Испания - това са замъци, дворци, фламенко, слънце, море и музика!

КРАЛЕ и ЗАМЪЦИ на ИСПАНИЯ
16-23.10.2018
Маршрут:  Мадрид -Толедо - Авила - Сеговия - Пенафиел - Валядолид -Ла Гранха - Ел Ескориал -Долината на падналите - Алкала де Анарес - Мадрид

Продължителност:   8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Самолет

Хранене:  HB

Цена от: 2200 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

 Богатата история на Испания е довела до построяването на над 2500 замъци и военни крепости.
Основно повечето са построени през средновековието, както от маврите, така и от испанските крале.
Има  замъци, които са с изглед към морето и са служели за отбрана на Испания от нашествията на арабите.
Повечето замъци са в много добро състояние, а други са просто руини, които не са издържали атмосферните влияния.

1 ден /16.10.2018   София - Мадрид
Отпътуване от София за Мадрид в 08:25 ч с директен полет на България Ер. Пристигане в Мадрид в 11:00 ч на летище Барахас . Обзорна тричасова екскурзия на града с автобус с гид. Трансфер до хотел Praga 4* www.hotelmadridpraga.com /
Eurobuilding-2  4*  www.eurobuilding-2.com   или подобен. Настаняване. Свободно време за обяд .
Пешеходна екскурзия из града с български гид.(1.5- 2ч) Нощувка.
 
 2 ден /17.10.2018  Мадрид – Толедо (71 км) – Авила (132 км)
Закуска. Заминаване за Толедо. Пешеходна екскурзия  в историческата част на града, обявен за световно културно наследство от ЮНЕСКО  с църкви и манастири, еврейския квартал, пропити с очарованието на бившата испанска столица.
Преди време е бил столица на Испания и е един от най-старите градове в Европа. Съчетава в себе си хиляди разнообразни стилове от много епохи. Може би най-великият монумент е самият център на града. Ще може да се насладите на улиците и паметниците, докато  екскурзовода ви запознава с това, което виждате. Ще посетите трите най-стари квартала на града – Еврейския, Арабския и Християнския, за да усетите духа на трите култури,
ще се разходите в тесните му улички, за да посетите Църквата на Св. Тома, с известните картина на Ел Греко  "Погребението на Конт Оргаз”. Посещение на прочутата толедската катедрала,  сочена за едно от изключителните постижения във готическата архитектура в целия свят, а също така и на най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо. Свободно време, вечеря в местен ресторант на Толедо. Заминаване за Авила, настанявате в хотела Palacio de los Velada 4* www.veladahoteles.com  или подобен и нощувка.
 
3  ден/ 18.10.2018  Авила - Ла Гранха (71 км) - Сеговия  (15 км)
Закуска. Пешеходна разходка в средновековния град  Авила– музей под открито небе.
Заминаване  на едно от най-красивите места близо до испанската столица - Кралският дворец Сан Илдефонсо Ла Гранха, койтое  разположен в планината Гуадаррама, на около 20 км от Сеговия. Този дворец с приказните му градини, е бил лятната резиденция на испанските крале през 18 и 19 век. В средата на 15 век г. крал Енрике IV издига на това място ловен дом.  А в началото на 18 век г. Филип V започва строежа на новия дворец и оформянето на градините по модел на парка на Версай. Също като френския дворец и Ла Гранха е замислена като място за почивка на краля, но бързо се превръща в център на кралското управление. Съсредоточаването на дворцовия живот в Ла Гранха дава тласък на икономическото развитие на разположения в негова близост град Сан Илдефонсо
Продължаваме за Сеговия. Обзорна екскурзия с  разглеждане на най-интересните исторически паметници  - акведуктът, построен при управление на Цезар Август и посещение на един от най-красивите замъци на Испания  - Алказар де Сеговия, построен през XIIвек– замък с богата история. Тук  кралица Исабела и крал Фердинанд се срещат за първи път, а крал Филип се жени за Ана Австрийска. Посещение на замъка и при желание изкачване на над 150 те стъпала по тясната вита стълба.
Настаняване в Hotel  San Antonio El Real 4*  www.sanantonioelreal.es  или подобен, вечеря  и нощувка.
 
