Индуско гостоприемство в Индия!

ИНДИЯ Златният триъгълник
Маршрут:  София – Истанбул – Делхи - Джайпур - Агра - Делхи - Истанбул - София

Продължителност:   8 дни / 6 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  HB

Цена от: 2080 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

 

 

ИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК

ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – АГРА

6 нощувки

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси, за резервации по ранни записвания до 15.07.2020 г.

 

Дата

Човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

Дете от 2 - 11,99 г. настанено с 2-ма възрастни

14.11– 21.11

2080

2407

2060

1696

 

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

  • Самолетен билет София – Истанбул – Делхи / Делхи – Истанбул – София с Turkish Airlines;

  • Летищни такси;

  • Регистриран багаж до 30 кг.;

  • Трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус;

  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5* в Делхи или подобен;

  • 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел Crystal Sarovar Premiere 5* в Агра или подобен;

  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел The Fern An Ecotel 4* в Джайпур или подобен;

  • Wi-Fi в общите части на хотелите;

  • Обиколка на Делхи – старият и новият град с включени входни такси за 12 вековната историческа крепост Кутаб-Минар и Мавзолея на император Хумаюн;

  • Обиколка на Джайпур с включена входна такса за  Храма Бирла Мандир или още познат като Лаксми Нараян;

  • Посещение на Амбър Форт с включена такса за пътуване с джипове; посещение с включени входни такси за Градския дворец на Махараджата и Джантар Мантар – най-голямата обсерватория в света;

  • Обиколка на Агра, с посещение на Агра Форт, паметник под егидата на ЮНЕСКО;  посещение на гробницата на Итмад-Уд-Даула, известна като „Малкия Тадж“;

  • Сутрешно посещение с включена входна такса на Тадж Махал;

  • Представител на туроператора с български език за целия престой;

  • Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;

  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;

     

 

Цената не включва:

  • Входна виза за Индия на стойност 137 щатски долара долара + 20 евро такса обработка; Таксата не подлежи на връщане независимо от решението по заявлението;

  • Възможност за яздене на слон при Амбър форт – 1100 рупии за двама (около 15 евро). Опцията може да се изпълни ако в съответния ден и час, ако няма голяма опашка за яздене на слонове и това не въприпятства изпълнението на програмата. Заплащане на място;

  • Възможност за превоз в традиоционните Тук Тук таксита – 200 рупии на такси (максимум 3-ма човека) (около 3 евро). Заплащане на място;

  • Музикална шоу програма от Тадж Махал – опознайте Мохабат – 74 лева на човек за средни редове в залата, 98 лева на човек на първите няколко реда в залата;

  • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;

  • Бакшиш в размер на 35 щатски долара на човек за целият престой;

  • Разходи от личен характер;

  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Turkish Airlines

София – Истанбул – 16:00 ч. – 18:20 ч.

Истанбул – Делхи – 20:55 ч. – 05:15 ч.

 

Делхи – Истанбул – 06:55 ч. – 11:30 ч.

Истанбул – София – 14:55 ч. – 15:05 ч.

 

Трансфер: летище- хотел – летище

Продължителност – около 1 час в посока с организиран трансфер с автобус.

 

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

 

ПРОГРАМА

Ден 1  СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - ДЕЛХИ

Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 18:20 ч. с Turkish Airlines. Полет от Истанбул за Делхи в 20:55 ч.

 

Ден 2  ДЕЛХИ

Около 05:15 ч. сутринта пристигане в Делхи. Среща с водача на групата на летището за трансфер и настаняване в хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5* или подобен.

Комбинирана панорамна обиколка на Делхи по време, на която ще посетим Стария Делхи със своята 300-годишна стена около града, построена от Император Шах Джахан, носеща неговото име и по време, на който Делхи е столица на страната. По време на обиколката ще преминем покрай Червената крепост построена от червени пясъчни камъни, ще преминем през някогашния императоски булевард Чанди Чоук, който днес е най-оживената търговска зона в град и ще продължим за панорамна обиколка на Новия Делхи. Новата столица изградена по дизайн на Сър Едуард Лутенс, където ще разгледаме: Резиденцията на Президента – Ращрапати Бхаван и сградите на Секретариата – центъра на цялата правителствена активност до края на булевард Раджапат, където се намира 42-метрова арка - „Вратата на Индия“ и сградата на Върховния съд. По време на обиколката ще посетим 12-вековната историческа крепост Кутаб-Минар, която е с височина от 72,5 метра и е изцяло ръчно изработена, а железният стълб, устоява на опустошенията на времето без да има дори ръжда по себе си за 1500 години. След което ще се отправим към Мавзолея на император Хумаюн. Гробницата е построена от жената на император Хумаюн – Хамида Бану Бегум или още наричана Хаджи Бегум, като строителството започва през 1569г. – 14 години след смъртта на императора. Архитекта на проекта е Мирак Мирза Гияс. Това е първият отличителен примен за яркия мугалски архитерктурен стил, който бива вдъхновен от Персийската архитектура. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.

