 лв;
 • бакшиш в размер на 80 лв на човек за престоя там /плаща се в България/;
 • доплащане за единична стая - 470 лв. ;
 • Лица над 65 години доплащат за застраховка по таблицата на Застрахователната компания!

Необходими документи за издаване индийска виза:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане;
2 снимки формат 5.08 см х 5.08 см;

Условия за записване:
Подписване на договор за организирано пътуване;
50 % капаро при резервация, доплащане 30 дни преди датата на заминаване;

Забележка:

 • Офертата важи при минимум 15 туристи;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD=1.76 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 7 дни, преди заминаване;
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените: при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите; при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото; при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване;
 • Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.