4 ден / 19.10.2018   Сеговия- Пеняфиел (90 км)  - Вайядолид  (60 км)
След закуска заминаване за провинция  Вайядолид – бившата столица на обединена  Испания.
По пътя спирка за посещение на Замъкът Пеняфиел - забележителна и мащабна средновековна крепост, разположена в едноименното испанско селце - център на винопроизводството Рибера дел Дуеро, където се намира и музей на виното (включена дегустация). Архитектурният стил на Замъкът Пеняфиел се нарича "Gran buque", което в буквален превод означава кораб. В действителност високо разположеният замък с неговите защитни укрепления прилича на боен  кораб, само че построен от каменни блокове.  Смята се, че Замъкът Пеняфиел е построен от Дон Хуан Мануел, който бил един от най-богатите лордове в Кастилия и който играе доста активна роля в политиката на кралството.
Пешеходна екскурзия в центъра на Вайядолид. Настаняване в Hotel Zentral Parque Valladolid 3* https://hotelzentralparque.com
или подобен, вечеря и нощувка.
 
5 ден/20.10.2018    Вайядолид - Ел Ескориал (180 км) - Долината на падналите (7 км) - Мадрид (53 км)
Закуска. Заминаване в Сан Лоренцо за посещение на Ел Ескориал, кралската резиденция на Филип II, построена през ХVІ в. и често наричана “осмото чудо на света” заради великолепната си архитектура. Посещение на комплекса, обединяващ в себе си кралски дворец, манастир и библиотека. През 1984 г. Ескориал е включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Тук се съхраняват многобройни произведения на изкуството, ценни ръкописи и книги.
Продължение за „Долината на падналите“ - монументален комплекс, който намира се на 7 км на север от манастира Ел Ескориал В долината Куелгамурос, в утробата на планината Сиера де Гуадарама, на 9 км на север от манастира Ескориал, Долината на Падналите пази духа на 33872 души, загинали по време на Испанската гражданска война.
 Строежът започва 1940 година и през 1958 година бива завършен. Над базиликата и ще видите върху нея да се издига най-големият християнски кръст на света, висок 150 метра и видим от 40 км разстояние, държащ се на два фундамента. Комплекс Долината на падналите се превръща в сакрално място, където бъдещи поколения отдават дължимото на тези, които са дали живота си, за да постигнат една по-добра Испания. Заминаване за Мадрид, настаняване в хотел Praga 4* www.hotelmadridpraga.com /
Eurobuilding-2  4* www.eurobuilding-2.com 
или подобен.  Нощувка.
 
6 ден/ 21.10.2018   Мадрид - Алкала де Анарес - Мадрид (70 км)
Закуска. Заминаване в градчето Алкала де Енарес, на 35 км от Мадрид.
Един от най-известните жители на града е Мигел де Сервантес, „бащата” на рицаря на печалния образ - безсмъртния идалго Дон Кихот и неговия верен помощник Санчо Панса.Посещение на къща-музей Сервантес. Близо до площад Сервантес е и уникалната по своя стил средновековна сграда на колежа Сан Илдефонсо и Университета Алкала де Енарес, обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно-историческо наследство.
В манастира Сан Хуан от Покаянието или както е известен още Къщата на Аудиенцията, ще разберем какво са отговорили на Христофор Колумб католическите крале  Исабел Кастилска и Фернандо Арагонски, когато именно тук го приемат за пръв път, за да изслушат неговия проект за пътуване до „Индиите”.
Посещение на двореца Ларедо, който изумява със смесицата си от архитектурни стилове. Връщане в Мадрид . Свободно време и нощувка.
 