 

Ден 3  ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР (265 км / 5-6 ч.)

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур. Пристигане и настаняване в хотел The Fern An Ecotel 4* или подобен. Свобдно време. Вечерта ще се отправим за посещение на Храма Бирла Мандир или още познат като Лаксми Нараян, за да станем свидетели на Аарти церемония (преклонение пред боговете). Храмът Лаксми Нарая или Бирла Мандир се намира в Храмовия комплекс Моти Дунгри, разположен на малък хълм, на около 6 км от центъра на град Джайпур. Храмовият комплекс е много известен сред любителите на този тип архитектура и най-вече сред поклонниците. Бирла Мандир е не много стар, но изключително известен храм, заради своята величествено-красива архитектура. Хиндуисткият храм е посветен на Бога Вишну и неговата съпруга Богиня Лаксми. В храма могат да се видят и отделни светилища на други, различни хидуистки богове и богини. Връщане в хотел The Fern An Ecotel 4* или подобен за вечеря и нощувка.

 

Ден 4 ДЖАЙПУР

Закуска в хотела. Сутрешно посещение на Амбър Форт, яздейки богато украсени слонове или с джип. Амбър Форт е дворец с класическа и до някъде, романтична архитектура, който се намира в най-големия по площ щат в Индия - Раджастан. Солидните стени на двореца, на пръв поглед, може да не изглеждат красиви, но крият истински Рай отвътре. Миниатюрите, изрисувани по стените изобразяват ловни и военни сцени. Тук могат да се видят още скъпоценни камъни и огледала вградени в мазилката. Във вътрешността на Джак Мандир се намира и небезизвестната Шееш Махал – стая, на която четирите й стени и таван са напълно покрити с блестящи огледални парченца, които са специално донесени от Белгия. По пътя към укреплението ще спрем за кратко за снимки при Двореца на ветровете – Хава Махал.

След обяд посещение на Градския дворец на Махараджата и някогашна кралска резиденция, част от която днес е превърната в музей. Малка част от двореца все още се използва от кралското семейство в Джайпур. Сградата е построена с укрепителен корпус. Градският дворец заема почти 1/7-ма част от града. Една от най-големите атракции в двореца е Музея на Арсенала, в който се помещават внушителен брой пистолети, кобури, мечове, пушки и ками, някога използвани от кралското семейство.

По-късно ще посетим Джантар Мантар – най-голямата обсерватория в света. Обсерваторията се намира в близост до Градския дворец и помещава в себе си 17 огромни уреда, голяма част от които все още могат да се използват. За желаещите, ще има възможност да се насладят на разходка с рикша по време на обиколката на града.

Връщане в хотел The Fern An Ecotel 4* или подобен за вечеря и нощувка.

 

Ден 5  ДЖАЙПУР – АГРА (235 км / 5ч.)

Закуска в хотела. По-късно ще отпътуваме за Агра по пътя, за който ще посетим селцето Абанери със своя впечатляващ стъпаловиден кладенец и Фатехпур Сикри – градът на победата.

Абанери или първоначално назоваван Аба Нагри, което в превод означава Градът на светлината е построен през IX век от Крал Раджа Чанд от Кралство Гурджар. Селцето добива своята известност, заради стъпаловидния кладенец и храмът Харшат Мата, който се намира в близост до него. Тук съществува легенда, според която селото е кръстено на Богинята Харшат Мата, известна със своята ведрина и щастие, които разпрострирала из цялото село. Именно поради тази причина селото носи името Абанери. Пътят ни ще продължи към следващата точка – Фатехпур Сикри. Разположен на 40 км от Агра, изоставеният град Фатехпур Сикри бил построен от Император Акбар през 1569г. Императорът направил Фатехпур Сикри своя столица и градът бил изпълнен с живот за 14 години, но след като Император Акбар напуснал града, той бавно започнал да обезлюдява и разрушава. Пристигане в Агра и настаняване в хотел Crystal Sarovar Premiere 5* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

Ден 6 АГРА

Закуска.

Посещение на Агра Форт, паметник, включен в списъка на ЮНЕСКО. Той се намира на 2,5 км от Тадж Махал. Дворецът по-лесно би бил описан като стенния град. Зад забранените стени от червен камък стоят дворци, които могят да разкажат историята за Мугалската империя.

