Почивката, която заслужавате!

o. Занзибар, Танзания
С вкл. сам. билет и трансфер!
Маршрут:  София – о. Занзибар - София

Продължителност:   10 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  AI

Цена от: 1189 €

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

О. Занзибар се намира западно от бреговете на Танзания. Неговата гордост са покритите с бял пясък плажове, обградени от палми, старите гори и множеството подводни рифове – идеално място за плуване и гмуркане. Днес ниският коралов остров е тропически рай за почиващите, но в миналото драматичната му история е белязана от чужди окупации, интензивна търговия и робство.
Освен с красиви плажове, Занзибар изобилства и с диви животни – червени колобуси и сини маймуни, с които можете да се срещнете в Джозани Парк – огромна територия от стари гори, поставени под закрилата на държавата. На острова се срещат и различни други бозайници, както и над 200 вида птици. Занзибар е място и на което можете да видите и морски костенурки. Те снасят яйцата си по брега край фара на Рас Нгунуи.

1 ДЕН
Отпътуване от София за Доха с полет в 20:30 ч. Кацане в 01:20 ч. Излитане от Доха в 08:35 и пристигане на о. Занзибар в 16:25 на следващия ден.
2 ДЕН Занзибар
Трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.
3 ДЕН - 8 ДЕН
Свободно време и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии на острова.
9 ДЕН
Излитане от о. Занзибар в 17:25 и кацане в Доха в 23:15. Излитане от Доха в 06:50 и кацане на летище София в 11:55 на следващия ден.

Цената е в евро на човек в двойна стая и включва:
    самолетен билет София – о. Занзибар - София
    всички летищни такси
    7 нощувки на база All Inclusive
    трансфери летище – хотел – летище
    медицинска застраховка за целия престой

Цената не включва:
    лични разходи и допълнителни екскурзии на острова

Полезна информация:
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 550 евро (за периода 01.01.2017г. - 24.04.2017г.) и 578 евро (за периода 25.04.2017г. - 31.10.2017г.) с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Часово време: София: 12 ч.; Занзибар 13 ч.
Валута: Танзанийски шилинг (TZS)
Валутен курс: 1 EUR = 2,37 TZS; 1 USD = 2,17 TZS
Програмата е индивидуална, не е обвързана с минимален брой участници. Пакетната цена може да се преизчисли за различен брой нощувки, за пътуване в бизнес класа, за настаняване в единична стая, или за пътуване с деца. Не е предвиден водач от страна на туроператора. Цената е формирана в най-ниските цени на самолетните билети и подлежи на препотвърждение за желаните от вас дати и към момента на резервиране. При наличието на промоции на самолетните билети – цената може да бъде и по-ниска.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Препоръчва се имунизация срещу жълта треска.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. Цената на услугата е 50 евро. Възможно е заплащане и получаване на виза на международните летища в Танзания (Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Необходима е поне 1 цветна снимка - паспортен формат.

За други хотели, освен подбраните, настаняване на деца и специални промоции – моля свържете се с нас!

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА:
Hotel Sultan Sands Island Resort 4*
1189
Занзибар, Танзания
Dream of Zanzibar 5*
1320
Занзибар, Танзания