7 ден/  22.10.2018   Мадрид
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града: на площад Колумб и Испания, булевард Реколетас и Кастеляно, Пасео дел Прадо, монументалната арена „Лас Вентас”, храм „Дебот”, базиликата „Сан Франсиско Гранде”, гара Аточа и много друго.
По желание посещение на музея „Прадо” (без екскурзовод) и на Кралския дворец.
По желание екскурзия до момунеталния комплекс «Долината на падналите», който намира се на 9 км на север от манастира Ескориал в планината Сиера де Гуадарама (срещу допълнително заплащане).
Вечерта възможност за посещение на едно от най-добрите фламенко шоута в света, който се намира в исторически център на Мадрид. Спектакъл с включена вечеря (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
   
8 ден/ 23.10.2018  Мадрид - София
Закуска. Трансфер до летището в Мадрид за полет до България в 11:45ч. Кацане на летище София в 16:00. Край на програмата.
 

 Тази програма е продукт на Евро Топ Тур ,
 която може да закупите от нас или от нашите агенти  при същите условия и цени.

 

ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ В ДВОЙНА СТАЯ!

        Цена на човек

         в двойна стая

ПАКЕТ

Летищни такси

            2 050 лв

               250 лв

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:                           

 

             2 300лв ->2 200 лв         

    ** Настаняване  на 3-ма възрастни или 2 възрастни + дете в тройна стая по запитване!

Цената включва:
• Самолетен билет София – Мадрид – София с полет на Bulgaria Air с включен салонен багаж  8 кг  + чекиран багаж до 23 кг;
• Летищни такси 128 € /250 лв към  01.04.2018
 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
• 7 нощувки с включена закуски на блок маса в 3*/4* в хотели по програмата (4 Мадрид, 1 Толедо, 1 Сеговия, 1 Валядолид) –
  стаи  категория Стандарт;   
• 4 вечери;
• Eкскурзия до момунеталния комплекс «Долината на падналите»;
• Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
• Екскурзии и посещение на дворци, събори и замъци по програмата;
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Водач по време на пътуването;
• Медицинска с застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.
 
Цената не включвa:
• Доплащане за единична стая - 450 лв;
• Входни такси за всички посещавани обекти – около 60 EUR на човек:
  Толедо: Катедрален събор  - 10 EUR;
  Авила: Кралския дворец  Ла Гранха - 9 EUR/ крепостна стена – 5 EUR;
  Сеговия: Замък Алказар - 5,50 EUR;
  Пеняфиел: Замък 3,30 EUR /замък + музей на виното 6,60 EUR/ музея с дегустация на виното 9,20 EUR;
  Ел Ескориал - 9 EUR;
  Долината на падналите - 9 EUR;
  Алкала де Енарес: Дворец Ларедо -2,50 EUR.
• Посещение на ФЛАМЕНКО ШОУ  с включена вечеря (подробна информация по запитване);
• Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и
  покрити основни рискове: 20 лв на човек;     
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание;
 
Условия за записване:
•  Копие от задграничен паспорт / лична карта, валидна минимум 6 месеца от датата на екскурзията;
• Попълнен договор и депозит 600 лв на човек;
• Доплащането 30-35 дни преди дата на тръгването.
 
Анулационни условия:
•  В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
- При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване  се удържа в размер на внесения депозит;
- При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;
- При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
- ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.
 
Забележка: 
•  Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 15/ 20  туристи. 
 В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената или при група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 150 лв на човек;
• За посещение на Испания не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
• Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

• Начин на плащане: в брой в лева /евро или по банков път:
      "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД,
       УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
       IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26    BIC: UNCRBGSF

Евро Топ Тур  ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блок V,ет.3
 
За резервации и информация:
         ОФИС: София, ул Пиротска 45, ет 1            ОФИС: Пловдив, ул Четвърти януари, 28
           тел.: 089 20 50 324                                         тел.: 032 262 264
                                                                                        0898 741 801
         sofia@evrotoptour.com                                              office@evrotoptour.com
ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА: