Скандинавия и Зьогнефиорд- самолетна програма

СКАНДИНАВИЯ И ЗЬОГНЕФИОРД 20.07.2017
Маршрут:  Малмьо – Стокхолм – Осло – Копенхаген

Продължителност:   8 дни / 7 нощувки

Транспорт:  Автобус и самолет

Хранене:  BB

Цена от: 1900 лв.

Дати на отпътуване: 


ПРОГРАМА:

Ден 1
    Полет София – Копенхаген. Добре дошли в Скандинавия! Трансфер до Малмьо, Швеция. Настаняване в хотел 3 *** в Малмьо,  Нощувка.
Ден 2
   След закуска се отправяме с автобуса за целодневна програма. Туристическата ни програма започве с една от най-удивителните жилищни сгради  в Европа - Турнинг  Торсо, проектирана от испанският архитект Калатрава. Ще продължим с посещение на мястото, където е основан града от датчаните -  Малмьо хюс. Ще видим и трите централни площада – Густав Адолф торг, Лила торг и Сторторгет. При възможност ще посетим Катедралата Св. Петър. Кратко свободно време и се отправяме покрай езерото Ветерн към Стокхолм – северната кралица скандинавските народи.  Настаняване в хотел 3 *** в Стокхолм. Нощувка.                                                                     
Ден 3
    След закуска се отправяме с автобуса за целодневна програма. Ще започнем с посещение на Кметството. Един от символите на града е именно нейната висока кула с трите златни корони . Ще видим мястото, където се провежда тържествената вечеря за награждаването на Нобеловите лауреати в присъствието на кралското семейство и видни гости. Ще видим Златната зала и една от най-желаните зали за бракосъчетания.
    Втората част на нашата програма е на остров Юргорден, където любителите на морето и морските кораби ще могат да посетят Музея Васа. В него се съхранява единственият оцелял голям военен кораб от XVII век. В музея има и богати експозиции на предмети, вещи и макети . За любителите на етнографията ще бъде интересен Северния музей, който се намира до него.
    Отправяме се към острова, на който е основан града – Гамла стан. Там се намират Стария град с неговите улички, сувенирни магазинчета и ресторанти. На отделен остров е разположен и Парламентът. Една от атракциите на града е смяната на караула пред Кралския дворец. А след това ще имаме възможност да го постите с екскурзовод на български език.
    За да опознаем града добре ви препоръчваме да направи двучасов тур „Под мостовете на Стокхолм. Ще опознаете не само кварталите по островите в Балтийско море, но и кварталите по бреговете на езерото Мелерен. На корабчето има слушалки на 14 езика.
    След тази богата програма ще имате свободно време да поскитате преди да се отправим към хотела в Стокхолм за нощувка
Ден 4
    След закуска се отправяме покрай езерото Венерн към Норвегия и  Осло.
С пристигането ще започнем нашата обиколка със световно известният Фрогнер парк , оформен от творбите на Густав Вигеланд. Невероятно съчетание между скулптурно и парково изкуство. Минавайки по Алеята на чувствата, разбираме, че като опознаваме фигурите опознаваме човека изобщо – дълбоко философско прозрение показано по разбираем за всички начин! Впечатляващи са белокаменните скулптурни композиции и около Монолита! Над 200 композиции от бронз, гранит и ковано желязо!
Разходката продължава с Кралския дворец, Университета, Националния театър, Парламента, Кметството и старото пристанище.
    Настаняване в хотел. Нощувка в Осло.
Ден 5
    След закуска се отправяме към полуостров Бигдьо, на който са разположени най-известните музеи на града. Първата ни спирка са : музея Фрам, в който е изложен корабът Фрам на Фритьоф Нансен, с който Руал Амундсен достига Антарктида; музея Кон-Тики, в който е изложен дървените салове на Тур Хейердал. Втората ни спирка е Националния фолклорен музей, където наистина ще попаднем в атмосферата на норвежките села и традиции.
    Следващото ни посещение за деня е Крепостта Акершус построена след пожара, унищожил града. Тук Кристиан IV издига отново града от пепелищата и му дава своето име – Кристиания. Гледките от хълма  са впечатляващи.
    Не може да пропуснем и възможността да направим двучасова разходка с екскурзовод по Осло фиорд . Ще преминем покрай малки острови с летни вили. Ще видим Операта откъм водата – този бял айсберг, по чийто покрив се разхождат туристите.
    Ще се разходим в новия квартал Акершус бридж. Модерния и богат квартал на града.
    Нощувка в хотела в Осло.
Ден 6
   След ранна закуска се отправяме към Зьогнефиорд. Ще имаме възможност да се повозим на двучасов ферибот от Гудванген до Флам. Думите понякога са недостатъчни, за да опишат величието на природата, необятното спокойствие и безкрайната й красота…
    Нощувка в хотел в Осло.
Ден 7
   След закуска се отправяме към Дания. Преминаваме с ферибот при Хелзингьор- Хелзинборг.
   С пристигането ни в Дания се отправяме към Кралския замък Елсинор или „Замъка на Хамлет” както го нарекли пътешествениците. С посещението му ще се докоснем до легендите и до живота на датските крале.
   По пътя ни за датската столица ще спрем за кратка фото-пауза край двореца Фредериксборг и неговите барокови градини.
   Настаняване и нощувка в хотел в Копенхаген.
Ден 8
  След закуска се отправяме към целодневен тур в града. Наша първа спирка ще бъде Паметника на малката русалка и паметника на Майка Дания. Ще се разходим до Кралския дворец Амелиенборг, откъдето ще видим новата Опера и Мемориалната църква.
  Нашата обиколка ще продължи с посещението на градините на бившия кралски дворец Фредериксборг, сегашния Парламент на страната. Ще можете да видите и Старата митница.
  Едно от най-красивите места в града е  кралския дворец Розенборг, където ще посетим с екскурзовод както трите етажа на двореца , така и съкровищницата, където се намират короните, регалите и бижутата на датското кралско семейство.
   Трансфер до летище за полет Копенхаген – София.

Цена: 1900лв. на човек в двойна стая

 • доплащане при настаняване в единична стая: 400лв.
 • Отстъпка за трети възрастен в стая: 100лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Копенхаген – София;
 • летищни такси – 100 евро *;
 • чекиран багаж 23кг в двете посоки;
 • Транспорт с автобус 3***;
 • 7 нощувки със закуски в хотел 3***/4****;
 • Фериботни такси Швеция – Дания;
 • Магистрални и пътни такси;
 • Туристическа програма по маршрута;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 Евро за лица до 65г.;
 • Екскурзоводско обслужване на български език

* летищните такси се фиксират към датата на доплащане

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 Евро за лица над 65г.;
 • екскурзия до Зьогнефиорд: 40 евро за транспорт + 320 норвежки крони билет за ферибот 

Екскурзията се провежда при минимум 35 туристи по автобусна програма
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой: 7 дни преди началната дата
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Подписване на договор за организирано пътуване;
50 % капаро при резервация, доплащане 30 дни преди датата на заминаване;
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
в брой в лева или в евро, с кредитна карта или по банков път:
 "ЕВРО ТОП ТУР" ЕООД,
 УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, гр. Пловдив,
 IBAN: BG87 UNCR 7000 1521 2617 26 BIC: UNCRBGSF
ЗАБЕЛЕЖКА:
 Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:
- при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите
- при място на тръгване, различно от обявеното в програмата
- при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото
- при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата;
Евро Топ Тур ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача;
Евро Топ Тур  ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Групама Застраховане» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Цариградско шосе №47 А, блок V, ет.3