Най-впечатляващите сгради в крепостта са Диван-и-Ам или още позната като залата за срещи и събития с представителите на мугалския двор и сградата Диван-и-Кхас, където се провеждали частни срещи и посещения на чуждестранни делегации.

Следва посещение на гробницата на Итмад-Уд-Даула, известна като „Малкия Тадж“. Това е първата Мугалска постройка, изградена само от мрамор и украсена с пъстри камъни с технологията пиетра дура. Итмад-Уд-Даула има специално място в историята на Индия, както и историята на развитието на архитектурата. Тя е и мавзолей с гробница на Мир Гияс Бег, министър в двора на Шах Джахан.

Връщане в хотел Crystal Sarovar Premiere 5* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

Ден 7  АГРА – ДЕЛХИ (205 км / 5 ч.)

Закуска в хотела.

Сутрешно посещение на Тадж Махал (1631 - 1653), една любовна история овековечена в бял мрамор, построена от Шах Джахан в памет на неговата обична съпруга Мумтаз Махал, за да съхрани нейните тленни останки, която реално е най-добре запазената и красива гробница в света. Тя е най-добре описана от поета Едуин Арноуд, като това не е просто архитектурно творение, като останалите сгради, това е страстен манифест на императорската любов, изписана върху жив камък“. Това чудо на архитектурата е истински шедьовър с идеални пропорции, което свидетелства за уменията на близо 20 000 занаятчии, събрани от Персия, Турция, Франция и Италия, на които им били нужни цели 17 години, за да завършат тази „ Любовна поема от мрамор“. (Тадж Махал е затворен за посещение всеки петък.)

По-късно през деня ще се отправим към Делхи.

Пристигане и настаняване в хотел The Fern An Ecotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

 

Ден 8   ДЕЛХИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Ранна закуска в хотела. Трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул. Продължителност на трансфер – около 1 час. Прекачване за полет до София. Прибиране в София около 15:05 ч.

 

ХОТЕЛИ


Radisson Blu Paschim Vihar 5*

Разположен в Западен Делхи, този хотел разполага с денонощен бизнес център, открит плувен басейн, както и 4 заведения за хранене. Хотелът предлага безплатен Wi-Fi и безплатен собствен паркинг.

Климатизираните стаи са със съвременен интериор и разполагат с телевизор с плосък екран и кът за сядане. Собствените бани са с душ и безплатни тоалетни принадлежности. Осигурен е и рум-сървиз.

 

Crystal Sarovar Premiere 5*

Хотел Crystal Sarovar Premiere Agra се намира в квартал Танж Ганж в Агра, само на 1,9 километра от Тадж Махал.

Хотелът предлага денонощна рецепция и услугата експресна регистрация при настаняване и напускане. На разположение на място са туристическо бюро и консиерж услуги. Хотелът разполага и с ресторанта, а в бара гостите могат са се отпуснат с питие и хубава музика.

Стаите разполагат с телевизор с плосък екран със сателитни канали и сейф. Някои имат и кът за сядане. Осигурени са електрическа кана, минибар и работно бюро. Самостоятелните бани са снабдени с безплатни тоалетни принадлежности.

 

The Fern An Ecotel 4*

Разположен в Лонавала, хотел Fern An Ecotel, разполага с ресторант, денонощна рецепция и рум сървиз, заедно с безплатен WiFi и частен паркинг.

Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран със сателитни канали, електрическа кана, сешоар и бюро. В хотела всяка стая разполага с гардероб и самостоятелна баня, която е оборудвана с душ и безплатни тоалетни принадлежности.

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ


ДОКУМЕНТИ и ВИЗОВ РЕЖИМ:

Важно! Моля, да имате предвид, че е необходимо всички клиенти да задвижат издаването на входна виза самостоятелно. Процедурата може да бъде извършена онлайн. На следният сайт можете да намерите подробна информация: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/india

За притежателите на обикновен паспорт е необходима виза за влизане на територията на Република Индия. Виза може да бъде заявена пред посолството на Република Индия в София или електронно, чрез достъп до интернет страницата https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html . Чрез посочения електронен адрес могат да бъдат заявени три тип виза - т. нар. e-Tourist виза, e-Medical виза, e–business виза.

Пътуващите за Индия следна да имат паспорт с валидност от минимум 6 месеца, считано от датата на влизане в страната. При наличие на валидна индийска виза в паспорт с изтекла валидност, визата може да бъде използвана, ако се представи нов валиден паспорт.

 

Алгоритъм на действие за e-Tourist виза:

1. Попълване на електронен формуляр;

2. Входна виза за Индия на стойност 125 щатски долара+20 евро такса обработка. Таксата не подлежи на връщане независимо от решението по заявлението;

3. Получаване на одобрение;

4. Задължително разпечатване на хартия на полученото одобрение;

5. Пристигане на едно от определените 24 летищав страната, на които се обработва е-Tourist виза -  Ахмедабад, Амритсар, Багдогра, Бангалор, Каликут Ченай, Чандигарх, Кочин, Коимбатор, Делхи, Гаяа, Гоа, Гувахати, Хайдерабад, Джайпур, Калкута, Лукноу, Мангалор, Мумбай, Нагпур, Пуне Тиручирапали, Тривандрум, Варанаси; и три пристанища – Кочин, Гоа, Мангалор.

6. Събиране на биометрични данни от граничните служители;

7. Полагане на виза;

8. Влизане на територията на Република Индия.

 

Приложими условия спрямо заявителите на е-Tourist виза:

Паспортът на лицето трябва да има валидност поне 6 (шест) месеца след датата на влизане в страната;

Попълва се въпросник в word формат;

Снимка за документи на бял или светъл фон с размери 2.5“ на 2.5“ в pdf формат;

Снимка на ЦЯЛАТА първа страница на паспорта в pdf формат;

Визата може да се заяви между 4 и 120 дни преди самото пътуване, например, ако гражданин заяви виза на 1 септември, възможни дати за пътуване са 5 септември до 2 януари;

Валидността на визата ще бъде 60 дни, считано от датата на пристигане;

Влизане на територията на Република Индия може да бъде осъществено единствено през горецитираните 24 летища и 3 пристанища. Излизане от Република Индия може да бъде осъществено от всяко ГКПП;

Цел на пътуването може да бъде туризъм, среща с приятели или роднини, краткотрайно лечение, бизнес;

Пътуващите трябва да имат билет отиване и връщане или билет, с който да продължат пътуването си, както и достатъчно средства за престоя си в Република Индия;

Върху таксата от 48 щ.д. се начисляват 2.5 % банкови такси. Таксата не подлежи на връщане независимо от решението по заявлението;

е-Tourist виза може да се ползва само два пъти в годината;

Издадената е-Tourist виза, е-Business виза са двукратни, e-Medical виза е трикратна. Електронните визи не подлежат на удължаване или промяна на основанието и не са валидни на определени територии с ограничен достъп -https://mha1.nic.in/foreigDiv/PAP.html

В случай на нужда за допълнителна информация могат да бъдат използвани телефон 0091 11 24300666 или e-mail - indiatvoa@gov.in

Считано от 2 юли 2009 г. притежателите на валидни български дипломатически и служебни паспорти могат да влизат, излизат и да преминават транзит през територията на Република Индия без виза за краткосрочни визити с престой до 90 (деветдесет) дни в рамките на всеки 6 (шест) месеца.

Съгласно индийското законодателство промяна на вида на визата (напр. от туристическа в студентска или в бизнес и обратно) не може да бъде осъществена на място в Индия; при необходимост от такава промяна чужденците следва да напуснат страната и да кандидатстват отново за съответния тип виза в посолство на Индия.

В крайни случаи и след доказване на необходимост, престоят по визата може да бъде продължен на място в регионалната служба за регистрация на чужденци - РСРЧ (Foreigners Regional Registration Office – FRRO), преди да е изтекла визата.

Посещаващите Индия с туристическа виза, на които е било разрешено повторно влизане в страната преди изтичане на двумесечния период от последното им отпътуване, са задължени да се регистрират в РСРЧ в срок до 14 дни.

Чужденците, които влизат в Индия със студентска, работна, изследователска, медицинска или мисионерска виза със срок на валидност повече от 180 дни, задължително трябва да се регистрират в РСРЧ в срок до 14 дни след влизането си в страната независимо от продължителността на престоя си.

 

Условия за прекратяване на договор


ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

  2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

  3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

  4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

  5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

  6. Туроператор “Евро Топ Тур“ ЕООД има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗД „ЕВРОИНС” АД, гр. София, бул. „Христофор Колумб” № 43, тел.: 0700 17 241. Застрахователната полица № 03700100002589 от 10.03.2020 до 09.03.2021 г. e изложена на видно място в офиса на Туроператора. Потребителят се запознава с условията на сключената застраховка преди началото на пътуването.

    Туроператор “Евро Топ Тур“ ЕООД , удостоверение за регистрация РК-01-7209 (издаден на 27.02.2014 г.), ЕИК 202819655, адрес на управление гр. Пловдив, ул. „Четвърти януари“ № 28, телефон: 032 262 264 , email: eurotoptour@gmail.com